Για να παραφράσω τον μεγάλο μας ποιητή Ι. Πολέμη θα αναρωτηθώ:
“Τι είναι ο τόπος μας? “ “Μην είναι η δημοτική αρχή που τον διαμορφώνει? “ “Μην είναι οι δημότες του που ψηφίζουν ποιοί θα διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του? “ “Μην είναι αυτοί που στο όνομα της εξουσίας ξεχνούν τον τόπο τους?”

Δεν θέλω ούτε αρέσκομαι στο να μηδενίζω ή να απαξιώνω έργα, καταστάσεις και αποφάσεις. Όμως δεν μπορώ να μην μπω στη διαδικασία να μεταφέρω τις σκέψεις μου γύρω από του τι πιστεύω ότι πρέπει να εκπροσωπεί μια δημοτική αρχή και οι λειτουργοί της.

Υπάρχουν πάρα πολλές ευθύνες σε μια περιφερειακή διοίκηση. Οι πιο ουσιώδεις άπτονται της καθαριότητας και υγιεινής, της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, της ανάπτυξης, της ασφάλειας και, της ευημερίας του τόπου και των κατοίκων του. Ας δούμε τις 5 αυτές ευθύνες πιο …
..αναλυτικά αναρωτιώντας μήπως….?

1. Καθαριότητα και υγιεινή.
Είναι γενική διαπίστωση και κοινός τόπος ότι η περιοχή μας δεν είναι ούτε τόσο καθαρή όσο παλαιότερα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις –ειδικά τις εποχές αύξησης των κατοίκων- η βρώμα γίνεται ανυπόφορη.
Μήπως οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα του δήμου δεν απασχολούνται όλοι με αυτό και έχουν αποσπαστεί αλλού ή απασχολούνται με άλλες υπηρεσίες? Μήπως φοβούνται γιατί ούτε καν ένα εμβολιασμό κατά της ηπατίτηδας β΄δεν τους εγκρίνουν να κάνουν (όταν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα είναι σε πολύ μεγάλα ποσοστά)? Μήπως τα κονδύλια για την καθαριότητα καταναλώνονται σε λάθος ενέργειες (παράδειγμα η μη ύπαρξη δημοτικού συνεργείου για τα οχήματα με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος συντήρησης)? Μήπως δεν περνούν σωστά μηνύματα στους εργαζομένους (μόνιμους και επί συμβάσει) όταν σταθμεύουν και καθαρίζουν τα οχήματα στον υδροφόρο ορίζοντα? Μήπως δεν έχουν κίνητρα γιατί εργάζονται σε υπόγειο χωρίς εξαερισμό που έχει βαπτιστεί Α’ Ισόγειο? Μήπως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε τα αντισταθμιστικά έσοδα να προστατέψουν τους εργαζομένους καθαριότητας του Δήμου?

Θα ακολουθήσουν οι αναρωτήσεις και για τις επόμενες 4 ευθύνες.

Ο Γεώργιος Μπάκος είναι υποψήφιος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας με τον συνδυασμό “Με τους Πολίτες Μπροστά”

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Δημιουργήστε το μέλλον που θέλατε με την ψήφο σας.