Τα τελευταία δύο χρόνια, ένας άστεγος -που αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του ή έστω να μιλήσει με κάποιον- ζει σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στην επαρχεία Λιαονίνγκ της Κίνας.

  Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του άντρα, που κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας κουλουριασμένος πάνω σε μαξιλάρια και τριγυρνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αναζητώντας φαΐ.
  Παρά το άκαμπτο, στενό και άχαρο περιβάλλον, ο συγκεκριμένος άντρας έχει καταφέρει να κάνει το θάλαμο σπίτι του. Έχει βρει ένα σημείο για να τακτοποιεί τα κουτιά με το φαγητό και τα μπουκάλια με το νερό, ενώ τα λιγοστά του ρούχα κρέμονται από την οροφή του θαλάμου.
  Όσοι τον έχουν δει, μιλάνε για έναν πολύ περιποιημένο άνθρωπο, με καλή προσωπική υγιεινή, που φροντίζει να πλένεται τακτικά στις δημόσιες τουαλέτες. «Φοράει παλιά και μπαλωμένα ρούχα αλλά φαίνεται πολύ καθαρός. Πολύ συχνά κοιτιέται στον καθρέφτη για να περιποιηθεί το μουστάκι του. Μιλάει στον καθρέφτη αλλά δεν τον έχουμε δει ποτέ να μιλάει με άλλον άνθρωπο. Κάποιες φορές, του δίνει ο κόσμος φαγητό αλλά δεν το δέχεται και δεν μιλάει σε κανέναν,» υποστήριξε ο θυρωρός γειτονικής πολυκατοικίας, που τον παρακολουθεί κάθε μέρα.
 Ο άντρας βρίσκεται σε έναν εντελώς δικό του κόσμο, ολομόναχος, και δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το πλήθος που σταματάει καθημερινά να τον δει από περιέργεια, στην πολυσύχναστη πλατεία Τσόνγκσαν. Δύο χρόνια μετά, έχει μάθει να αγνοεί τους περαστικούς που πηγαινοέρχονται στη δουλειά τους και ζουν την πολυάσχολη ζωή τους.
«Θέλουμε να βρούμε την οικογένειά του και να τον στείλουμε σπίτι του, αλλά δεν μιλάει ποτέ σε κανέναν. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε πώς να τον βοηθήσουμε,» δήλωσε ένας κοινωνικός λειτουργός.

pyles.tv