Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αντέδρασε με πεντάρα

- Advertisement -

Με το -κάτι παραπάνω από καθοριστικό- ντέρμπι ενόψει, δεδομένο δεν το έλεγες…

Ο Παναθηναϊκός διέψευσε όσους περίμεναν ότι θα έπαιζε στην Κοζάνη με το μυαλό στον Ολυμπιακό, «σάρωσε» με 5-0 την τοπική ομάδα και έδειξε τα (ζητούμενα) σημάδια ανάκαμψης.

Δύο γκολ από το γαλλικό δίδυμο (Σισέ-Γκοβού), άλλα τόσα από τον εξαιρετικό Χριστοδουλόπουλο και ένα ακόμα από τον… Σαριέγκι έδωσαν στιλ στην πρόκριση των «πράσινων» στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ.

Πώς έπαιξε

Με ένα «μείγμα» βασικών-αναπληρωματικών παρέταξε τους «πράσινους» ο Νίκος Νιόπλιας. Στο 4-3-3 του Κοζανίτη τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Βύντρα, Σεϊταρίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Πλεσί, Μαρίνος, Δημούτσος και στην τριάδα της επίθεσης οι Γκαρσία (αριστερά), Γκοβού (δεξιά) και Σισέ (κορυφή).

Adieu… με το «καλημέρα»!

Από νωρίς φρόντισε να… σχολάσει τον «γάμο» της πρόκρισης ο Παναθηναϊκός. Το κακόκεφο background του αγώνα (μετά την απογοητευτική εμφάνιση με την ΑΕΚ) δεν επέτρεπε την «πολυτέλεια» της χαλαρότητας και ο Σισέ (με γκολ-διασταύρωση της κλάσης του και λάθος εκτίμησης του Βούρα) ξεκαθάρισε από νωρίς το τοπίο.

Η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Νιόπλια να «στρογγυλοκάθονται» στο γρήγορο γκολ, η εξέλιξη του αγώνα, ωστόσο, δεν τους τιμώρησε. Αφού, λοιπόν, ο Καρνέζης γλίτωσε από νέα… κατακραυγή τον Σαριέγκι (απέκρουσε το κοντινό σουτ του Γκόβα-προϊόν τραγικού λάθους του Βάσκου), ο Γκοβού πήρε την επαναφορά από το γύρισμα του Σισέ και απλοποίησε την κατάσταση.

Η… ανάσταση του Λαζάρου!

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια έφερε έναν Παναθηναϊκό πιο χαλαρό -αλλά και εντυπωσιακά πιο αποτελεσματικό στο γήπεδο. Τόσο αποτελεσματικό, που μέχρι και ο Σαριέγκι -όταν βρέθηκε σε θέση βολής- τελείωσε με πλασέ… Ανρί τη φάση και άρχισε να δίνει διαστάσεις στο σκορ.

Η συγκεκριμένη «δουλειά», δε, πέρασε έπειτα στα χέρια του Χριστοδουλόπουλου. Ο Έλληνας επιθετικός… προκάλεσε μια ακόμα μίνι-γκέλα του Βούρα (με το δυνατό σουτ στο 74’), αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο -ενθαρρυντικός ξανά- Μαυρίας (στο 77’) και έστρεψε… με πιο αισιόδοξο τρόπο τα βλέμματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΚΟΖΑΝΗ: Βούρας, Τσαπούδης, Τραυλός, Νικρατσιάν, Κάλφας, Ζήφκας (64′ Μπάκανος), Πελέκας (79′ Πάλλας), Κυριακίδης, Μαρκόπουλος, Παπαδόπουλος, Γκόβας (73′ Κωνσταντάρας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Πλεσί, Μαρίνος, Δημούτσος, Γκοβού (46′ Πετρόπουλος), Γκαρσία (72′ Μαυρίας), Σισέ (60′ Χριστοδουλόπουλος)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κοζάνης

Πηγή: sport-fm

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog