Κατάληψη ξεκίνησαν από χθες οι μαθητές του Λυκείου Λουτρακίου διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζουν κτιριακές συνθήκες .Γονείς και μαθητές εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση και τα έβαλαν με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη υποστηρίζοντας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του απέναντί τους.
Σε ρόλο πυροσβέστη ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ο οποίος κινητοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες προς πάσα κατεύθυνση για να βρει λύσεις στα αιτήματα γονιών και μαθητών.
Βέβαια δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι νέος δήμαρχος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από 1.1.2011 και μέχρι τότε υπεύθυνος για την μεθόδευση λύσεων είναι ο σημερινός δήμαρχος Γιώργης Γκιώνης.Ο Κώστας Λογοθέτης που μαζί με νεοεκλεγέντες συνεργάτες του βρέθηκε κοντά στα παιδιά και στους γονείς διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει άμεσα έστω και στην προσωρινή λύση των προβλημάτων. Είπε πως τα παιδιά έχουν δίκιο στα αιτήματά τους και μάλιστα ανέφερε την χαρακτηριστική περίπτωση που τον συντάραξε όταν είδε πριν λίγες μέρες το μάθημα των Γαλλικών να γίνεται υπαίθρια στις κερκίδες του προαυλίου χώρου !
Ζήτησε όμως από τα παιδιά αφού τα διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά τους ,να δώσουν από κοινού την μάχη για την επίλυση των προβλημάτων αλλά με το σχολείο ανοιχτό. Όπως χαρακτηριστικά είπε “δεν πρέπει να χαθεί από τις καταλήψεις ούτε μια ώρα μάθημα!”
Μία πρώτη λύση σύμφωνα με τον Κώστα Λογοθέτη είναι να μεταφερθούν κάποιες λυόμενες αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται από άλλα σχολεία του νομού μας , στο Λύκειο Λουτρακίου.

*σφεντόνα.gr