Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να πως πτωχεύσαμε…

- Advertisement -

Ιδού πως πτωχεύσαμε και φτάσαμε να είμαστε οι παρίες της Ευρώπης.

Με ένα διαλυμένο κράτος που δεν είναι ικανό… ούτε τα έσοδά του να εισπράξει, με πολιτικούς αν όχι διεφθαρμένους σίγουρα ανίκανους διαχρονικά να διαχειριστούν το κράτος και με πολλούς πολίτες στην αφασία τους, στον μικρόκοσμό τους και στον συνεχή αγώνα που δίνουν για να κλέψουν το κράτος, να μην πληρώσουν τα χρέη τους, να καεί το σπίτι του διπλανού αλλά όχι το δικό τους.

Αυτά όλα αποδεικνύει η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία αναφέρει ότι το 2009 τα βεβαιωθέντα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 89 δις ευρώ με το κράτος να μπορεί να εισπράξει μόλις 50,5 δις. Εξαιτίας δηλαδή όλων των παραπάνω το κράτος έχασε σχεδόν 40 δις ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, την περίοδο 2003-2009 διαγράφηκαν βεβαιωμένα έσοδα 15,8 δις ευρώ! Φανταστείτε ότι από την αναθεώρηση του ελλείμματος επιβαρυνθήκαμε 4-5 δις ενώ το ποσό που απαιτείται για να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 7,1% είναι πολύ λιγότερο από τις διαγραφές, ή για να το πούμε αλλιώς από την ανικανότητα του ελεγκτικού μηχανισμού να τα εισπράξει, κάτι που οδηγεί στο να τα χάσει η χώρα.

Για κάθε 100 ευρώ που βεβαιώνονται ως έσοδα, το κράτος μπορεί και εισπράττει μόλις τα 60 και τα άλλα πάνε χαμένα. Αν μπορούσε να τα εισπράξει κι αυτά δε θα χρειάζονταν απολύσεις, αυξήσεις στον ΦΠΑ, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτό είναι το ελληνικό κράτος και όπως φαίνεται είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

antinews.gr

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ Η ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

  2. Εκτός του ότι συμφωνώ με τον1:01,θέλω να προσθέσω
    ότι το Αμερικανάκι που μας κυβεερνάει ο τζέφρυ,
    δλδ ο Γιωργάκης, όταν μας έλεγε ότι έβαλε το όπλο
    πάνω στο τραπέζι,δεν μας είπε εναντίον σε ποιόν
    ήταν στραμένο.Αυτό το όπλο ήταν στραμένο κατευθείαν εναντιον στην καρδιά του Ελληνικού Λαού,για να προασπεισθούν τα συμφέροντα του ΔΝΤ
    τη στιγμή που ήταν έτοιμο να καταρεύσει.
    ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ
    ΠΟΥΝ.

  3. ναι θα φυγει νυχτα, αλλα πρωτα θα μας εχει καταστρεψει…
    τις συνεπειες απο το ΔΝΤ θα τις καταλαβουμε τα χριστουγεννα που θα ειναι τα χειροτερα που θα εχουμε περασει ολοι μας.
    σε λιγο θα πιασουμε πατο…
    αλλα κανεις δεν διαμαρτυρετε…γιατι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog