Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αν έχετε “πλούσια οπίσθια”, τότε…

- Advertisement -

Σύμφωνα με νέα έρευνα οι «γεμάτοι» ..
..γλουτοί και μηροί ίσως είναι το μυστικό της μακροβιότητας! Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες, διαβήτη κι εγκεφαλικά επεισόδια ενώ αντιθέτως η εναπόθεση λίπους στα οπίσθια και στους γοφούς μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών ασθενειών.  Η έρευνα γίνεται πράξη
 Ειδικοί ερευνητές όπως ο Μάικλ Τζένσεν και οι συνεργάτες του από την Κλινική Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότας θέλησαν να κάνουν την έρευνα πράξη. Συγκέντρωσαν 28 άντρες και γυναίκες και τους ζήτησαν να τρώνε επί οκτώ εβδομάδες πλήρη γεύματα.
  Σκοπός του πειράματος ήταν να δουν πως γίνεται η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό Μέτρησαν το ποσοστό λίπους στο σώμα τους πριν και μετά και παρατήρησαν ότι υπήρχε μεγαλύτερη εναπόθεση κατά μέσο όρο στο πάνω μέρος του σώματος.
 Η σημαντική διαφορά υπήρξε στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα στην περιοχή της κοιλιάς προκάλεσαν αύξηση του μεγέθους της καρδιάς, χωρίς να αυξάνεται ο αριθμός τους, ενώ η συσσώρευση λίπους στους μηρούς δεν είχε την ίδια επιβάρυνση. Τα λιποκύτταρα δηλαδή στην περιοχή των γοφών αυξήθηκαν σε αριθμό, όχι όμως και σε μέγεθος.
Σώμα “αχλάδι” για μακροζωία
 Με βάση τα νέα στοιχεία, οι γιατροί προσανατολίζονται στην παρασκευή φαρμάκων που θα επηρεάζουν την εναπόθεση και την αποθήκευση λίπους στο σώμα, ώστε να μειώνονται οι κίνδυνοι για καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες ασθένειες.
 Τελικά η έρευνα αποδεικνύει πως είναι όφελος για μια γυναίκα να έχει σώμα «αχλάδι»: πλούσια οπίσθια κι έντονους μηρούς!
pyles.tv

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog