Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλα τα καλέσματα συγκεντρωμένα

- Advertisement -

Σήμερα τα αφεντικά και τα πολιτικά τους φερέφωνα επιχειρούν μια σαρωτική επίθεση στην κοινωνία. Κόβουν μισθούς και συντάξεις, ποινικοποιούν και μετατρέπουν οποιαδήποτε διεκδίκηση σε …
…”τρομοκρατική” δράση, καταστρέφουν και εμπορευματοποιούν το σύστημα υγείας, προσφέρουν την όποια δημόσια εκπαίδευση βορά στους επιχειρηματίες, φυλακίζουν όσους αντιστέκονται, καταδικάζουν μια ολόκληρη κοινωνία στην ανεργία, την πείνα, τον εξευτελισμό. Υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον μας.
Σήμερα συμπληρώνονται δύο  χρόνια από την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008, απάντηση στην στυγνή δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Η πολιτικοστρατιωτική χούντα που εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τον εργαζόμενο λαό προς όφελος τoυ κεφαλαίου, σφυρηλατεί δια πυρός και σιδήρου την τεράστια φυλακή που λέγεται σύγχρονη Ελλάδα. Εξουσία και κεφάλαιο, τρέμουν τις εξεγέρσεις που μπορούν να ξεκινήσουν με οποιαδήποτε αφορμή τώρα πια, αφού γνωρίζουν πολύ καλά τις αιτίες που θα τις δημιουργήσουν. Χρησιμοποιούν έτσι κάθε επικοινωνιακό τρικ. Θεαματικές συλλήψεις [ενημέρωση] από τη μία που συνοδεύονται με καταστρατήγηση όλων των δικαιωμάτων των κρατούμενων, έμπρακτη απαγόρευση διαδηλώσεων,  ελπίζοντας να τρομοκρατήσουν  μια κοινωνία που κάποια στιγμή θα κουρελιάσει μέσα στα μούτρα τους την κοινωνική συνέναιση που διαδίδουν, στα μέσα τους, ότι έχουν.
Είναι χρέος της ίδιας της κοινωνίας, είναι χρέος όλων εμάς, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην καινούρια λαίλαπα. Είναι η αποφασιστικότητα και η εφευρετικότητά μας που μπορεί να ανακόψει την πορεία  προς τον κατήφορο. Η ιστορία μας προσφέρει χιλιάδες τρόπους, χιλιάδες ιδέες και εμπειρίες.

Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την γενικευμένη ανυπακοή!  
πηγή:indymedia
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog