Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπαϊράμι στα Προπύλαια και σε 11 πλατείες της Αθήνας

- Advertisement -

Σε ένα υπαίθριο τέμενος έχουν μετατραπεί από το πρωί της Τρίτης (16/11) 11 κεντρικές πλατείες του Λεκανοπεδίου και τα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου, καθώς 50.000 μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα προσεύχονται για το μπαϊράμι.Το κουρμάν μπαϊράμι αποτελεί μία από τις μεγάλες κινητές μουσουλμανικές γιορτές. Σημαίνει “Γιορτή της Θυσίας”, γιατί προσφέρονται ζώα για θυσία, σε ανάμνηση της θυσίας του Αβραάμ και συμπίπτει με την Ιερή Αποδημία του Μωάμεθ. Κάτοικοι …
…συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αττικής από τη Δευτέρα (15/11) το βράδυ, αντιδρώντας στην προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία. Η αστυνομία τους εξώθησε το πρώι της Τρίτης (16/11) από το σημείο, με συνέπεια να σημειωθούν αντιδράσεις.
Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, Ναίμ Εργαλούρ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι οι προσευχές δεν αποτελούν πίεση για την ανέγερση τζαμιού.
Είναι θέμα πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τζαμί, πρέπει να γίνει σύντομα για να μαζέψουμε αυτούς τους χώρους λατρείας που φυτρώνουν συνεχώς“, τόνισε.
“Εμείς δεν θέλουμε ξένα λεφτά για να γίνει το τζαμί, πρέπει να γίνει με ελληνικά λεφτά να το ελέγχει το ελληνικό κράτος. Πήραμε τα μαθήματα από το εξωτερικό“, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Ναίμ Εργαλούρ, έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια με το δήμο Αθήνας για την ανέγερση του τεμένους.
Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης τόνισε ότι βάσει των αδειών παραμονής 500.000 μουσουλμάνοι διαβιούν στην Ελλάδα, 250.000 έχουν καθεστώς ασύλου, ενώ υπάρχουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι, καθώς και οι παράνομοι. Ένας εκ των μουσουλμάνων που βρέθηκε στα Προπύλαια ώστε να προσευχηθεί για το μπαϊράμι, επισήμανε πως αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει σεβασμός στα πιστεύω του άλλου, τονίζοντας πως ο Θεός είναι ένας και οι θρησκείες πολλές.
Πρέπει να αφήνουμε τον καθένα ελεύθερο να πιστεύει στη θρησκεία που επιθυμεί. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές, να μην κάνουμε κακό, να πιστεύουμε στη θρησκεία μας και να είμαστε καθαροί στην καρδιά“, σημείωσε.
*cosmo.gr

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Kαμία διαφορά μεταξύ χριστιανισμού εβραισμού και ισλαμισμού.Έλληνες ξυπνήστε όσο είναι καιρός,η χώρα μας είναι υπό κατοχή εδώ και 2000χρόνια!

  2. Φίλοι του μπλογκ αν θέλετε να μάθετε τι είμαστε εμείς καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στο βιβλίο του Λιαντίνη "Γκέμα".Κάνει μια απλή σκέψη
    και πρόταση.Ρωτήστε,γράφει, από την μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη,διάφορους ανθρώπους νέους,γέρους μορφωμένους,αμόρφωτους.Αν γνωρίζουν τον Ασκληπιό,Αναξαγόρα,έργα του Πλάτωνα,έργα του Αριστοφάνη και πολλών αρχαίων προγόνων. Ελάχιστοι θα σου απαντήσουν θετικά.Αν τους ρωτήσεις για τον εβραίο Αβραάμ,Ισαάκ,Ιησούς
    Μωυσής μπορούν να σου κάνουν και διατριβή.Αν έχουμε κοινό νου μπορούμε να καταλάβουμε τι είμαστε και σε ποιούς πιστεύουμε.Το γράφω γιατί το να λες ότι ίσως και να πιστεύουμε κάτι που πράγματι μας ήρθε ουρανοκατέβατο δεν είναι και το τέλειο.Μη ξεχνάμε πως και τον κομμουνισμό στη Ρωσία άλλοι τον επέβαλαν όπως και τα καζίνο.Πράγματα που εξήγαγαν και στη χώρα τους δεν υπάρχουν και άλλοι τα υπερασπίζονται με ιερό πάθος.

  3. @στο 7.50:
    Από εθνικισμό και αρχαιολατρία φαίνεται πως πάμε
    καλά,την ανθρώπινη αλληλεγγύη την έχουμε γράψει
    εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

  4. ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. οχι αυτη που εχουμε σημερα
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΙΝ 2010 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗς ΓΗΣ.
    ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΗΛ. ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ (που την μιλανε ολοι οι ξενοι εκτος απο μας)ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ.
    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ…ΧΜ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΗΤΕΣ!!!
    Π.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog