Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκη για να πατήσει κορυφή

- Advertisement -

Ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θέλει ο ΠΑΟΚ, στον αποψινό αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα (20:00, ΑΝΤ-1).

 Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται την ισπανική ομάδα, την οποία θέλει να νικήσει για να βρεθεί στην κορυφή του 4ου ομίλου. Ωστόσο, με την ισοπαλία παραμένει δεύτερος, αλλά κρατάει… ενδιαφερόμενο (και συνεπώς ανταγωνιστικό απέναντι στη Μπριζ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) το «κίτρινο υποβρύχιο» για τα επόμενα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Ο Μάκης Χάβος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κρέσιτς, ο οποίος μπροστά του θα έχει, από δεξιά προς αριστερά, τους Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Σακελλαρίου. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Φωτάκη και τον Βιεϊρίνια. Πιο μπροστά θα παίξει ο Ίβιτς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χαλκιάς, Μαλεζάς, Ζουέλα, Μπαλάφας, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Μουσλίμοβιτς. Εκτός έμειναν οι Σαβίνι, Λίνο (τραυματίες) και Σνάουτσνερ (τιμωρημένος).

Πως θα αγωνιστούν οι Ισπανοί

Με σύστημα 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο τη Βιγιαρεάλ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Ισπανοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των «ασπρόμαυρων». Το «κίτρινο υποβρύχιο» βρίσκεται στην τρίτη θέση της Primera Division και έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα).

Ο Γκαρίδο αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους: Ντιέγκο Λόπεθ (τερματοφύλακας), Άνχελ Λόπεθ (δεξί μπακ), Μουσάτσιο, Γκονσάλο (κεντρικοί αμυντικοί), Καπντεβίλα (αριστερό μπακ), Καθόρλα (δεξί χαφ), Μπρούνο (αμυντικός μέσος), Βαλέρο (αριστερό χαφ), Κάνι (επιθετικό χαφ), Άλτιντορ και Νιλμάρ (στην επίθεση).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουάν Κάρλος, Ολίβα, Κατάλα, Μαρτσένα, Οριόλ, Μάριο, Μοντέρο και Ρόσι. Στην Ισπανία έμειναν ο Σένα και ο Ρούμπεν.

Προϊστορία

Τέσσερις φορές έχει φιλοξενήσει ισπανικές ομάδες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ. Καμία φορά δεν έχασε. Στις 16/9/1975 για τον πρώτο γύρο του UEFA νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα με γκολ του Κούδα. Στις 20/10/1982 επικράτησε 2-0 της Σεβίλλης για τον δεύτερο γύρο του UEFA.

Στις 3/10/1990 έφερε 0-0 πάλι με τη Σεβίλλη, σε αγώνα στον οποίο τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι. Στις 4/11/1997 σημειώθηκε το εντυπωσιακό ΠΑΟΚ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4 για τη φάση των «32» του ίδιου θεσμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι και στα τέσσερα ζευγάρια αγώνων οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση για τις επόμενες φάσεις του ΟΥΕΦΑ.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

ΠΑΟΚ-Βιγιαρεάλ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπριζ

Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες)

1. Βιγιαρεάλ 6 (3-3)
2. ΠΑΟΚ 4 (2-2)
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4 (2-1)
4. Μπριζ 2 (2-3)

Επόμενη αγωνιστική (02/12)

Βιγιαρεάλ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ-Μπριζ

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog