Η θανατική ποινή στις ΗΠΑ, δεν αναμένεται δυστυχώς να καταργηθεί σύντομα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως, συνέταξαν ακόμα και μια….

μακάβρια λίστα με τα πιο περίεργα τελευταία γεύματα των εκτελεσθέντων!
Οι καταδικασμένοι σε θανατική ποινή στις ΗΠΑ, δικαιούνται για το τελευταίο γεύμα τους, να ζητήσουν ότι θέλουν και το υπαλληλικό προσωπικό των φυλακών κατέγραψε τις πιο περίεργες απαιτήσεις. Για παράδειγμα, ο Thomas J Grasso, ο οποίος εκτελέστηκε το 1995, επειδή στραγγάλισε μια 85χρονη γυναίκα με χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια, ήθελε να έχει ένα πλούσιο γεύμα που περιελάμβανε δυο ντουζίνες μύδια και άλλα θαλασσινά, ένα cheeseburger, έξι παϊδάκια, δύο milkshakes, μια κονσέρβα SpaghettiOs, μισή κολοκυθόπιτα και φράουλες με σαντιγύ.
Δυστυχώς όμως, η λίστα του, μπέρδεψε το προσωπικό της κουζίνας και έγινε ένα λάθος.
Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο Grasso διαμαρτυρήθηκε πως ”δεν μου έφεραν SpaghettiOs αλλά κοινά spaghetti, θέλω τα media να το λάβουν αυτό υπόψη τους.”
Σε αντίθεση με τον Grasso, ένας άλλος θανατοποινίτης, ο Robert Buell, εξέπληξε με τη λιτότητα του τελευταίου του γεύματος, καθώς ζήτησε μόνο μια μαύρη ελιά!
Ο Buell, καταδικάστηκε σε θάνατο για το φόνο και το βιασμό μιας 11χρονης το 1982.
Παρά το γεγονός ότι ο Buell, είχε καταδικαστεί και προηγουμένως σε 121 χρόνια φυλακής για άλλες κατηγορίες βιασμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση επέμεινε ότι είναι αθώος.
Το τελευταίο του γεύμα ήταν μόνο μία μαύρη ελιά χωρίς το κουκούτσι.
Ένας άλλος θανατοποινίτης, ο Gerald Lee Mitchell, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή δολοφόνησε έναν άντρα, ενώ κατηγορήθηκε και ότι λήστεψε και πυροβόλησε άλλους δύο σε μια συναλλαγή ναρκωτικών, ζήτησε ένα σακουλάκι από καραμέλες σε όλα τα χρώματα.
Ο James Edward Smith τώρα, δε ζήτησε κάτι θρεπτικό και γευστικό, αλλά μια χούφτα…χώμα!
Όπως εξήγησε χρειαζόταν το χώμα για να διεξάγει μια τελετή voodoo!
Η επιθυμία του όμως, δεν έγινε δεκτή και ο Smith αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με ένα γιαούρτι.
Ο James Smith, εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 1990, για φόνο και ληστεία στο Houston της πολιτείας του Texas.
Την πιο δύσκολη επιθυμία όμως, για τελευταίο γεύμα, την εξέφρασε ο Odell Barnes Jr., ο οποίος ζήτησε…δικαιοσύνη, ισότητα και παγκόσμια ειρήνη!
Ο Barnes είχε ληστέψει, ξυλοκοπήσει και μαχαιρώσει μια γυναίκα στο ίδιο της το σπίτι το 1989.

cosmo.gr