Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η «Πανάθα» άργησε… μια μέρα!

- Advertisement -

Στο πιο κρίσιμο ραντεβού για την πρόκριση στους «16» του Champions League, ο Παναθηναϊκός έφτασε καθυστερημένος
.
Οι «πράσινοι» απουσίασαν για 75 λεπτά απέναντι στη Ρούμπιν, θυμήθηκαν στο τελευταίο τέταρτο να γίνουν «Πανάθα» και το τελικό 0-0 «σκοτείνιασε» το μέλλον τους στη διοργάνωση.
Οι πολλές απουσίες και η… αχρείαστη υπομονή στο παιχνίδι της, κόστισε στην ομάδα του Νιόπλια και επέτρεψε στους Ρώσους να διεκδικήσουν στα ίσια τη νίκη.
Μοναδική ευχάριστη νότα της βραδιάς το ντεμπούτο του Χάρη Μαυρία, που μπήκε αλλαγή στο 79′ και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με ελληνική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας. Στο 4-3-2-1 του Έλληνα τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν ο Σιμάο (ως «κόφτης»), Κατσουράνης και Καραγκούνης, μπροστά τους οι Λουίς Γκαρσία (μέσα αριστερά), Μαρίνος (μέσα δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.

«Παναθηναϊκός» ντύθηκε στο πρώτο μέρος η Ρούμπιν. Οι Ρώσοι δεν έπιασαν τον αντίπαλό «από το λαιμό» (όπως θα επέβαλλε ο ρόλος ενός γηπεδούχου που δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη). Ωστόσο -αλήθεια είναι ότι- «φλέρταραν» εντονότερα με το γκολ απ’ ό,τι οι παίκτες του Νιόπλια. Οι τελευταίοι είτε άφηναν στη μέση τις προσπάθειες τους (πρωτοβουλίες Γκαρσία), είτε δεν αξιοποιούσαν (ανεπιτυχή τελειώματα Σισέ) τις ωραίες σέντρες των Μαρίνου και Βύντρα.

Την ίδια ώρα, δε, παρουσιάζονταν αδικαιολόγητα… φιλόξενοι στις αντεπιθέσεις των Ρώσων. Ο «μπελάς» που είχε βρει ο Σαριέγκι με τον Καραντενίζ και η απουσία… ενόχλησης στα μακρινά σουτ των Κορνιλένκο και Κασάεφ «γέννησαν» δύο δίλεπτα (23’-24’ – 27’-28’) έντονου… στρες για τον Παναθηναϊκό. Το ότι δεν «γέννησαν» και ένα γκολ για τη Ρούμπιν οφειλόταν στον σταθερότατο Τζόρβα και στο… τακούνι του Τζόρβα (που έκοψε προ της γραμμής το σουτ του Κορνιλένκο).

Η προσπάθεια του Νίκου Νιόπλια στα αποδυτήρια να «αφυπνίσει» τους παίκτες του δε φάνηκε να στέφεται ακριβώς από επιτυχία. Ακόμα, λοιπόν, και αν αναγκάστηκε να πάρει «δραστικά» μέτρα (διπλή αλλαγή με Χριστοδουλόπουλο-Πλεσί, αντί των Κατσουράνη-Καραγκούνη), η εικόνα των «πράσινων» παρέμενε εκνευριστικά μέτρια για τους φίλους τους.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 75’! Η νέα ευκαιρία με τον «δαιμόνιο» Κασάεφ (σωτήρια επέμβαση του Τζόρβα) σαν να έθιξε τον Παναθηναϊκό, που ξαφνικά έγινε… «Πανάθα»! Οι παίκτες του Νιόπλια (με την ουσιαστική βοήθεια και του… θρασύτατου Μαυρία) πέρασαν μαζικά μπροστά, έκλεισαν τους Ρώσους και έγιναν η ομάδα που έπρεπε να έχει μπει από το ξεκίνημα στο ΟΑΚΑ.

Αν ο Σισέ βρισκόταν ένα βήμα πιο πίσω στο γκολ που (οριακά, αλλά σωστά) δεν μέτρησε και ο Βύντρα ένα βήμα πιο μπροστά -στην τεράστια ευκαιρία που χάθηκε στις καθυστερήσεις- ίσως και να ήταν η ομάδα που θα έφευγε με την απαραίτητη νίκη από το γήπεδο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης (61′ Πλεσί), Κατσουράνης (61′ Χριστοδουλόπουλος), Μαρίνος (79′ Μαυρίας), Λουίς Γκαρσία, Σισέ

Στον πάγκο: Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Δημούτσος

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ, Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ (66′ Μάρτινς), Νάτσο, Κορνιλένκο

Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Κουσμίν, Μπιστρόφ, Σιμπάγια, Ορεκόφ, Κάρλος Εντουάρντο

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog