Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απίστευτη ιστορία στημένου παιχνιδιού

- Advertisement -

Μια απίστευτη ιστορία ύποπτου παιχνιδιού βλέπει το φως της δημοσιότητας και προκαλεί την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, η οποία με επιστολή της προς της ΕΠΟ και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, απαιτεί την πλήρη εκκαθάριση του –πραγματικά θλιβερού- ζητήματος που έχει προκύψει. Διαβάστε για ποιο παιχνίδι πρόκειται, τι αδιανόητο έγινε σε αυτό το ματς και γιατί ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού το χαρακτηρίζει ως «περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος και καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι»!

Την περασμένη εβδομάδα στη Μάλτα, διεξήχθη η ενδιάμεση φάση του 7ου UEFA Region’s Cup, ενός επίσημου διεθνούς τουρνουά στο οποίο μετέχουν ερασιτεχνικές ομάδες. Την Ελλάδα εκπροσωπούσε η μικτή ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, η οποία προκρίθηκε στη φάση αυτή έπειτα από τη νίκη της στον τελικό των προκριματικών του περασμένου Ιουνίου με 4-1 κόντρα στην ΕΠΣ Λάρισας.

Η ΕΠΣ Φθιώτιδας, λοιπόν, είχε στο τουρνουά μια «λευκή» ισοπαλία με τη Μάλτα και μια ήττα 3-1 από την ισπανική Γκαλέγκα. Το περασμένο Σάββατο αντιμετώπιζε τη γερμανική Βάρτεμπέργκιχερ, η οποία προηγουμένως είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Γκαλέγκα και είχε επικρατήσει 1-0 της Μάλτας. Εν τω μεταξύ η Γκαλέγκα είχε νικήσει 6-0 τη Μάλτα και είχε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καμία ελπίδα για πρόκριση. Ουσιαστικά, δεν είχαν ούτε οι Γερμανοί, διότι για να προκριθεί η Βάρτεμπέργκιχερ στα τελικά, έπρεπε να πετύχει 14 γκολ!

Για να μην το κουράζουμε… Να σας πούμε πόσο ήρθε η αναμέτρηση Βάρτεμπέργκιχερ-Μικτή ΕΠΣ Φθιώτιδας; Τι έκπληξη! Το ματς έληξε 14-1! Η ελληνική ομάδα δέχτηκε όσα γκολ χρειάζονταν οι Γερμανοί! Και πιο συγκεκριμένα, δέχθηκε 7 γκολ μέχρι το 81ο λεπτό και άλλα 7 γκολ στα τελευταία 9 λεπτά!

Και επαναλαμβάνουμε: μιλάμε για ερασιτεχνικές ομάδες με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Που παίζουν για την πλάκα τους, για το χόμπι τους, για την τρέλα τους…

«Τέλος τα λεφτά και διερευνήστε την υπόθεση»

Την αδιανόητη αυτή ιστορία και όλες τις λεπτομέρειες που αναφέρουμε παραπάνω, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Εξέδρα» στο φύλλο της Τρίτης 14/12 και με τίτλο: «Κι αυτό το παιχνίδι χρειάζεται να μας το πει η UEFA ότι ήταν στημένο;».

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής απέστειλε οργισμένη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, με την οποία χαρακτηρίζει «αυταπόδεικτα προσυνενννοημένο» το παιχνίδι, κόβει «μαχαίρι» την επιχορήγηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας και απαιτεί από την ομοσπονδία άμεσες αποφάσεις.

Αναλυτικά η επιστολή Μπιτσαξή στον Πιλάβιο:

«Έκπληκτος και άναυδος πληροφορήθηκα από το δημοσίευμα το οποίο σας αποστέλλω, το θέμα με την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αν αληθεύουν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για περίπτωση πρωτοφανούς δυσφήμισης του αθλήματος, καταρράκωσης κάθε έννοιας ευ αγωνίζεσθαι σε διεθνές περιβάλλον και αυταπόδεικτης προσυνεννόησης.

Είμαι βέβαιος ότι η ΕΠΟ θα διερευνήσει το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή και θα μας ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις των οργάνων της. Με λύπη οφείλω να σημειώσω ότι κάθε κρατική επιχορήγηση προς την ΕΠΣ Φθιώτιδας αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εκκαθάριση του θλιβερού αυτού ζητήματος».

«Κούραση και ανωτερότητα»…

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Μάλτα, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρης Κουτρουμάνος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Για το περίφημο… 14-1, ο κ. Κουτρουμάνος μίλησε μετά το ματς στον «ΛΑΜΙΑ FM-1». Στην ιστοσελίδα του σταθμού, φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις του, με τις οποίες δικαιολόγησε απόλυτα το αποτέλεσμα:

«Ήταν η κούραση των παικτών αλλά και η ανωτερότητα των αντιπάλων μας. Η εμπειρία όμως που απέκτησαν τα παιδιά, δεν συγκρίνεται με κανένα αποτέλεσμα. Η μικτή Φθιώτιδας κρατά για δύο χρόνια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Τώρα που υπάρχει και αυτή η εμπειρία, η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη»…

sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog