Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Βαρύ το τσεκούρι” στις βουλευτικές αποζημιώσεις

- Advertisement -

Να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπάθησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε πως οι αποζημιώσεις των βουλευτών έχουν υποστεί την… τεράστια μείωση του 22%!

Ο κ. Πετσάλνικος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 9.84 χαρακτήρισε ανακριβέστατα τα δημοσιεύματα που θέλουν βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής να μην επηρεάζονται και ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στον Προϋπολογισμό για το 2011 , τα έξοδα της Βουλής “έπεσαν” στα 198 εκατομμύρια ευρώ περίπου από τα 218 που ήταν πέρσι.

“Αυτά τα 198 εκατομμύρια είναι το 3,8 τοις χιλίοις του κρατικού προϋπολογισμού” είπε ο πρόεδρος της Βουλής, προσπαθώντας να κάνει το ποσό να φαίνεται απειροελάχιστο.

Σε ερώτηση όμως του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο κ. Πετσάλνικος παραδέχθηκε πως η μείωση στις βουλευτικές αποζημιώσεις είναι της τάξης του 22%, με άλλα λόγια βρίσκονται κατά 1.600 ευρώ φτωχότεροι το μήνα.

“Οι περικοπές για τους βουλευτές δεν αφορούν μόνο στη μείωση με τη στενή έννοια της βουλευτικής αποζημίωσης, που είναι γύρω στα 5.300 ευρώ, αλλά και σε περικοπές των δύο επιδομάτων που έχουν οι βουλευτές και είναι το επίδομα οργάνωσης γραφείου και το επίδομα κίνησης.

Και εκεί είναι τουλάχιστον 20% οι περικοπές που έχουν γίνει σ’ αυτά τα επιδόματα. Τώρα, τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών δεν ξεπερνούν πλέον τις 6.500 ευρώ το μήνα.

Και απ’ αυτά τα χρήματα θα πρέπει ο βουλευτής να καλύψει τα έξοδα των γραφείων του, ενοίκια, λειτουργικά και λοιπά, τα έξοδα της βενζίνης, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές κινούνται και διανύουν πολλά χιλιόμετρα και αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα χρειάζεσαι για τις μεταφορές”, είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog