Αγαπητέ Μιχάλη (θεωρώ υποκριτικό το κύριε Δρίτσα, λόγω της πολυετούς γνωριμίας μας)

Τα ερωτήματα ΟΝΤΩΣ παραμένουν. Όμως τα ερωτήματα δεν είναι αυτά που …
…έντεχνα προσπαθείτε να θέσετε για να αποπροσανατολίσετε το εκλογικό σώμα. Τα ερωτήματα Μιχάλη δεν αφορούν τις υποθέσεις για το ποιός θα διοικήσει, αλλά τα ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούν στα ουσιώδη θέματα που θα έπρεπε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ να ασχολείστε.

Πριν από όλα όμως, θέλω να σου θυμίσω –γιατί εγώ το θυμάμαι Μιχάλη- ότι εσύ και ο Γ. Γκιώνης είσασταν αυτοί που πάσχιζαν πριν από 4 έτη να αντιτείνουν το νέο, το δημιουργικό, το άφθαρτο, το διαφανές και το χωρίς συμφέροντα στα επιχειρήματα του κυρίου Παύλου περί απειρίας σας για διοίκηση και περί δικής του εμπειρίας. Το θυμάσαι αυτό Μιχάλη? Γιατί τώρα το ξεχνάς ή δεν ισχύει για τους Πολίτες Μπροστά?

Επί της ουσίας: Τα 2 κυρίαρχα ερωτήματα που θέτει σύσσωμο το εκλογικό σώμα είναι:

· Γιατί αποφεύγετε να πάρετε θέση στην πρόθεση της Club Hotel Casino να μετατρέψετε την Κοινοπραξία σε Ανώνυμη Εταιρεία? Έχετε εξηγήσει στους ψηφοφόρους και σε όλους τους δημότες ότι σε περίπτωση μετατροπής σε ΑΕ, ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας της πλειοψηφίας, ακόμα και της καταστατικής μειοψηφίας σε περίπτωση μονομερούς αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας π.χ όταν θα πρέπει να εκτελεστεί ένα νέο έργο και δεν θα έχει ρευστότητα το άλλο 50% της ΑΕ, δηλαδή ο Δήμος? Επιτέλους ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ με την θέση σας. Εμείς το κάναμε και το γράψαμε ξεκάθαρα στο πρόγραμμα μας.

· Στην προηγούμενη ανακοίνωση, αλλά και στην τωρινή, καθώς και στην δήλωση των συνυποψηφίων σας και εκλεγμένων σε πρώτες θέσεις, αναφέρεστε ξεκάθαρα για την μη «φροντίδα» του Κ. Λογοθέτη να υπάρχουν γυναίκες στο νέο ΔΣ και ότι ο Κ. Λογοθέτης δεν «μερίμνησε» να έχει υποψήφιο από τα Ίσθμια. Πως γίνεται Μιχάλη να «φροντίζει» ή να «μεριμνεί» κάποιος για λογαριασμό του εκλογικού σώματος? Έχετε κάποιους μηχανισμούς που καταφέρνουν να ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ και να «φροντίζετε» ή να «μεριμνείτε» για το ποιός θα εκλεγεί από το εκλογικό σώμα? Αυτές οι δηλώσεις σας δεν αποτελούν πολιτική συναλλαγή?

Τέλος και αναφορικά με τα περιβόητα έργα που τόσο διαφημίζετε, θέλεις Μιχάλη να μου απαντήσεις:

· Ποιά είναι τα «δικά σας έργα?» Το 85% αφορά περάτωση των έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και αυτό με πολύ μεγαλύτερο κόστος από το αρχικό προϋπολογισθέν. Τα άλλα «δικά σας» αφορούν το Μπο-Ριβαζ όπου επιβαρύνατε ακόμα περισσότερο το κυκλοφοριακό μεταφέροντας όλες τις υπηρεσίες στο κέντρο της πόλης χωρίς πρόσβαση, συγκοινωνία, parking και ευκολία για τους δημότες και τους επισκέπτες, δαπανώντας 2 εκατ. ευρώ για να έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες θέα θάλασσα? Το έργο για την πυροσβετική στην Περαχώρα που το έφερε εις πέρας ο Λόης? Το parking που δεν έχει φύλαξη και δεν έχει δημοτική συγκοινωνία και κανένα σταθμευμένο αυτοκίνητο πλην των περιοίκων? Το κολυμβητήριο για το οποίο δαπανήθηκαν τόσα λεφτά με τα οποία άλλοι δήμοι έφτιαξαν κλειστό με όμορα γήπεδα αθλοπαιδιών?

· Μήπως η δική σας διοίκηση ήταν αυτή που δημιούργησε ανάπτυξη και οικονομική ευρωστία μέσω της ΕΜΠΕΙΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΑΣ? Το υδροθεραπευτήριο με βάση ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ έχει ετήσια οικονομική ζημιά 600.000 με αυξητικές τάσεις. Το Συνεδριακό το ίδιο. Τα ταμεία είναι μείον (τα 7.5 εκ. ευρώ που διαφημίζετε αφορούν μέρος πληρωμών των υπο περάτωση έργων ύψους 13 εκ. ευρώ). Δάνειο δεν θα παίρνατε αλλά έτυχε στη πορεία. Και μετά φταίνε οι Πολίτες Μπροστά που δεν έχουν ικανά να διοικήσουν στελέχη?

· Ο Τουρισμός? Ακόμα και οι τελευταίοι οργανωμένοι (οι Φιλανδοί) έφυγαν.

Ας μην συνεχίσω με άλλα. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΙΧΑΛΗ. Ας απαντήσετε εσείς για τα ω γέγονε και για το τι θα κάνετε με την κοινοπραξία και μετά ας δούμε ποιοί, πως, γιατί και πότε. Μην γίνεσαι Παύλου του 2006 Μιχάλη. Τότε τον χλεύαζες. Μην θες να έχεις την ίδια αντιμετώπιση.

Φιλικά

Γιώργος Μπάκος