Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καθάρισαν ο Ζορό και οι “παλιοί”

- Advertisement -

Μίλησαν… εκ πείρας! Η «παλιά σχολή» της ΑΕΚ εμφανίστηκε σε πλήρη παράταξη στο ΟΑΚΑ και δίδαξε τους νεότερους συμπαίκτες της πως μια αγχωτική νίκη μετατρέπεται σε θρίαμβο. Μπλάνκο (εις διπλούν), Λυμπερόπουλος και Δέλλας καθάρισαν μόνοι τους τη Λάρισα (4-0) και έδωσαν το σύνθημα για τον «τελικό» με τη Ζενίτ!

Η ΑΕΚ προβληματίζει αλλά όχι ο Μπλάνκο! Κόντρα στη Λάρισα (4-0) ο Αργεντίνος σκόραρε (δις) για τέταρτο σερί ματς και έδωσε έτοιμο το 3-0 (89′) στον Δέλλα. Οφ σάιντ ο Λυμπερόπουλος στο πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο στο 83′.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο ως στηρίγματα του Μπλάνκο. Η καλή απόδοση της Ένωσης στο πρώτο 10λεπτο και το γκολ του Ζορό έδειχναν ότι το ματς θα κυλούσε αρκετά χαλαρά για τους κιτρινόμαυρους, αλλά όσο αυτοί δεν αλλάζουν νοοτροπία τόσο θα αγχώνουν τον κόσμο τους. Μετά το 20λεπτο η ΑΕΚ έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να ισορροπήσει την κατάσταση καθώς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και το γεγονός ότι το 1-0 παρέμενε χωρίς ιδιαίτερη απειλή για τον Αραμπατζή οφείλεται στο ότι οι Θεσσαλοί δεν ήξεραν τι να κάνουν με την μπάλα όταν πλησίαζαν στην κιτρινόμαυρη περιοχή. Αυτό, βέβαια, ίσχυε και για τους παίκτες του Χιμένεθ…

Με την έναρξη της επανάληψης η Λάρισα πέρασε στο ματς τον Μετίν αντί του Βούζα για να τονώσει την επίθεση της, η ΑΕΚ συνέχιζε να παρουσιάζει προβλήματα και ο Καλόπουλος κατάφερνε να εκνευρίζει τους πάντες με τις υποδείξεις του. Ετσι εκνεύρισε και τον Χιμένεθ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 55′. Το ματς κυλούσε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τους δύο πάγκους να κάνουν αλλαγές αλλά την κατάσταση να μην αλλάζει. Η Λάρισα προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και το 1-0 παρέμενε και προβλημάτιζε τους πάντες στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι που ήρθε το 2-0 στο 83′ από την κεφαλιά του Λυπερόπουλου και η Ένωση εξασφάλισε το τρίποντο, προβληματίζοντας και πάλι με την απόδοση της, όμως… Το 3-0 ήρθε στο 89′ με κοντινό πλασέ του Δέλλα από ασίστ του κορυφαίου Μπλάνκο και στο 92′ ο Αργεντίνος σκόραρε ξανά, για το 4-0, από ασίστ του Λαγού.

Man of the match: Ο τίτλος πάει στον Ισμαέλ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος σέντερ φορ ήταν εκεί που έπρεπε στο 10′ για να πάρει το… ριμπάουντ, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ και παράλληλα να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς! Στο 89′ έδωσε και έτοιμο γκολ στον Δέλλα και στο 92′ σκόραρε ξανά ο ίδιος.

Αδύναμος κρίκος: Δεν ήταν η μέρα του Σκόκο και αυτό φαινόταν συνεχώς. Δεν του βγήκε καμία ενέργεια, δε βοήθησε ουσιαστικά την ΑΕΚ και σωστά αντικαταστάθηκε.

Στο ύψος του: Ο Δέλλας ήταν και πάλι εγγύηση για την ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Έκοβε εύκολα τις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κατευθύνει και τους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια φάση στον αγώνα που να μπορεί να χρεωθεί σαν… γκάφα κάποιου παίκτη.   

Το στραγάλι: Στο γκολ της ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος είναι σε θέση οφ σάιντ και κάνει κίνηση προς την μπάλα, που καταλήγει στον Μπλάνκο. Αυτό, όμως, δεν είναι… ελαφρυντικό για τον Μεσσήνιο άσο. Ο Καλόπουλος σταμάτησε για κάποιον…ανεξήγητο λόγο την αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 55′ και έτσι ήρθε και η αποβολή του Χιμένεθ ενώ δεν έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γκέρεμι για το μαρκάρισμα του στον Καράμπελα. Στη φάση του 3-0 ο Μπλάνκο φαίνεται να είναι οφ σάιντ όταν παίρνει την πάσα, πριν δώσει την ασίστ στον Δέλλα.

gazzetta.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog