Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άντερλεχτ-ΑΕΚ 3-0

- Advertisement -

Από τα 4 πήγε στα… 3! Αλλά αυτή τη φορά παθητικό. Από την μπαλάρα του Χαριλάου στο «χάλι» των Βρυξελλών, η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια 3-0 από την Άντερλεχτ.
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέμεινε στο…..4-1-4-1, που όταν η ΑΕΚ έβγαινε στην επίθεση γινόταν 4-3-3, που είχε χρησιμοποιήσει και στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη αλλά έκανε αλλαγές στην 11άδα. Άλλες αναγκαστικές, άλλες για να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, όπως για παράδειγμα τον Τζιμπούρ. Ετσι, ήταν βασικός μετά από καιρό ο Μπλάνκο, ο Γκέντσογλου πήρε τη θέση του ανέτοιμου Μανωλά δίπλα στον Δέλλα, ο Αργυρίου έκανε ντεμπούτο καθώς δεν υπήρχε κανείς άλλος ετοιμοπόλεμος για το δεξί άκρο της άμυνας ενώ ο Εντερ προτιμήθηκε για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ, που δεν ήταν και απειλητική, είχε καταφέρει να ελέγχει ουσιαστικά το παιχνίδι καθώς δεν άφηνε στην Άντερλεχτ να μπει στην περιοχή του Σάχα, αλλά τα πράγματα φάνηκε από το 20′ ότι θα πήγαιναν στραβά… Ο Σκόκο τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να κοντρολάρει μια μακρινή μπαλιά, ο Μπουσουφά έκανε στο 31′ το 1-0 με κοντινό πλασέ μετά την απόκρουση του Σάχα και το γεγονός ότι ο Χιμένεθ στην επανάληψη έβαλε τους Τζεμπούρ, Λεονάρντο αντί των Μάκου, Εντερ, δεν έφερε θετικό αποτέλεσμα.

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν αρκετά λάθη, αμυντικά αδυνατούσαν να… κρατήσουν τον Λουκάκου και έτσι ήρθε και η ήττα με 3-0.

Man of the match: Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λουκάκου. Ο 17χρονος επιθετικός της Αντερλεχτ δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στην κιτρινόμαυρη άμυνα καθώς ουσιαστικά έφτιαξε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και είχε και ευκαιρίες.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ έκανε αρκετά λάθη μετά το ημίωρο και αυτό η ομάδα το πλήρωσε… Υπήρχε η απειρία του Αργυρίου, τον οποίο ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε εμπιστευτεί ποτέ, ενώ ο Γκέντσογλου έκανε συχνά λάθη που δε θα έπρεπε.

Στο ύψος του: Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Ντιόπ είχε αρκετά καλή απόδοση και έκανε τη δουλειά του σωστά. Εκοβε τις αντίπαλες επιθέσεις και μοίραζε σωστά την μπάλα.

Η γκάφα: Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη φάση που να… χτυπάει τόσο πολύ σαν γκάφα. Ηταν, πάντως, λάθος ο τρόπος που έβαλε το σώμα του ο Γκέντσογλου για να σταματήσει τον Λουκάκου, στη φάση που ο 17χρονος της Άντερλεχτ έφτιαξε το 1-0.

Το στραγάλι: Δεν υπήρξαν λάθη από τη διαιτησία. Κάποια ανάποδα φάουλ ναι, αλλά δεν επηρέασαν την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Ακόμη και μετά το 4-0 επί του Αρη, ο Χιμένεθ έλεγε ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους για να βελτιωθεί η ΑΕΚ. Ο Ισπανός έχει γνώση του προβλήματος και του πόσο μεγάλο είναι, οπότε θα βρει και τον τρόπο για να φτιάξει τα πράγματα. Η Ένωση ήθελε το θετικό αποτέλεσμα αλλά και η ήττα δεν την καταδικάζει στη μάχη για πρόκριση. Με μία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Άντερλεχτ, σε λίγες εβδομάδες, η ΑΕΚ θα πάει στο +3 και θα γίνει φαβορί για την πρόκριση!
gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog