Κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης μεταξύ της υφιστάμενης δημοτικής αρχής, της επόμενης δημοτικής αρχής, των εκπροσώπων του 15μελούς των μαθητών Λυκείου Λουτρακίου, των καθηγητών και των μελών του συμβουλίου των γονέων και κηδεμόνων, ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος επιλογές με τα θέματα που αφορούν το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λουτρακίου. 
Ο Γ. Γκιώνης δήλωσε ότι δεν προχώρησε σε λύση με το πρόβλημα των λυόμενων αιθουσών, οι οποίες ομολογουμένως δεν θα έπρεπε
να χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας, καθότι ήλπιζε ότι θα έβρισκε λύση με την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου κτηρίου για το Λύκειο, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα την τωρινή επαχθή κατάσταση για τους μαθητές.

Η νέα δημοτική αρχή δια στόματος Κ. Λογοθέτη, δεσμεύτηκε για λύση στο θέμα, το οποίο όπως αναφέρθηκε ο νέος Δήμαρχος, αποτελεί βασική προτεραιότητα μετά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου. Ο Κ. Λογοθέτης ανέφερε ότι έχει προβεί σε ενέργειες ανεύρεσης 2 καινούργιων λυόμενων αιθουσών για προσωρινή αντικατάσταση των 2 μη λειτουργικών που αποτελούν πρόβλημα και βασικό λόγο για την κατάληψη και την παύση των προβλημάτων.
Τέλος, ο Γ. Μπάκος προσπάθησε να πάρει δέσμευση της αντιπροσωπίας των μαθητών του Λυκείου, αναφέροντας ότι εφόσον η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται για λύση και εφόσον αύριο η υφιστάμενη δημοτική αρχή ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης ζημιών, δεν θα υπάρχει ουσιαστικός λόγος συνέχισης της κατάληψης.