Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στόλισαν το σπίτι με 1 εκατ. χριστουγεννιάτικα λαμπάκια!

- Advertisement -

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά ένα εκατομμύριο χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια χρησιμοποιεί η οικογένεια Φόκερ από το Ντελαγουέρ των ΗΠΑ για να στολίσει το σπίτι της. Και δεν το κάνει μόνο τα φετινά Χριστούγεννα. Το κάνει τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια!
Πρόκειται για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση υπερπαραγωγή που κάνει τη νύχτα μέρα στη γειτονιά του φωταγωγημένου σπιτιού, ενώ ακόμα και περαστικοί από δεκάδες μέτρα μακριά αναρωτιούνται από πού προέρχεται όλο αυτό το φως. Εξω από την αυλή των Φόκερ υπάρχουν φωτεινοί χιονάνθρωποι, Αϊ-Βασίληδες και φυσικά πολλοί νάνοι – αγαπημένα διακοσμητικά των Αμερικανών για τους κήπους τους.

Η οικογένεια φαίνεται να κατέχει πια «πτυχίο» στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και δεν περιορίζεται σε παραδοσιακούς στολισμούς, όπως πολύχρωμα φωτάκια, γιρλάντες και δέντρα. Φωτεινοί ήρωες της Ντίσνεϊ, όπως ο Γκούφυ, βρίσκονται στο κατώφλι του σπιτιού, ενώ υπάρχει ακόμα και επιγραφή καλωσορίσματος, η οποία γράφει: «Εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη». Εντυπωσιακά φωτεινά δέντρα από ειδικά διαμορφωμένα φωτάκια είναι μόνο μερικά ακόμα από τα στολίδια, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία πιθαμή του σπιτιού ή του χώρου γύρω από αυτό που να μην καλύπτεται από κάποιο φωτισμό. Ανάμεσα στα στολίδια υπάρχουν και φωτεινά κεράκια, σημαντικό σύμβολο της χριστιανοσύνης, αφού είθισται να τα κρατούν οι πιστοί έξω από τις εκκλησίες. Ετσι και οι Φόκερ έχουν τοποθετήσει μερικά έξω από το σπίτι τους.

Ο ιστότοπος House Logic υπολόγισε το πιθανό κόστος του συνολικού στολισμού για να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον των περίεργων. Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις του σάιτ αν τα διακοσμητικά φωτάκια του σπιτιού παραμένουν ανοιχτά για τέσσερις ώρες κάθε βράδυ για περίπου τριάντα νύχτες μέσα στην εορταστική περίοδο, το κόστος του λογαριασμού ανέρχεται στα 82.000 δολάρια. Αν πάλι χρησιμοποιήσει κανείς οικονομικές λάμπες, το ίδιο κόστος μειώνεται στα 70.000 δολάρια.

Σίγουρα δεν πρόκειται για στολισμό που αντέχει η τσέπη πολλών, αλλά για κάποιους που θέλουν να κλέψουν την παράσταση κατά τη διάρκεια των γιορτών φαίνεται να αξίζει τον κόπο.
*espresso

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog