Την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών σε περίπτωση…
…που μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός προχωρήσει στην διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών, ανακοίνωσε την Τρίτη (26/10) ο Μίκης Θεοδωράκης.Ο διεθνής μουσικοσυνθέτης, μιλώντας στον κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη και συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Π. Μαλούχος, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, με αφορμή και τη διακαναλική συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά :“Ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διακαναλική συνέντευξή του, εκβιάζει τον ελληνικό λαό, ότι αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση, θα σταματήσουν τα πάντα”.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη τη διαπίστωσή του, πως “αν κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα”.
Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, με μία επιστολή – παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για “φαύλο κύκλο δανείων και τόκων”, για “απόλυτη εθνική ντροπή” και για “αδηφάγο Δημόσιο”, προβλέποντας πως “αν η χώρα βουλιάξει, θα πνιγούμε όλοι μαζί”.
Διαπιστώνοντας πως “πρέπει να αλλάξει σε εθνικό επίπεδο η νοοτροπία μας”, δε δίστασε να αναφερθεί δε και στην “καταναλωτική υστερία που κυριάρχησε, που μας βουλιάζει καθημερινά σε όλο και πιο βαθιά εξάρτηση από τους δανειστές μας”, ώστε να φτάσουμε να φτωχύνουμε την Ελλάδα, “όπως τελικά φτωχύναμε τους εαυτούς μας, σε σημείο που να καταντήσουμε περίγελος στα μάτια όλου του κόσμου”.
Όπως τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης «πρέπει λοιπόν να αλλάξει σε εθνικό επίπεδο η νοοτροπία μας» αλλά και να «γίνουμε όλοι μια γροθιά», ενώ συγχρόνως «ο λαός μας περιμένει να ακούσει μια υπεύθυνη και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει…».
*cosmo.gr