Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

- Advertisement -

Κατάληψη ξεκίνησαν από χθες οι μαθητές του Λυκείου Λουτρακίου διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες όπως τις χαρακτηρίζουν κτιριακές συνθήκες .Γονείς και μαθητές εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την υπάρχουσα κατάσταση και τα έβαλαν με τον δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη υποστηρίζοντας ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του απέναντί τους.
Σε ρόλο πυροσβέστη ο νέος δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ο οποίος κινητοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες προς πάσα κατεύθυνση για να βρει λύσεις στα αιτήματα γονιών και μαθητών.
Βέβαια δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι νέος δήμαρχος θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από 1.1.2011 και μέχρι τότε υπεύθυνος για την μεθόδευση λύσεων είναι ο σημερινός δήμαρχος Γιώργης Γκιώνης.Ο Κώστας Λογοθέτης που μαζί με νεοεκλεγέντες συνεργάτες του βρέθηκε κοντά στα παιδιά και στους γονείς διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει άμεσα έστω και στην προσωρινή λύση των προβλημάτων. Είπε πως τα παιδιά έχουν δίκιο στα αιτήματά τους και μάλιστα ανέφερε την χαρακτηριστική περίπτωση που τον συντάραξε όταν είδε πριν λίγες μέρες το μάθημα των Γαλλικών να γίνεται υπαίθρια στις κερκίδες του προαυλίου χώρου !
Ζήτησε όμως από τα παιδιά αφού τα διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται κοντά τους ,να δώσουν από κοινού την μάχη για την επίλυση των προβλημάτων αλλά με το σχολείο ανοιχτό. Όπως χαρακτηριστικά είπε “δεν πρέπει να χαθεί από τις καταλήψεις ούτε μια ώρα μάθημα!”
Μία πρώτη λύση σύμφωνα με τον Κώστα Λογοθέτη είναι να μεταφερθούν κάποιες λυόμενες αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται από άλλα σχολεία του νομού μας , στο Λύκειο Λουτρακίου.

*σφεντόνα.gr

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι κι από χθες. Κλείνει μια βδομάδα αύριο κλειστό το Λύκειο. Από προχθές ξεκίνησε και το ΓΥμνάσιο. Απαράδεκτη κατάσταση, λίγα παιδιά κλείνουν ολόκληρο συγκρότημα. Οι εξωσχολικοί κάνουν πανηγύρια κάθε βράδυ και ο Θεός βοηθός!
    Τα προβλήματα κρατάνε χρόνια, ας το είχαν κάνει προεκλογικά μήπως και νοιαζόταν κανείς. Στην Ελλάδα ζούμε. Τώρα ποιός να νοιαστεί πραγματικά!

  2. σε κοντέινερ,βάζουν εμπορεύματα,ούτε καν ζώα,γιατί θα είχαν ξεσηκωθεί οι ζωόφιλοι…και αντί να ξεσηκωθούμε,τόσα χρόνια,που τα παιδιά κάνουν μαθήματα σε απαράδεκτες συνθήκες,καθόμαστε και το συζητάμε…

  3. Η τεμπελιά σε όλο της το μεγαλείο. Υπάρχουν άλλοι τρόποι (πια) να κάνεις γνωστά τα προβληματά σου. Η κατάληψη είναι ο εύκολος.Και ο τελευταίος! Στείλτε κόσμο στα ιδιωτικά σχολεία παιδιά μου. Είστε η ζωντανή διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Εύγε!

  4. Ο Λογοθέτης απόρησε με αυτά που γίνονται, λες και ζει σε άλλον τόπο τόσα χρόνια. Αλλά τι να ξέρει για τα δημόσια σχολεία αφού τα δικά του τελείωσαν σε ιδιωτικά!!!!!!!!!

  5. οποιος εχει νυχια ξυνεται! εγω το δικο μου παιδι το στελνω δημοσιο γυμνασιο Κορινθο, στην Κορινθο γελανε με την κατασταση μας,ειμαστε για λυπηση…

  6. τρελε, μαλλον τρελος εισαι για να γραφεις αυτα που γραφεις.Απο το 1988 υπαρχουν οι πρωτες αιθουσες διπλα στο γυμναστηριο.Καναμε μαθημα τοτε και εμπαζε νερο, χωρις θερμανση.Ετσι ειναι και σημερα.Και εφεραν πριν μια 8ετια τις πιο εξελιγμενες, τα κοντεινερ, αιθουσες για να μαθουν στα παιδια μας γραμματα. Εκει μεσα τωρα δεν λειτουργουν ουτε τα κλιματιστικα για να ζεσταθουν. Και αυτες οι λυσεις ήταν προσωρινες, ετσι ελεγαν τοτε οι ιθυνοντες.Ουδεν μονιμοτερον απο του προσωρινου.Και βεβαια ερχεται να συμπληρωσει ολο αυτο το συγκροτημα η απαραδεκτη κατασταση των τουαλετων.Οταν θα παθουν τα παιδια μας ηπατιτιδα, τοτε θα αντικατασταθουν οι λουτροκαμπινεδες, τα καζανακια και τα υπολοιπα?Και εν πασει περιπτωσει ας καθαριζονται με περισσοτερη προσοχη.Ευκολο ειναι να λεμε τα παιδια ανωριμα και οτι κανουν καταληψη για να χασουν μαθημα.Θα μπορουσε να ειχε δωθει προτεραιοτητα στο να φτιαχτει το νεο λυκειο που στεγαζει 300 και πλεον μαθητες και οχι το ΄' δημοτικο που στεγαζει 150.Εχουν στοιβαξει σ΄αυτο το σχολειο 650 παιδια και βαλε και καμια 50 καθηγητες, φανταστειτε 700 ανθρωπους σε να σχολειο. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    Θα προτεινα το νεο λυκειο να γινει στο οικοπεδο "Θρουβαλα" το οποιο ανηκει στο Δημο, ωστε να μην δαπανηθουν χρηματα για την αγορα νεου οικοπεδου.

  7. 8:12. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι χρειάζεται ακόμη ένα σχολείο γιατί ο αριθμός των παιδιών έχει αυξηθεί.Ο Γκιώνης δέχεται κριτική -και καλά κάνει,αφού όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα- για το γεγονός ότι πήρε την πολιτική απόφαση να μην καταξοδευτεί ο Δήμος με την αγορά ενός "ακριβού" οικοπέδου.Έτσι έκρινε αλλά παράλληλα περιμένοντας μια "καλύτερη τιμή" διαιώνισε αντί να λύσει το πρόβλημα. Τώρα το πρόβλημα μεταφέρεται στον Λογοθέτη που και αυτός δεν μπορεί άμεσα να δώσει μια λύση.Και ο άνθρωπος προτείνει την αντικατάσταση δύο από τα πιο προβληματικά κοντέινερ-αίθουσες.Αν αύριο το πρωί πει ότι αγοράζουμε το οικόπεδο π.χ του τρελού με 5 εκ. ευρώ αντί για 1 που πιθανόν να κοστίζει για να χτίσουμε σχολείο,όλοι μας θα τον πούμε λαμόγιο και απατεώνα. Η τοπική κοινωνία,πολιτική και μη, μπορεί να ευαισθητοποιηθεί με μια σειρά ενεργειών από τα παιδιά σε συνεργασία με καθηγητές και γονείς.Τοπικές εφημερίδες,blogs,facebook κ.λ.π είναι στη διαθεσή τους.Εμείς το 1988 δεν τα είχαμε αυτά.Δεν μας ακουγε κανείς.Ας διορθωθούν προσωρινά αυτά που μπορούν να διορθωθούν (τουαλέτες κ.λ.π) και το νέο σχολείο έπεται. Τα παιδιά και όλοι εμείς οι γονείς πρέπει να κάνουμε υπομονή και οι ενέργειες όλων των φορέων πρέπει να είναι συντονισμένες.Έτσι θα λυθεί πιο γρήγορα το πρόβλημα.
    Το οικόπεδο Θρουβάλα είναι μια λύση που όλοι την εχουν προτείνει κατά καιρούς.Ολοι ομως διστάζουν να το παραχωρήσουν για κάτι συγκεκριμένο όπως (σταθμός τρένου,σταθμός ΚΤΕΛ,σχολείο).Δεν ξέρω γιατί.
    Εξακολουθώ να πιστεύω και να υποστηρίζω ότι η κατάληψη είναι το έσχατο μέτρο αντίδρασης ή διαμαρτυρίας. Και ότι τα παιδιά λουφάρουν.

  8. Το πρόβλημα στέγασης στο Λύκειο κρατάει χρόνια. Ούτε ο κ.Παύλου ούτε ο κ.Γκιώνης όμως δεν είχαν στις άμεσες προτεραιότητές τους το θέμα ΠΑΙΔΕΙΑ. Γιατί αν έστω και λίγο ενδιαφέρονταν, θα αγόραζαν το οικόπεδο στο Λειβαδάκι που προορίζεται για λύκειο εδώ και πολλά χρόνια όταν η αξία του ήταν πολύ μικρή. Προτίμησαν όμως έργα βιτρίνας και όχι ουσίας τόσα χρόνια. Τα παιδιά μας βλέπετε τα έχουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα……..

  9. Να το γυρίσουν σε πρωί-απόγευμα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης και να φτιάξουν νέο σχολείο.
    Η κατάληψη δεν προσφέρει τίποτα απλά κάνει τα πράγματα χειρότερα και είναι η χαρά των λουφαδόρων μαθητών-καθηγητών.
    Στις εκλογές πάντως που πήγα και ψήφισα, ντράπηκα για την κατάντια του σχολείου…και δεν φταίνε μόνο οι "εξωσχολικοί" βέβαια για τα χάλια αυτά…

  10. Αν διαβάσει κανείς τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων σχετικά με την παιδεία, όλοι αναφέρουν κατασκευή νέου λυκείου γενικά και αόριστα, εκτός απ'το πρόγραμμα του Πετρίτση που προτείνει λεπτομερώς βήμα προς βήμα τις λύσεις που είναι εφικτές. Είναι ο μόνος που αναφέρει την κατασκευή Λυκείου στη θέση Θρουβάλα. Κανείς όμως δεν διάβασε πρόγραμμα όταν ψήφιζε….. Ας κάτσει ο Λογοθέτης τώρα να περιμένει την έγκριση του ΓΠΣ για να φτιάξει νέο Λύκειο (ίσως η επόμενη γενιά να προλάβει…….).

  11. KOITA MILANE KAI AYTOI POU STELNOUN TA PAIDIA TOUS STA IDIWTIKA KSEFTILISMENA ORGIA!!!!TOSA XRONIA MOUGA GIA NA MOU FTIAXNOUN VITRINES GIA TOUS PORNOGEROUS!!!KAI OTAN KSESHKW8OUN TA PAIDIA TO KANOUN GIA NA LOUFAROUN>YPOMONH LEEI POSO VRE PAPARA POSOOOOO!!!AN EIXES PAIDIA KAI PA8AINANE TIPOTA APO TH VRWMA DEN 8A MILAGES GIDI!!!!BOURDELO PADA HTANE TO LYKEIO EMEIS POU FOITHSAME STO ARISTOTELEIO FLWRE??KAI PRODROI STO 15MELES HMASTAN TA LEGAME KAI MAS GRAFANE STA PAPARIA TOUS EDW KAI 20-25 XRONIA VRE OUST POU SOU FTAINE TA PAIDIA KOTA LEIRATH!!!!!

  12. Ρε πως φαίνεται που πήγε σχολείο ο 6:07…κλείστε το καλύτερα να μην πληρώνουμε και τσάμπα γμτ…
    Το 80 που πήγαινα εγώ εκεί σχολείο είχαμε χαλιά κουρτίνες και μοκέτες σε όλες τις αίθουσες άσε δε οι τουαλέτες ,τι να λέμε ,5στερο ξενοδοχείο… α ρε κακομοίρηδες πόσο νυχτωμένοι είστε…παίξτε το παιχνίδι του κάθε αεριτζή…
    Δηλαδή όλα τα άλλα καλά είναι στο σχολείο αλλά μόνο το κτιριακό είναι το πρόβλημα και για αυτό όλη μέρα τρεχαλάτε στα φροντιστήρια ε;

  13. 1) 7.55…… χωρις σχολια.Κρινεσαι απλως…..
    2) Επειδη δεν θελω να κουκλοφορουν ποντικια, ψυλλοι και κοριοι μεσα στις αιθουσες που τα παιδια μου κανουν μαθημα, και εφ΄οσον δεν προβλεπεται να γινει τιποτα στο αμεσο μελλον.Προτεινω:Να μεταφερθει το λυκειο στο νεο Δημαρχειο και οι υπηρεσιες του δημαρχειου καθως και το γραφειο του δημαρχου και μεταφερθουν στο λυκειο.Και ας κανουν 100 χρονια να φτιαξουν το νεο λυκειο.Αλλα κυριοι πολιτικοι τεως και νυν να πεθανετε εσεις απο λεπτοσπειρωση και χολερα, οχι τα δικα μας τα παιδια.Και να ξερετε τουτο.Αν δεν δοθουν εγγραφως και συντομως λυσεις, θα κλεισουμε το σχολειο εμεις οι ιδιοι οι γονεις.Κατα τα αλλα τα φωτοβολταικα μας μαραναν.Αλλα γιατι να ενδιαφερθειτε κ.κ.δημαρχοι,τεως και νυν, νωριτερα?Τα παιδακια σας τα στελνατε στο αριστοτελειο.Ουτε την στοιχειωδη απολυμανση δεν κανατε στο σχολειο για τα ακαρεα και τα τρωκτικα, ολο το καλοκαιρι.Επρεπε να γινει καταληψη για να απολυμανθει το σχολειο.Αλλα τι λεω…Που καιρος για τετοια?…Ηταν προεκλογικη περιοδος….ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  14. Η ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

  15. Ειλικρινά δεν μας νοιάζει να το κλείσετε μόνιμα…ας είναι καλά τα φροντιστήρια….χοχοχοχοχοχο μιλάμε για πολλές φάπες…μαθητές,γονείς,καθηγητές…

  16. Κύριοι,γιατί τα βάζετε με τους Δημάρχους πρών,νυν
    και επόμενον;;; Μήπως,λέω,μήπως σας θυμίζει τίποτε η προσπάθεια των προηγούμενων Κυβερνήσεων
    για την αναθεώρηση του άρθρθρου 16 του Συντάγματος;;;;;; Και εάν ναι,περιμένετε από
    οποιονδήποτε Υπουργό Παιδείας να δόσει χρήματα
    στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων,για καινούριες
    αίθουσες;;;;
    Αφού όλοι το λέτε,οι μεγάλοι τα παιδιά τους τα
    στέλνουν στα ιδιωτξκά,οι υπόλοιποι τι θα κάνουν;;; Οσοι μπορούν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο,οι υπόλοποι,ε δεν πειράζει θέλουμε
    και κανένα αγράμματο εργάτη.

    Πως λέει το τραγουδάκι; "Σε όσους αρέσουμε για
    τους άλλους δε θα μπορέσουμε"!!!!

  17. Οταν μπαινεις σε ενα κοτετσι που σου προκαλει αιδια,δεν μπορεις να αποδωσεις…ουτε η ψυχολογια του διδασκοντα βοηθα ουτε εκεινη του διδασκομενου…αρα σαφως και το κυριο προβλημα ειναι το κτηριακο..τωρα οσο για τα φροντιστηρια..ρωτηστε την μασωνα που ειναι υπουργος παιδειας να σας απαντησει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog