Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και ΑΡΗ

- Advertisement -

Δύο εκπροσώπους θα έχει η Ελλάδα στην κλήρωση για τη φάση των «32» και των «16» του Europa League, που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα βρίσκονται στο γκρουπ των αδυνάτων.
Στο γκρουπ των ισχυρών θα είναι οι δώδεκα πρώτοι των ομίλων του Europa League, μαζί με τις τέσσερις ομάδες που είχαν την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τρίτων του Champions League.

Οι ισχυροί: Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βιγιαρεάλ, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Άγιαξ, Τβέντε.

Στο γκρουπ των αδυνάτων θα είναι οι δώδεκα δεύτεροι των ομίλων του Europa League μαζί με τις τέσσερις ομάδες που είχαν τη χαμηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τρίτων του Champions League.

Οι αδύνατοι: Λεχ Πόζναν, Άρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Άντερλεχτ, Γιούνγκ Μπόις, Μέταλιστ, Σεβίλλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Ρούμπιν, Βασιλεία, Ρέιντζερς, Μπενφίκα.

Στη φάση των «32» δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο του Europa League ή προέρχονται από την ίδια χώρα, ενώ στη φάση των «16» δεν ισχύουν οι παραπάνω περιορισμοί.

Οι αγώνες της φάσης των «32» θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ τα ματς στους «16» θα γίνουν 10 και 17 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσει νέα κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά, στις 18 Μαρτίου.

Κληρώνει και για Champions League

Πριν την κλήρωση για το Europa League, θα γίνει η κλήρωση για τους «16» του Champions League (13:00). Οι πρώτοι των ομίλων θα τεθούν αντιμέτωποι με μία εκ των δευτέρων, με την υποσημείωση πως δεν γίνεται να αναμετρηθούν ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι πρώτοι των ομίλων: Τότεναμ, Σάλκε, Μαν. Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται οι δεύτεροι των ομίλων: Ίντερ, Λιόν, Βαλένθια, Κοπεγχάγη, Ρόμα, Μαρσέιγ, Μίλαν και Άρσεναλ.

Οι αγώνες των «16» θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις: 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog