Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι γυναίκες στηρίζουν τον Γ. Γκιώνη – Ενθουσιασμός στην συγκέντρωση γυναικών

- Advertisement -

Προμήνυμα μεγάλης νίκης έστειλαν οι γυναίκες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Η μαζική και δυναμική τους παρουσία επιβεβαίωσε την δυναμική του Γιώργου Γκιώνη και της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», που είναι η πρώτη παράταξη στον Δήμο.

Ο Γιώργος Γκιώνης άκουσε τις προτάσεις των γυναικών, πρότεινε λύσεις και δεσμεύθηκε να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής στο νέο Δήμο. «Να βρούμε μαζί λύσεις και προοπτικές ώστε να οργανώσουμε τον Δήμο μας, και κυρίως την καθημερινότητά μας με τον καλύτερο τρόπο, για να κάνουμε έτσι πιο εύκολη την ζωή όλης της οικογένειας», τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι δίνεται προτεραιότητα στον άνθρωπο, στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, στην στήριξη προς όσους έχουν αυξημένες ανάγκες

Τρεις Παιδικοί Σταθμοί

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ανακοίνωσε ότι θα γίνει και δεύτερος Παιδικός Σταθμός στο Λουτράκι, ότι θα μεταφερθεί ο Παιδικός Σταθμός που λειτουργεί στους Αγίους Θεοδώρους σε Δημοτικό ιδιόκτητο κτίριο και ότι θα ζητήσει από την ΑΕΔΙΚ να παραχωρηθεί στο Δήμο ένα από τα κτίριά της για να αποκτήσει η Ισθμία Παιδικό Σταθμό. Εξήγγειλε ακόμη ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων προκειμένου να αποκτήσουν παιδικές χαρές όλες οι πλατείες του Δήμου.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Για την εξωσχολική απασχόληση των παιδιών πρότεινε την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου. Επεσήμανε ακόμη ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και η βιβλιοθήκη του Δήμου στη Βίλα Χατζοπούλου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ένα Κέντρο Νεότητας και Πολιτισμού. Για τους Άγιους Θεόδωρους τόνισε ότι ανάλογη δραστηριότητα θα μπορούσε να υπάρξει και στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ, το οποίο ο Δήμος θα το διεκδικήσει από τον Οργανισμό.

Έξι νέα σχολικά κτίρια

Αναφερόμενος στα σχολεία ο Γ. Γκιώνης υπενθύμισε ότι παρέδωσε 9 καινούργια σχολικά κτίρια μέσα σε 4 χρόνια και ανακοίνωσε ότι θα αγοραστεί οικόπεδο για να μεταφερθεί το Λύκειο Λουτρακίου, θα κατασκευαστεί νέο κτίριο Λυκείου και στους Αγίους Θεοδώρους και την Περαχώρα θα γίνει Γυμνάσιο στο χώρου του Δημοτικού Σχολείου.

Στα Ίσθμια θα αγοραστούν οικόπεδα για το νέο Δημοτικό Σχολείο, που θα γίνει στο Γυμνάσιο, αλλά και καινούργιο Νηπιαγωγείο στον υφιστάμενο χώρο. Νέο κτίριο θα αποκτήσει και το 1ο Νηπιαγωγείο του Λουτρακίου.

Νέο Λύκειο στο Λουτράκι

Ο Γ. Γκιώνης ενημέρωσε ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας έχει ζητήσει να εγκριθούν οι δαπάνες για την φύλαξη των σχολείων, υπενθύμισε ότι για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λουτρακίου ο Δήμος έχει πληρώσει 130.000 ευρώ ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες μάθησης, ενώ πρωτοπόρησε τοποθετώντας στο Γυμνάσιο φωτοβολταϊκά συστήματα.
Αναφέρθηκε και στις προκάτ αίθουσες που στεγάζουν το Λύκειο υπογραμμίζοντας: «Ντρεπόμαστε για τις αίθουσες προκάτ. Δεν τις φτιάξαμε όμως εμείς. Τις παραλάβαμε. Ήταν λύση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Εμείς διεκδικούμε μόνο αξιοπρεπείς λύσεις για τα παιδιά μας και τους δημότες μας. Για αυτό θα φτιάξουμε νέο Λύκειο για να πετάξουμε τις αίθουσες της ντροπής».

Εβδομάδα κατά ων ναρκωτικών

Για τα κοινωνικά προβλήματα ο Γ. Γκιώνης τόνισε ότι θα υπάρξει «ευρεία συνεργασία κοινωνικών φορέων, σχολείων, Εκκλησίας και γονιών», ανακοίνωσε ότι κάθε χρόνο θα γίνεται μία Εβδομάδα Εκδηλώσεων κατά των ναρκωτικών, ότι τα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών θα ενταχθούν στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου, ενώ θα ενισχυθούν οι κοινωνικές δράσεις της Εκκλησίας.

Γραφείο Απασχόλησης στο Δήμο

Όσον αφορά τις εργαζόμενες γυναίκες ο Γ. Γκιώνης τόνισε ότι μπορεί να συσταθεί Γραφείο Απασχόλησης στο Δήμο – ενδεχομένως και Γραφείο Γυναικών όπου θα ενημερώνονται οι γυναίκες για θέσεις εργασίας που προορίζονται γι’ αυτές. Είπε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες στα ευρωπαϊκά προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα αναλάβει ο Δήμος, ο οποίος ήδη έχει ξεκινήσει την προεργασία για να εντάξει Δράσεις Κοινωνικής Πρόνοιας στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα αναπτυχθεί σε όλο τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και ότι θα υπάρξει μείωση τελών για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
Την εκδήλωση άνοιξε η ψυχολόγος κυρία Ράνια Παπαγεωργίου, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά της οικογένειας του κ. Γιώργου Γκιώνη στον τόπο και στον σεβασμό που δείχνει προς τις γυναίκες.

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΟΙΤΑ,ΑΝ Κ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Κ ΤΗΝ ΕΒΑΖΕ Κ ΟΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΑΥΤΗ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΛΕΩ,ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΖΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Κ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ…ΜΑΧΗΜΟΣ…ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog