Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Όσο υπάρχει Τζιμπρίλ…

- Advertisement -

θα παίρνει την ομάδα πάνω του.
Θα «καθαρίζει», όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα…
Δεν θα επιτρέπει να μπορείς να ανέβεις στην κορυφή και να μην το κάνεις…
Ο Τζιμπρίλ Σισέ «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Κέρκυρας (με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα), σφράγισε και το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «νησί των Φαιάκων» (2-0) και τον έστειλε ξανά στο ρετιρέ της βαθμολογίας!
Διπλή έκπληξη Ζεσουάλδο

Αν και οι σκέψεις του,  όπως αποτυπώθηκαν στην Παιανία, έδειχναν μοναχά μία αλλαγή σε σχέση με την Μπαρτσελόνα(Καραγκούνης αντί Μαρίνου), ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοίμαζε εκπλήξεις. Γκαρσία και Κατσουράνης έμειναν  στον πάγκο, «τυπάρας» και Πλεσί ξεκίνησαν την αναμέτρηση, με τον Μαρίνο να παραμένει στο βασικό σχήμα.

Ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο, Πλεσί, Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Λάζαρος, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

«Ξυπνητήρι» ο Λάζαρος, τα δικά του ο Παμπορίδης!

Οι συνήθειες δύσκολα κόβονται. Ειδικά αν είναι κακές. Έτσι το να πετάει το πρώτο ημίχρονο δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα να το διορθώσει μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν είναι μάγος ο Πορτογάλος. Τουλάχιστον οι πρωταθλητές δεν σπατάλησαν  όλο το πρώτο μέρος, καθώς… ξύπνησαν από το 20’ και μετά.

Πρωταγωνιστής ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που από αριστερά έκανε… πάρτι με τον Γκουστάβο και από εκεί προήλθαν όλες οι καλές στιγμές του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες, με τον Σισέ, πάντως, να δείχνει εκτός παιχνιδιού και να μην παίρνει τις απαραίτητες μπάλες. Θετικός και ο Μαρίνος που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Δημούτσο.

Ο Κωνσταντόπουλος για τους γηπεδούχους που μετά το πρώτο τέταρτο οπισθοχώρησαν, δήλωνε «παρών» όποτε χρειαζόταν ενώ το… χεράκι του έβαλε και ο Παμπορίδης που στο πεντακάθαρο χέρι του Βενέτη στο σουτ του Ζιλμπέρτο(39’) αντί για πέναλτι υπέδειξε «παίζεται»!

Ρέστα και… πολιορκία

Βλέποντας την ομάδα του να έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ούτε μισή φάση μπροστά από την εστία του Κωνσταντόπουλου, ο Ζεσουάλδο στο 60’ προχώρησε σε διπλή αλλαγή αλλά και σε τροποποίηση του συστήματος σε 4-4-2.
Ο Πετρόπουλος που άλλαξε τον Καραγκούνη πέρασε στο πλευρό του Σισέ ενώ ο Κατσουράνης αντικατέστησε τον Πλεσί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Παναθηναϊκός με καλύτερη κυκλοφορία έκλεισε στην εστία της την Κέρκυρα και άρχισε να… σφυροκοπά την άμυνα των «Φαιάκων».

Ο γνωστός «killer»!

Η είσοδος του Κατσουράνη σήμανε και την… ενεργοποίηση του Σισέ. Ο «Κατσούρ» με βαθιές μπαλιές έβρισκε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Το πρώτο «καμπανάκι» ήρθε στο 66’ με τον «Dimi» να αποκρούει εξαιρετικά το δυνατό σουτ του  Γάλλου. Δώδεκα λεπτά αργότερα, όμως, η ταχύτητα του Τζιμπρίλ τον έφερε σε πλεονεκτική θέση, ο διεθνής πορτιέρο τον ανέτρεψε και πέναλτι! Ο άνθρωπος… γκολ των «πρασίνων» δεν λάθεψε, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και στο 90’ με νέο… χτύπημα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και οι πρωταθλητές  έφυγαν από την Κέρκυρα με το «διπλό», επιστρέφοντας στην κορυφή!

MAN OF THE MATCH: Ποιος άλλος; Έχει πάρει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και τον οδηγεί προς το πρωτάθλημα και φέτος. Ο Τζιμπρίλ Σισέ κέρδισε το πέναλτι που στην συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα, «καθάρισε» το ματς λίγο πριν την εκπνοή με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και για ακόμη μια φορά έκανε την διαφορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Μόνος του κράτησε την Κέρκυρα μέσα στο παιχνίδι, με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι αν δεν ήταν αυτός.

Επίσης, εξαιρετικός ο Κατσουράνης από την ώρα που μπήκε. Αξιοποίησε τον Σισέ και έχει μεγάλο μερίδιο στο αποψινό «διπλό» στην Κέρκυρα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Κέρκυρας. Στο πρώτο μέρος υπήρχε η… τρύπα από δεξιά με τον Γκουστάβο να μην μπορεί να κρατήσει τον Χριστοδουλόπουλο. Στην επανάληψη το κέντρο των μετόπισθεν των γηπεδούχων αδράνησε αρκετές φορές και ο Σισέ δεν συγχώρεσε.

Η ΓΚΑΦΑ: Μετά το πέναλτι-γκολ του Σισέ η άμυνα του Παναθηναϊκού για κανά πεντάλεπτο(85′- 90′) ήταν σε… τρικυμία. Δύο απανωτά λάθη έξω από την περιοχή, δύο κλεψίματα από τους Κερκυραίους αλλά και ισάριθμες λάθος επιλογές με αποτέλεσμα να βγουν σε θέση οφ-σάιντ, σπαταλώντας μεγάλες ευκαιρίες.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Τα έκανε… θάλασσα ο Παμπορίδης στο πρώτο ημίχρονο. Δεν δίνει κίτρινη στον Γκουστάβο στο 38’ για τράβηγμα… μαρς πάνω στον Χριστοδουλόπουλο. Τελικά τιμώρησε τον παίκτη της Κέρκυρας στο 74’ και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αποβληθεί. Επίσης…κλείνει τα μάτια στην απόκρουση με τα χέρια του Βενέτη στο σουτ του Ζιλμπέρτο στο 39’.

Σωστή η υπόδειξη του στην ανατροπή του Σισέ από τον Κωνσταντόπουλο στο 78’. Ελέγχονται οι δύο επόπτες για κάποιες αποφάσεις τους. Όχι, όμως, για τα οφ-σάιντ που διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι στο τέλος, καθώς τα ριπλέι δικαιώνουν τον δεύτερο επόπτη.
*gazzetta

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog