Μνημόνιο Συνεργασίας και Κατανόησης συνυπέγραψαν ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας και η Κολυμβητική Ομοσπονδία της Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού (θερμαλισμός, περιηγητικός, αθλητικός κ.α.), αλλά και της κοινωνικής του πολιτικής για την δημιουργία πόλων έλξης των νέων στον αθλητισμό, συμφώνησε στην υπογραφή του Μνημονίου που θα αξιοποιήσει το νέο Κολυμβητήριο Λουτρακίου, το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με το Μνημόνιο με τον Κολυμβητική Ομοσπονδία θα εκπονηθεί «ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό σχέδιο βασισμένο σε αντίστοιχο στρατηγικό σχεδιασμό (…) με κοινό στόχο την αξιοποίηση του νέου Κολυμβητηρίου Λουτρακίου».
 Υπογραμμίζεται ότι η αξιοποίηση του Κολυμβητηρίου Λουτρακίου από την Κολυμβητική Ομοσπονδία σχεδιάζεται να αρχίσει «από την ημέρα των εγκαινίων του νέου Κολυμβητήριου Λουτρακίου, η οποία θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω δυναμική του».

Σημειώνεται ότι η Κολυμβητική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρός της κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος θεωρούν ότι το Κολυμβητήριο του Λουτρακίου είναι «ένα από τα πιο σύγχρονα κολυμβητικά κέντρα σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, υποστηριζόμενο από έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό με πλήρεις υποδομές, όπως είναι το Λουτράκι».
Η προοπτική του Λουτρακίου
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γ. Γκιώνης τονίζει: «η δημοτική αρχή κάνει το καθήκον της και ανταποκρίνεται στην απαιτήσεις των συμπολιτών. Εμείς γνωρίζουμε πως θέλουμε το Λουτράκι του αύριο. Θέλουμε το Λουτράκι να αποτελεί αθλητικό κέντρο για όλη την Ελλάδα. Θέλουμε όλοι να γνωρίσουν τον τόπο μας και ως αθλητικό προορισμό. Αυτή είναι η προοπτική, το μέλλον του Λουτρακίου. Αυτό το σχέδιο ανάπτυξης υλοποιούμε. Αυτό επιτυγχάνουμε με το Μνημόνιο που υπογράψαμε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για το έργο που κάνουμε. Για τον Δήμο μας είναι πολύ σημαντικό το Κολυμβητήριο Λουτρακίου να προσελκύσει μεγάλες πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Δήμος αποδεικνύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς πολλά λόγια, αλλά δουλεύοντας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα».
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ