Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Eίσαι ‘σημαδεμένος’ από τον θεό;

- Advertisement -

Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς για τα στίγματα. Είναι ιερά σημάδια; Ή μήπως το..
..μυαλό προσπαθεί να πει κάτι στο σώμα; Και εάν ναι πόσο ισχυρό είναι τελικά το μυαλό;
Οι ερμηνείες του φαινομένου.
Πολλές είναι οι ερμηνείες που έχουν δοθεί για το φαινόμενο των στιγμάτων και για την εκ θαύματος ύπαρξη τους, αποδίδοντάς το άλλες φορές σε απάτες και άλλες σε ψυχαναγκαστικά φαινόμενα του μυαλού.   Είναι ενδεικτικό το πόσο έχει αλλάξει η νοοτροπία για τα στίγματα μέσα στα χρόνια. Μέχρι το 1950, όλοι μιλούσαν για ένα θαύμα, ένα φαινόμενο που οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στην άμεση παρέμβαση του Θεού. Από το 1950 και μετά, τα στίγματα άρχισαν να θεωρούνται ένα φαινόμενο υστερίας, οι συνέπειες μίας διανοητικής ασθένειας.
  Σήμερα, τα στίγματα θεωρούνται ένα  ψυχοσωματικό φαινόμενο που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα το μυαλό δημιουργεί αυτές τις πληγές στο σώμα, ως αποτέλεσμα μίας μπερδεμένης εξωτερικής υποβολής. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ψυχοσωματικό λειτουργεί στον άνθρωπο. Ξέρουμε δηλαδή ότι όταν ντρέπεται κάποιος κοκκινίζει. Το αίμα ανεβαίνει απότομα στο κεφάλι και το πρόσωπο κοκκινίζει. Πρόκειται για μία καθαρά ψυχοσωματική αντίδραση του οργανισμού. Με άλλα λόγια το μυαλό προσπαθεί να πει κάτι στο σώμα και το σώμα απαντάει. Πώς; Εκδηλώνοντας ψυχοσωματικές πληγές άλλοτε ορατές και άλλοτε όχι.
Πότε μία πληγή θεωρείται “ιερό στίγμα”;
  Σύμφωνα με τους νευροψυχολόγους, υπάρχουν 4  διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα για να προσδιορίσει κανείς τα στίγματα:

  1ο: Η ξαφνική εμφάνιση των πληγών. Οι πληγές κάνουν την εμφάνισή τους στο ανθρώπινο σώμα, συνήθως στην παλάμη ή στον καρπό, χωρίς να προηγηθεί κάποιο χτύπημα.

  2ο: Η ξαφνική εξαφάνιση των πληγών. Σε πολλούς στιγματικούς τα στίγματα εξαφανίζονταν χωρίς να αφήνουν ίχνος από σημάδι.

  3ο: Οι πληγές μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για πολλά χρόνια χωρίς να μολύνονται. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πληγές που προκαλούνται από τα στίγματα διαφέρουν από τις κοινές πληγές ως προς το ότι ενώ παραμένουν εκτεθειμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα δε μολύνονται όπως συνήθως γίνεται με τις κοινές πληγές.

  4ο: Έχουν μία διαφορετική «συμπεριφορά» από τις φυσιολογικές πληγές. Τα στίγματα δεν ανταποκρίνονται σε ιατρικές θεραπείες. Γι αυτό και πολλοί τα αποκαλούν «ιερά σημάδια».
  Τα στίγματα αποτελούν ένα συναρπαστικό φαινόμενο. Οι πιο σκεπτικιστές θα πουν ότι : «Ναι, υπάρχουν φυσικά αίτια που εξηγούν αυτές τις πληγές». Μέχρι η επιστήμη να αποκαλύψει τα φυσικά αίτια, τα στίγματα θα παραμένουν ένα από τα πιο περίεργα και τρομαχτικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί  στα χρονικά των παραφυσικών φαινομένων. 
Δείτε ένα σχετικό βίντεο

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog