Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Moναστήρι αρπάζει σπίτια φτωχών!

- Advertisement -

Ένα τουρκικό φιρμάνι είναι αρκετό ώστε πολλές Μονές να οικειοποιούνται περιουσίες και εκτάσεις αναγκάζοντας φτωχούς μεροκαματιάρηδες ανθρώπους, που όλα τα χρόνια της ζωής τους αγωνίζονταν να φτιάξουν ένα μικρό σπίτι , να φεύγουν από το χώρο τους.
Δεν χρειάστηκε το ..…newsbomb να πάει κάπου μακριά για να βρει κάποια τέτοια περίπτωση. Εδώ κοντά μας στην Αττική και ειδικότερα στον συνοικισμό Γεροτσακούλι του Δήμου Νέας Μάκρης, εκατοντάδες φτωχές οικογένειες ζουν στο πετσί τους εδώ και 30 χρόνια τι είναι να προσπαθούν να σου πάρουν την περιουσία σου, που την έφτιαξες με αίμα και ιδρώτα γιατί ξαφνικά η Μονή Πεντέλης εμφάνισε ένα τουρκικό φιρμάνι που αναφέρει ότι οι εκτάσεις είναι δικές της.

Ιστορικό
Δεκαετίες πριν στον Άγιο Ανδρέα, σε έναν συνοικισμό στη Νέα Μάκρη, ζούσαν 70 οικογένειες κυρίως Μικρασιάτες πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί κατασκήνωσαν στην περιοχή και για να προφυλαχτούν από το κρύο και τα χιόνια έφτιαξαν κάποια παραπήγματα για να ζουν πιο άνετα.
Εδώ και 30 χρόνια, όταν κάποιοι μοναχοί από την Μονή Πεντέλης κατάλαβαν ότι ο χώρος εκεί θα γίνει φιλέτο και θα αποκτήσει μεγάλη οικονομική αξία παρουσίασαν ένα τούρκικο φιρμάνι που έγραφε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην Μονή Πεντέλης
Ο Νίκος Σοφιανόπουλος, πρόεδρος των κατοίκων αναφέρει στο newsbomb: «Δεχόμαστε ένα ανελέητο κυνηγητό από την πλευρά της Εκκλησίας και τρέχουμε εδώ και χρόνια για να αποδείξουμε ότι τα κτήματα και τα σπίτια μας, είναι δικά μας. Η διαφορά είναι ότι εμείς δεν έχουμε την οικονομική άνεση να πληρώνουμε δικηγόρους για να αποδείξουμε τα αυτονόητα,ότι δηλαδή ο χώρος μας ανήκει.
Η Μονή έφερε και ΜΑΤ
Ερωτήματα προκαλεί η στάση της Εκκλησίας που έχει στείλει τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τον κόσμο και να τους διώξει από εκεί. Ναι καλά διαβάσετε, έστειλαν ΜΑΤ και χτύπησαν κόσμο ανάμεσα τους και παιδιά γιατί η εκκλησία έχει επιχειρηματικές ανησυχίες.
Το περίεργο είναι ότι η Μονή Πεντέλης, αρχικός ιδιοκτήτης της περιοχής είχε πουλήσει το 1930 μια έκταση 4500 στρεμμάτων, η οποία συμπεριλαμβάνει και το χώρο που βρίσκονται σήμερα οι οικογένειες. Δηλαδή η Μονή τα πούλησε στους κατοίκους αλλά όταν είδε ότι η περιοχή παίρνει αξία σαν άλλος μεσιτικός οργανισμός έπεσε σαν το κοράκι πάνω σε φτωχούς ανθρώπους που ήδη έχουν πληρώσει για τα σπίτια τους να τα πάρει!!!!
Γνωρίζοντας την ευαισθησία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ελπίζουμε ότι θα δει το πρόβλημα αυτό και να δώσει ένα αίσιο τέλος, αφού οι κάτοικοι ζητούν αυτά που τους ανήκουν και τίποτα περισσότερο.
Συντάκτης:Παναγιώτης Γιδάς
*newsbomb

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τα σχολεια ποιος τα εκοψε στο θεμα του μπακου μηχαλη τι δεν του αρεσε του κυριου αυτοσ διεκδικη την ψηφο μασ ντροπη ρε ντροπη περιμενω απαντηση.

  2. Δεν τα έκοψε κανείς τα σχόλια. Έγινε λάθος στις διορθώσεις της ανάρτησης λόγω φόρτου. Διορθώθηκε…..και μην βαράτε παιδιά, δεν είναι ρομποτ κανείς από τους administrators

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog