Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρωτιά Αλόνσο στη βροχή

- Advertisement -

Στον πιο εντυπωσιακό αγώνα της φετινής Φόρμουλα Ένα ο Φερνάντο Αλόνσο κατέκτησε την πρώτη θέση
Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο νικητής στο “παρθενικό” γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, που διεξήχθη στη Γέονγκαμ της Νότιας Κορέας και το οποίο είναι ο 17ος αγώνας της χρονιάς στο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι εκμεταλλεύθηκε την εγκατάλειψη των δύο μονοθεσίων της Red Bull και είδε πρώτος την καρό σημαία, σημειώνοντας την πέμπτη φετινή νίκη του και παίρνοντας παράλληλα την πρωτοπορία στην βαθμολογία των οδηγών. Ο πιλότος της σκουντερία άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον Λιούις Χάμιλτον με ΜακΛάρεν και τον ομόσταυλό του στη Φεράρι, Φελίπε Μάσα.

Επεισοδιακός αγώνας

Tο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα στη Νότια Κορέα ήταν επεισοδιακό, αφού διεκόπη προσωρινά ύστερα από μόλις τρεις γύρους, λόγω έντονης βροχόπτωσης, η οποία έκανε τις συνθήκες υπερβολικά επικίνδυνες για τους οδηγούς. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες υποχρέωσαν τους αγωνοδίκες να αποφασίσουν την εκκίνηση των μονοθεσίων ύστερα από δεκάλεπτη καθυστέρηση, με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Όμως, δεδομένου ότι υπήρχε πολύ νερό στην πίστα και προβλήματα με την ορατότητα, ο διευθυντής της FIA για τον αγώνα, Τσάρλι Γουίτινγκ, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή του γκραν πρι ύστερα από τρεις γύρους και την συνέχισή του μόλις βελτιώνονταν οι καιρικές συνθήκες. Ύστερα από περίπου μία ώρα ο αγώνας άρχισε ξανά, με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, το οποίο αποχώρησε στο τέλος του 17ου γύρου.

Όμως, το αυτοκίνητο ξαναμπήκε στον 20ο γύρο, όταν ο -μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας των οδηγών- Μαρκ Γουέμπερ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στα πλαϊνά προστατευτικά της πίστας, ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω του ο Ρόσμπεργκ (με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν αμφότεροι), πλήττοντας σημαντικά τις ελπίδες του Αυστραλού για τον τίτλο.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την Red Bull στον 46ο γύρο, όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος οδηγούσε την κούρσα, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει, καθώς τον πρόδωσε ο κινητήρας του. Αυτή η εξέλιξη επέτρεψε στον Αλόνσο να πάρει την πρωτοπορία και να φτάσει στη νίκη, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να προηγείται πλέον στη “μάχη” για τον τίτλο των οδηγών.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα στο γκραν πρι της Νότιας Κορέας και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών έχουν ως εξής:
1 Φερνάντο Αλόνσο  Ισπανία  Φεράρι  2 ώρες 48:20.810

2 Λιούις Χάμιλτον  Βρετανία  ΜακΛάρεν  + 14.999
3 Φελίπε Μάσα  Βραζιλία  Φεράρι  + 30.868
4 Μίκαελ Σουμάχερ  Γερμανία  Mercedes GP  + 39.688
5 Ρόμπερτ Κούμπιτσα  Πολωνία  Ρενό  + 47.734
6 Βιταντόνιο Λιούτσι  Ιταλία  Force India  + 53.571
7 Ρούμπενς Μπαρικέλο  Βραζιλία  Γουίλιαμς  + 1:09.257
8 Καμούι Κομπαγιάσι Ιαπωνία  BMW  Ζάουμπερ  + 1:17.889
9 Νικ Χάιντφελντ Γερμανία  BMW  Ζάουμπερ  + 1:20.107
10 Νίκο Χούλκενμπεργκ  Γερμανία  Γουίλιαμς  + 1:20.851

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog