Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ισπανία : Έγινε μητέρα στα… 10 της

- Advertisement -

Έκπληξη και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένα 10χρονο κορίτσι στην Ισπανία, έφερε στη ζωή το πρώτο του παιδί. “Πρόκειται για μοναδικό περιστατικό”, δηλώνουν εκπρόσωποι των Αρχών, που εξετάζουν το ενδεχόμενο, κοινωνικές υπηρεσίες να αναλάβουν την κηδεμονία και των δύο... παιδιών.Η κατάσταση της υγείας της νεαρής μητέρας και του μωρού “είναι πολύ καλή” και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους η Micaela Navarro, αξιωματούχος της αυτόνομης κυβέρνησης της Ανδαλουσίας. Η Navarro δήλωσε έκπληκτη από το γεγονός που αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Diario de Jerez, σύμφωνα με την οποία, το μωράκι γεννήθηκε την προηγούμενη Τρίτη, ζυγίζοντας 2,9 κιλά και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο τέλος της εβδομάδας.
“Ο πατέρας του παιδιού είναι επίσης ανήλικος”, δήλωσε η Navarro, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ηλικία του, όπως επίσης και το φύλο του παιδιού.
Οι αρχές εξετάζουν τώρα αν η μητέρα και το παιδί ζουν σε ικανοποιητικές συνθήκες και αν μπορούν να παραμείνουν με την οικογένειά τους ή πρέπει να τις αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ειδικούς, λόγω της ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας της μητέρας, τόσο η ίδια όσο και το μωρό της, διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ έρευνες δείχνουν ότι οι νεαρότερες κοπέλες είναι πιο πιθανό να γεννήσουν πρόωρα μωρά, τα οποία κινδυνεύουν να μην τα καταφέρουν, πριν ακόμα συμπληρώσουν ένα έτος ζωής…
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog