Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Χρεοκοπεί η Ελλάδα σε τρία χρόνια”

- Advertisement -

Τη χρεοκοπία της Ελλάδας προβλέπει σε τρία χρόνια ο…
..Μοχάμεντ Ελ-Εριάν διευθύνων σύμβουλος της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο.
Όπως δήλωσε στο περιοδικό Economist, “η χρεοκοπία είναι πιθανή εφόσον μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες και γίνει με ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και με επανατιμολόγηση ώστε να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα. Η εναλλακτική λύση δεν υπόσχεται ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης“.

Προσέθεσε ότι “στο τέλος της διαδικασίας το βάρος του χρέους πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι ήταν στην αρχή. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, σε κάποιο σημείο, όταν και το υπόλοιπο σύστημα θα αναγκαστεί, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα του χρέους“.

Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Ντίμαν Σέρμα, πρόεδρος της Standard & Poor’s, αναφέροντας πως η χώρα μας δε θα χρεοκοπήσει διότι εκ των προτέρων είχε σχεδιαστεί η εξεύρεση μιας συλλογικής λύσης για τα κράτη της Ε.Ε.

Από την πλευρά του, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, επικεφαλής του ΔΝΤ, με δηλώσεις τους περί παράτασης αποπληρωμής του δανείου οδήγησε τα spread στις 650 μονάδες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η αναθεώρηση του ελλείμματος το οποίο θα κυμανθεί στο 15,5% του ΑΕΠ.
cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog