Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας Υποψήφιος Αναρωτιέται (μέρος Α’)

- Advertisement -


Για να παραφράσω τον μεγάλο μας ποιητή Ι. Πολέμη θα αναρωτηθώ:
“Τι είναι ο τόπος μας? “ “Μην είναι η δημοτική αρχή που τον διαμορφώνει? “ “Μην είναι οι δημότες του που ψηφίζουν ποιοί θα διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον του? “ “Μην είναι αυτοί που στο όνομα της εξουσίας ξεχνούν τον τόπο τους?”

Δεν θέλω ούτε αρέσκομαι στο να μηδενίζω ή να απαξιώνω έργα, καταστάσεις και αποφάσεις. Όμως δεν μπορώ να μην μπω στη διαδικασία να μεταφέρω τις σκέψεις μου γύρω από του τι πιστεύω ότι πρέπει να εκπροσωπεί μια δημοτική αρχή και οι λειτουργοί της.

Υπάρχουν πάρα πολλές ευθύνες σε μια περιφερειακή διοίκηση. Οι πιο ουσιώδεις άπτονται της καθαριότητας και υγιεινής, της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, της ανάπτυξης, της ασφάλειας και, της ευημερίας του τόπου και των κατοίκων του. Ας δούμε τις 5 αυτές ευθύνες πιο …
..αναλυτικά αναρωτιώντας μήπως….?

1. Καθαριότητα και υγιεινή.
Είναι γενική διαπίστωση και κοινός τόπος ότι η περιοχή μας δεν είναι ούτε τόσο καθαρή όσο παλαιότερα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις –ειδικά τις εποχές αύξησης των κατοίκων- η βρώμα γίνεται ανυπόφορη.
Μήπως οι απασχολούμενοι στην καθαριότητα του δήμου δεν απασχολούνται όλοι με αυτό και έχουν αποσπαστεί αλλού ή απασχολούνται με άλλες υπηρεσίες? Μήπως φοβούνται γιατί ούτε καν ένα εμβολιασμό κατά της ηπατίτηδας β΄δεν τους εγκρίνουν να κάνουν (όταν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα είναι σε πολύ μεγάλα ποσοστά)? Μήπως τα κονδύλια για την καθαριότητα καταναλώνονται σε λάθος ενέργειες (παράδειγμα η μη ύπαρξη δημοτικού συνεργείου για τα οχήματα με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος συντήρησης)? Μήπως δεν περνούν σωστά μηνύματα στους εργαζομένους (μόνιμους και επί συμβάσει) όταν σταθμεύουν και καθαρίζουν τα οχήματα στον υδροφόρο ορίζοντα? Μήπως δεν έχουν κίνητρα γιατί εργάζονται σε υπόγειο χωρίς εξαερισμό που έχει βαπτιστεί Α’ Ισόγειο? Μήπως ήρθε η στιγμή να απαιτήσουμε τα αντισταθμιστικά έσοδα να προστατέψουν τους εργαζομένους καθαριότητας του Δήμου?

Θα ακολουθήσουν οι αναρωτήσεις και για τις επόμενες 4 ευθύνες.

Ο Γεώργιος Μπάκος είναι υποψήφιος του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Περαχώρας με τον συνδυασμό “Με τους Πολίτες Μπροστά”

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: Δημιουργήστε το μέλλον που θέλατε με την ψήφο σας.

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. έχω να πώ ότι καλά τα λόγια αλλά απο πράξη κολάμε. Ένας ακόμα μυαλοπώλης δε μας λύνει τα προβλήματα. Αντίθετα μας δημιουργεί νέα όταν τρέχει και εκθέτει τη πόλη του μόλις είδε κάποιο πρόβλημα στα κτίρια του λυκείου. Παράσυρε και το Λογοθέτη που έτρεξε και αυτός να πεί βαριές κουβέντες. Ας μας πεί ο Λογοθέτης τα δικά του παιδιά πάνε στο λύκειο της πόλης η σε ιδιωτικό;;

  2. Παιδιά ήμουν και εγώ εκει κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων του Λογοθέτη και των εργαζομένων του Δήμου. Τα προβλήματα και οι αναρωτήσεις είναι όλα υπαρκτά και σοβαρά. Φωνάζουμε καιρό και μας έχουν γραμένους στα…

    Πάντως ο Μπάκος ήταν σοβαρός και με επιχειρήματα. Και ο Λογοθέτης δείχνει ότι είναι ειλικρινής στις προθέσεις τους. Από τους άλλους χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

    Γιάννης

  3. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΜΠΤΟ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.

    ΨΑΡΑΣ

  4. οχι φιλε 7.41 δεν μπορει η γυναικα σου να υπηρετει το δημοσιο σχολειο και συ ο ιδιος να στελνεις τα δικα σου στο ιδιωτικο. Οξυμορο και προκλητικο δεν ειναι?

  5. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗ ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΟΥΝ!!!!! ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ Η ΓΛΥΦΤΗΣ ΕΙΣΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΣ… κ. 5.11

  6. Επειδή σας αρέσει να γινόσαστε επιθετικοί δεν θα αλλάξουμε τη λογική μας. Όποιος πιστεύει στην ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης δεν στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό.Όποιος πιστεύει στη δημόσια υγεία δεν υπηρετεί την ιδιωτική. Όποιος είναι μαζί με τους εργαζόμενους δεν κάνει το γάμο του στο ακριβότερο ξενοδοχείο του Παρισιού. Μήπως αυτή η νοοτροπία σας θυμίζει αποκλειστικά το Τσοχατζόπουλο και τους όμοιους του;
    Εσείς θα μας δείρετε γιατί πιστεύουμε σε απλά πράγματα όπως οι πατεράδες μας .Σιγά ρε μέγκες με τις προοδευτικές ιδέες του κώλου.Δέκα ξυλιές σε ξένο κώλο μοιάζει το ενδιαφέρον για το λύκειο όταν τα παιδιά μου πάνε στο Αριστοτέλειο. Για βγήτε να πείτε τις μπούρδες σας στους γονείς των παιδιών που σας ξέρουνε.

  7. Ας αφήσουμε τα μέλλη των οικογεννειών στην άκρη , η μικροπολιτική ας μην αγγίζει τα παιδιά οποιουδήποτε ανθρώπου.Άλλωστε ο σωστός πατέρας και μητέρα προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στο παιδιά τους,θέλω να πιστεύω ότι εσεις δεν αποτελείτε εξαίρεση ή αποτελείτε;
    Πάνθηρας

  8. Είναι θεμιτό να θέλεις να ασχοληθείς στα δημοτικά δρώμενα του Δήμου μας και με την γνώση σου να δώσεις λύσεις στα προβλήματα.
    Από την δική μου πείρα θα σου πώ την δική μου αλήθεια.(Γιατί η αλήθεια δεν είναι ποτέ ίδια.)
    Σε άλλο blog του Ηλιακόπουλου έχεις κάνει ολοκληρωμένη κατάθεση θέσεων και απόψεων με τις τοποθετήσεις σου για τα προβλήματα του Δήμου μας. Έχεις για όλα μια άποψη και μια εικόνα για τα δρώμενα. Αυτό θέλεις να δείξεις και το καταφέρνεις.
    Αλλά το πρόβλημά μας ξέρεις πιο είναι?
    Το κακό είναι ότι όλοι ξέρουν τις λύσεις ανάλογα με το πνευματικό τους επίπεδο, με τις γνώσεις τους και με τις γνωριμίες τους να προσπαθούν να δώσουν λύσεις.
    Αυτό μας έχει φάει. Όχι μόνο εμάς αλλά σε όλους τους τομείς. Είναι καλό να έχουμε άποψη αλλά καλό είναι να μπορούμε να ασχοληθούμε μόνο με ΕΝΑ θέμα. Ένα θέμα που ενδεχομένως να το ξέρουμε καλά ή να θέλουμε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ολοκληρώνετε. Αλλά δυστυχώς έχεις ανοίξει 20 ΜΗΠΩΣ. Εχεις θίξει 20 ΜΗΠΩΣ. Εχεις ασχοληθεί με 20 ΘΕΜΑΤΑ και σε όλα η θέση σου είναι ΜΗΠΩΣ.?
    Και θέλεις να ασχοληθείς με τα δημοτικά να ασχοληθείς με 20 θέματα? Μήπως τελικά όλες οι αλήθειες σου να μην χρειάζονται ένα μόνο άτομο? Εχεις τόσο πολύ άφθονο χρόνο να ασχοληθείς τόσο πολύ?
    Δεν χρειαζόμαστε άλλους που να γεννούν ιδέες και απόψεις τύπου Brainstorming.
    Οι σκέψεις και οι ιδέες δεν λύνουν τα προβλήματα εάν μείνουν στην θεωρία.Για αυτό κατηγορήθηκες με τις θέσεις σου για το σχολείο. Ότι ξαφνικά έδειξες τον ενδιαφέρον σου και τα δημοσιοποίησες επειδή έθεσες τον εαυτό σου στο τοπικό συμβούλιο.Αλήθεια γιατί δεν έβαλες στο κεντρικό ψηφοδέλτιο υποψηφιότητα να δώσεις λύσεις εκ των έσω? Να αναλάβεις τις ευθύνες και να πρωτοστατήσεις στις λύσεις που προτείνεις?
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους με διαφάνεια.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους ανιδιοτελείς.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους με όρεξη για προσφορά
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους στρατιώτες και όχι άλλους στρατηγούς.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους να ασχοληθούν με ένα θέμα και να το τελειώνουν.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους να δίνουν λύσεις σε ότι ασχοληθούν
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους να δώσουν τον εαυτό τους για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
    Χρειαζόμαστε ανθρώπους να μπορούν να δώσουν την καρέκλα τους στον επόμενο.
    Και δυστυχώς με τα λεγόμενα σου και την σπόντα σου…για τα σχόλια μας… δεν δείχνεις ικανός να ακούσεις και να προβληματιστείς. Δείχνεις να είσαι εμπαθής και εγωιστής. Δείχνεις να είσαι ξερόλας σε όλα και για όλα.
    Δείχνεις να μην είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις τα αυτιά σου.
    Στον διάλογο σου να μην δίνεις λόγο στους συνομιλητές σου αλλά να επιμένεις να υπερασπίζεσαι σε ότι ξερεις μόνο ΕΣΥ και όλοι οι άλλοι να μην ξέρουν τίποτα.

    Καλή επιτυχία αλλά να ξέρεις ότι δεν το ξεκίνησες καλά.
    Μήπως τελικά πρέπει να είσαι πιο ήπιος και πιο δεκτικός στις προτάσεις των δημοτών για τα δρώμενα του Δήμου μας?

    Ο Εξωραιστής.

  9. Φίλε εξωραϊστή.

    Καταρχήν -και ειλικρινά- σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για το τόσο ενδελεχές μήνυμα σου. Δεν το παίζω ξερόλας, γιατί εάν με γνωρίζεις, ξέρεις ότι δεν είμαι. Απλά αναδεικνύω θέματα ουσίας που έχει ανάγκη για βελτίωση ο τόπος. Πίστεψε με, έχω καταθέσει πολλές προτάσεις -ολοκληρωμένες- για πολλά θέματα που μας απασχολούν τα τελευταία 10 έτη (ανάπτυξη έργων και υπηρεσιών, εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα προγράμματα εκσυγχρονισμού για τον τουρισμό, τις επενδύσεις και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλα), χωρίς ανταπόκριση. Δεν είμαι τόσο υποκριτής και αδαής που να πιστεύω ότι θα μπορέσω να ασχοληθώ με όλα. Όμως επειδή -όπως πιθανά γνωρίζεις- έχω επι μακρόν διοικήσει επιχειρήσεις με άνω των 500 απασχολούμενων και παρουσία σε 5 χώρες, γνωρίζω καλά ότι η διοίκηση και το αποτέλεσμα συνεπάγονται προσήλωση, ομαδικότητα, σχεδιασμό, συντονισμό και γνώση. Το έχω βιώσει και στον αθλητισμό (καλαθοσφαίριση). Άποψη μου είναι ότι θα είσαι τόσο καλός όσο είναι οι συνεργάτες σου. Αυτό φωνάζω και αυτό υποδεικνύω. Άν η άρχουσα τάξη έχει όραμα, ξέρει τι θέλει να πετύχει και έχει καλούς συνεργάτες, το μόνο που χρειάζεται είναι ο σωστός συντονισμός και η σωστή διαχείριση και έλεγχος της υλοποίησης. Τόσο απλά.

    Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ελπίζω ότι το μήνυμα μου να "διορθώνει" ορισμένες από τις λάθος εντυπώσεις που αποκόμισες.

    Γ. Μπάκος

  10. Ότι έχεις ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα τιμή σου και καμάρι σου. Μόνο που η διαφορά είναι ότι στο δημόσιο – τύπου Δήμου- οι ρυθμοί είναι γραφειοκρατικοί και απογοητευτικοί. Δεν είναι το ίδιο με τον ιδιωτικό τομέα που κάτω από την πίεση και το φάσμα του λάθους και την απόρριψης ή της απόλυσης ίσως οι ρυθμοί κινούνται σε απίστευτες ταχύτητες και όλοι έχουν έναν διευθυντή που δίνει λόγο και αποτελέσματα μηνός..διμήνου τριμήνου και με βάση το budget της χρονιάς. Οι ρυθμοί στο δημόσιο είναι διαφορετικοί. Εδω ένας υπάλληλος να λείπει και να έχει την υποθεση σου περιμένεις πότε θα γυρίσει και μετά και εφόσον θα ασχοληθεί μαζί σου. Γιατι στα λέω αυτά? Γιατί έχεις ανακατέψει την τράπουλα και έχεις ανοίξει πολλά χαρτιά.Εν μέρει δεν είναι κακό. Από την άλλη όμως δημιουργείται σύγχυση και παρανόηση.Ξέρεις πόσοι συνάδελφοι σου συμμετέχουν σε όλους τους συνδυασμούς και δεν ξέρουν που παν τα αυγά και που παν τα καλάθια? Ξέρεις πόσοι είναι αδιάβαστοι για τους κανόνες και την διοίκηση του Δήμου με βάση τον κανονισμό λειτουργίας και ακούν και εμπιστεύονται ότι τους πούν οι άλλοι? Ξέρεις γιατί ικανά άτομα στον δήμο μας είναι χωρισμένοι σε 4 διαφορετικούς συνδυασμούς και ο ένας αποκλείει τον άλλον? Γνωρίζεις γιατί ο Δήμος μας να έχει 6 υποψηφίους Δημάρχους ( 5 εν δυνάμη μετά την αποχώρηση του Γέρου)? Όποιος δεί αντικειμενικά τα πράγματα οι καλύτεροι και ενημερωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν οι Παύλου, Μίχας,Κούτμου,Δρίτσας(και ας έκανε την παπια για λόγους ευνόητους). Οι υπόλοιποι?(Ρουμελιώτης..σιγή..Θυμής..σιγή..Γιανούλης σιγή..Λόης ..όπου γιορτή και χαρά μέσα και αυτός…. Φάνης…πουθενά… Πρωτονετάριος..εξαφανισμένος.. Γεωργίου…ΠΡΟΕΔΡΟΣ…σσσσς!!!! Πρωτοπαπά..εικόνα και image.. Γεωργίου Β’ …μαλλί χωρίστρα και ύφος…. Κοφινάς…βλέψεις για υποψήφιος Δήμαρχος…Μάρκελλος…. φωνές κραυγές αληθειας που με τον τρόπο του όμως τις χάνει….. και ο διάλογος… Αντε ρε…φυγετε ρε…εισαστε λαμογια..σας Βαρεθηκαμε..φωνές , ιαχές πολέμου, βρίσιμο , κατηγορίες και άλλα φτηνά και τιποτένια και υποτιμητικά προ τους Δημότες και τον θεσμό του Συμβουλίου. Και μετά μας ζητάνε να τους παρουμε σοβαρά. Μας ζητάνε την ψήφο μας. Ποιοι εκείνοι που έχουν καταντήσει τον θεσμό του Δημοτικού συμβουλίου κωλοχανίο?Κι΄όμως..ναι κύριε Μπάκο. Αυτοί και άλλοι τόσοι που για την υστεροβουλία του ο καθένας έχει οδηγήσει το Λουτράκι στον μαρασμό.Η δική μου θέση είναι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παραπάνω από 3 συνδυασμούς για την Δημαρχεία. Πρέπει να οριστούν τα κοινά προβλήματα και να δημιουργηθούν επιτροπές με υπευθύνους και γνώστες σε ειδικά θέματα ανθρώπους που να καταγράψουν τα προβλήματα του Δήμου να υπάρξει ιεραρχία και να δωθούν κατευθύνσεις και λύσεις που θα επιτρέψουν στο Λουτράκι να ξαναγίνει σημείο αναφοράς όπως ήταν στο παρελθόν. Η στείρα αντιπολιτευση και ο διαχωρισμός σε Παυλικούς.. Πετριτσικούς.. Λογοθετικούς..Γκιωνικούς.. Φορτικούς..και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να σχεδιάσουμε με αισιοδοξία το μέλλον της πόλης μας.
    ΣΥΝΈΧΕΙΑ…

  11. Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά η προσπάθεια να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη έχει αρχίσει. Αρχισαν τα αλισβερίσια γιατί έτσι τα προάγουν οι πολιτικοί του Δήμου μας. Έτσι έχουν μάθει…γιατί είναι πιο έυκολο να τάζεις παρά να μιλάς και να αποδεικνύεις με τις πράξεις σου και τα έργα σου την αγάπη σου για τον τόπο σου.Κανείς δεν επιλέγει τον δύσκολο δρόμο αλλά όλοι θέλουν τον εύκολο και μη θεμιτό.Ο εγωκεντρισμός και η μισαλλοδοξία των πολιτικών μας έχει απομακρύνει. Ευτυχώς οι πολιτικές διαφορές έχουν περιοριστεί στον μικρό μας Δήμο με εξαίρεση τον συνδυασμό σας που έχει επικεντρωθεί σε πολιτικές επιλογές με ταυτότητα ( ΠΑ.ΣΟ.Κ). Ευτυχώς για τους άλλους συνδυασμούς υπάρχουν και αποδεικνύουν με πράξεις ότι ο Δήμος μας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί από κανένα πολιτικό κόμμα για να αυξήσει δήθεν τις δυνάμεις του.Ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς αλλά έχει ανάγκη από ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και αφανείς ήρωες. Χρειαζόμαστε ΙΚΑΝΟΥΣ. Και οι ικανοί δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικά νέοι. Οι νέοι πολύ εύκολα μπορούν να παρασυρθούν γιατί είναι άσχετοι?Χρειαζόμαστε το ξαναλέω…όχι συγγενείς που έλεγε και ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ….αλλά ΙΚΑΝΟΥΣ.Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ να εφαρμοστεί το ρητό.. ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ.Συγνώμη εάν σε κούρασα. Είναι η δική μου αλήθεια για τα δρώμενα του Δήμου μας.
    Με σεβασμό.

    Ο Εξωραιστής.
    Καλή συνέχεια.

  12. Καλημέρα,

    Μου έδωσες ιδέα για να ανοίξουμε δίαυλο επικοινωνίας σε διάφορα θέματα είτε μέσω σχολίων ανά θέμα που θα ανεβαίνει (εάν) στο blog, ή μέσω επικοινωνίας email.
    Και πάλι ευχαριστώ για τα μηνύματα και την κατάθεση των ιδεών. Ναι έχεις δίκαιο για τα περισσότερα του Δήμου, τις μισαλοδοξίες, την γραφειοκρατία και ορισμένα κακώς κείμενα. Και εγώ συμφωνώ ότι υποψήφιοι που αποδεδειγμένα δεν έχουν προσφέρει θα πρέπει να το καταλαβαίνουν και να αποσύρονται (ή έστω να το παραδέχονται).

    Γ. Μπάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog