Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα υπάρχει Αύριο Λουτράκι?‏

- Advertisement -
Αγαπητοί αναγνώστες του loutrakiblog. Παίρνω την πρωτοβουλία να γράφω γιατί ως ετεροδημότης λίγο πριν τις εκλογές και βλέποντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων μηνών, με ταλανίζει μια σκέψη:  “ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ”?
Από μηνών αιωρείται χωρίς απάντηση, αλλά και χωρίς σαφή διάψευση ούτε από την πλευρά του…

..Δημάρχου Γ. Γκιώνη και της δημοτικής αρχής, ούτε από την πλευρά του Club Hotel Casino (των δυο εταίρων της κοινοπραξίας ΔΑΕΤ), η πιθανή μετατροπή της ΔΑΕΤ σε Ανώνυμη Εταιρεία.

Ο πολύ κόσμος ίσως να μην κατανοεί τι σημαίνει αυτό. Θα σας δώσω μια εκδοχή του: Γίνεται μετατροπή σε ΑΕ με συμμετοχή 50%-50% με δεδομένο το μετοχικό κεφάλαιο. Αύριο αποφασίζεται η υλοποίηση κάποιου έργου π.χ της Μαρίνας Λουτρακίου, επένδυσης περίπου 80 εκ. ευρώ.  Ο ένας εκ των δύο εταίρων ζητά (όπως καταστατικά προβλέπεται) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκ. ευρώ εξ ημισείας ανά εταίρο.
Ο Δήμος που θα βρεί το δικό του μερίδιο για να το καταθέσει? Θα το δανειστεί? Πως? Δεν θα έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις (όπως π.χ έκανε στο κοινοπρακτικό δάνειο των 7 εκ. ευρώ που πήρε και έβαλε εγγύηση την ΔΑΕΤ), ούτε πια θα είναι περιουσία του Δήμου τα έργα της ΔΑΕΤ, αλλά περιουσία μιας Ανώνυμης Εταιρείας που θα πρέπει να συμφωνήσουν για την ενεχυρίαση.
Εάν δεν συμφωνήσει λοιπόν η πλευρά του CHC, τι θα γίνει? Θα κάνει μονομερώς αύξηση όλου του ποσού από ένα εκ των 2 εταίρων, παίρνοντας το σύνολο των νέων μετοχών που θα εκδοθούν, με αποτέλεσμα την αλλαγή συσχετισμού των εταίρων σε π.χ 70%-30% χάνοντας ο Δήμος και την όποια καταστατική μειοψηφία και άρα το όποιο πιθανό βέτο.
Σε ένα τέτοιο (πολύ πιθανό) σενάριο, τι θα έχει γίνει? Η περιουσία των ΔΗΜΟΤΩΝ και του ΔΗΜΟΥ, θα ανήκει κατά πλειοψηφία στο CHC, το οποίο θα αποφασίζει χωρίς να ρωτά για την διαχείριση, τα ωφέλη, τα κέρδη, τις σκοπιμότητες και ότι αυτό συνεπάγεται. Και οι Δημότες? Θα έχουν χάσει την περιουσία που αυτή τη στιγμή τους ανήκει. Τυχαίο? Δεν νομίζω.
Φίλοι και Φίλες. Ας είμαστε λίγο πιο σκεπτόμενοι πριν πάμε να ψηφίσουμε. Ας απαιτήσουμε άμεσα να μας δοθούν απαντήσεις που δικαιούμαστε να λάβουμε. Ας μας πείτε ξεκάθαρα κύριε Δήμαρχε τι θα κάνετε με το μέλλον μας? Ας διαψεύσετε ή όχι. ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ. Η περιουσία των ΔΗΜΟΤΩΝ δεν σας ανήκει. ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
Αν όχι. Ξέρετε την συνέχεια. ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
Ένας σκεπτόμενος ετεροδημότης και συγκάτοικος.
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ φίλε η άλλη εκδοχή είναι η εξής. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για την υλοποίηση ενός έργου αντί για την κατασκευή της μαρίνας να γίνουν έργα ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων όπως εμπορικό κέντρο νέο υδροθεραπευτήριο μαγαζιά και άλλες αναπτυξιακές ιδέες που θα φέρνουν έσοδα στον επενδυτή. Με το δόλωμα αυτό θα προχωρήσει στην παραχώρηση ή εκχώρηση των παραπάνω κτηρίων αλλά και των εσόδων στον Δήμο.Με την δεινή οικονομική κατάσταση των επισκεπτών αλλά και την δεινή οικονομική διαχείριση που δείχνουν οι ισολογισμοί θα φανεί όαση!! Όμως ο Δήμος θα έχει απολέσει το δικαίωμα της ανάκτησης μετά απο 30 χρόνια την πλήρη χρήση της συγκεκριμένης επένδυσης. Και όλοι οι καιροσκόποι θα το δούν κοντόφθαλμα καί όχι με ορίζοντα μελλοντικό. Εκεί λοιπόν ισχύει το ρητό…. είδες το τυρί…την φάκα όμως??

    Πολύ καλή η ανάρτηση.
    Αλλά ποιός θα την καταλάβει?
    Οι περισσότεροι θα θαμπωθούν απο τα χρήματα.

    αλλά για να το καταλάβουν σε πραγματικές συνθήκες είναι το εξής…
    έχετε ένα σπίτι που το νοικιάζεται και σας λέει ο ενοικιαστής…θα το κάνω μέσα όλο χρυσό..μου αρέσει το χρυσό…αλλά σε εσένα δεν θα χρεώσω τίποτα. Οταν θα φύγω θα είναι δικό σου .Το μόνο που θα κάνεις είναι να μου παραχωρήσεις το μισό ποσοστό της ιδιοκτησία του ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ σπιτιού για να νιώθω και εγώ ότι μπορώ να το χαρώ 30 χρόνια χωρίς να με διώξεις.
    Και όταν θα το κάνω χρυσό θα το διαχειριστώ όπως θέλω εγω το ΔΙΚΟ ΣΟΥ το σπίτι.
    Θα το δίνατε?? θα το παραχωρούσατε??
    Βάλτε το παράδειγμα ώς έναν τρόπο σκέψης που θα έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία δικά σας και να τα εκχωρείτε σε άλλους που σας δίνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ?? ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ?
    ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ…ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

    υ.γ.
    Το γνώριζαν ότι η συμμετοχή του Δήμου μας χρόνο με τον χρόνο θα είχε αύξηση απο την αρχική σύμβαση.
    Το γνώριζαν ότι η δική τους συμμετοχή μετοχικά θα μειωνόνταν χρόνο με τον χρόνο.
    Ολα τα ήξεραν και όλοι τα ξέρουν.

    Αλλα έπρεπε να βρούν έναν δήμαρχο ……. το επίθετο δικό σας!!!για να το τολμήσουν να το πραγματοποιήσουν.
    Και το κατάφεραν αυτό όταν έσπειραν δοιχόνια σε όλη την κοινωνία μας.Μας διαίρεσαν και μας αποδυνάμωσαν για να μην είμαστε ισχυροί.
    Να μην σκεπτόμαστε αλλά να ακολουθούμε τακτικές διάσπασης και αλληλοκατηγορίες. Οι δικές μου αναφορές σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος είναι οτι μόνο η ισχύς εν τη ενώσει μπορεί να μας δώσει προοπτική.
    Αυτοί το μόνο που αγαπάνε είναι το ΧΡΗΜΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

    Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΗΣ.

  2. μπραβο ρε εξωραιστη, με καλυψες… διαβαστε ΖΩΑ τι λεει ο ανθρωπος και βαλτε μυαλο, δεν προκειται για μικροπολιτικα κολληματα και αγκυλωσεις, προκειται για το μελλον των παιδιων σας ΖΩΑ!

    εχουμε γινει τοπικα αλλα και εθνικα ο περιγελος, με την ανοχη και συννενοχη που δειχνουμε

  3. Και αντί να ασχολούμαστε με τα ουσιώδη, παίζουμε τις κουμπάρες εις βάρος της περιουσίας μας και των παιδιών μας. Αίσχος και μπράβο στον συντάκτη του άρθρου

  4. ΡΕ 10.11 ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΠΗΡΕ. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΣΚΟΥΛΗΚΙ.
    ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΑ ΘΕΣ ΚΟΦΤΟ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΛΕΙΩΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

  5. Βάζουν μια πα…ιά για το ποιός μιλάει πότε και έχει 600 σχόλια. Γράφουν για το μέλλον του τόπου, για το ξεπούλημα όλων αυτών που πήραν από 700 σταυρούς λόγω πριμοδοσίας και ούτε που μιλάει κανείς. Είστε ότι χειρότερο υπάρχει.

  6. Φίλοι του blog πριν από λίγο εστειλα 'ενα σχόλιο
    για αυτό το πόστ.Από λάθος μου το έγραψα σέ άλλο
    έχει την υπογραφή Ηλίας, άν είναι εύκολο βάλτε το στη σωστή θέση. Ευχαριστώ. Ηλίας.

  7. Στον "σκεπτόμενο ετεροδημότη και στον εξωραϊστή"
    πρέπουν συγχαριτήρια για τις ορθές παρατηρήσεις
    και σκέψεις τους.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους,θέλω μόνο να προσθέσω
    ότι,για να έχει μέλλον ο Δήμος και κατά συνέπεια
    και ο τόπος,όποιος κι΄αν εκλεγεί Δήμαρχος,πρώτα
    θα πρέπει να έχει πείσει όλους τους Δημότες,-για να τους έχει μαζί του – για την αναγκαιότητα της υπεράσπισης της Δημόσιας περιουσίας και δεύτερον,νάχει α π΄"αυτά",για να
    ανοίξει μέτωπο αντίστασης ενάντια στην κεντρική
    εξουσία και το ΔΝΤ.Μην κοροϊδευόμαστε,αφού η Κυβέρνηση και μέσω του Καλλικράτη,προσπαθεί ότι
    έχει Δημόσιο χαρακτήρα να το ξεπουλήσει με χίλια δυό τερτίπια,λέτε να κάνει χάρη του Γκώνη
    ή του Λογοθέτη;;; Οτι τους πουν θα κάνουν,γιατί
    δεν ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν ένα βήμα πάρα πέρα.
    Λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του συστήματος και είναι ανίκανοι να συγκρουσθούν μαζί του για να λύσουν το πρόβλημα…
    Επομένως;;;;;;;;;…….
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog