Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέλος τα εισοδηματικά κριτήρια για τους πολύτεκνους

- Advertisement -

Πολυτεκνικό επίδομα άνευ κριτηρίων στο εισόδημα θα λαμβάνουν από δω και στο εξής οι δικαιούχοι, όπως δήλωσε την Δευτέρα (20/12) από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
 Ο κ. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, παρουσίασε τους στόχους του υπουργείου για το 2011, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την συγχώνευση των νοσοκομείων από την 1η Ιουλίου.
“Θα αναμορφώσουμε σε ημερήσια βάση το καθεστώς των εφημεριών στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η αλλαγή αυτή μαζί και με την ενοποίηση των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας, καθώς και με την προώθηση του ΕΣΠΑ, θα καταστήσουν στο τέλος του 2012 το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεσματικό, χρήσιμο στον πολίτη, προσβάσιμο σε όλους, εξορθολογισμένο και όχι σπάταλο. Ένα πραγματικό σύμμαχο στη ζωή των ανθρώπων”.

Ο κ. Λοβέρδος περιέγραψε με μελανά χρώματα την εικόνα που επικρατεί στο σύστημα υγείας κάνοντας λόγο για κατάντια και υπογραμμίζοντας ότι “πρέπει να καταργηθούν οριστικά τα βάρβαρα κατάλοιπα παρελθόντος. Και γι αυτό πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά τα επόμενα δύο χρόνια”.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι “στον προϋπολογισμό του 2011, που περιορίζεται στα 5,518 δισ ευρώ έναντι 6,1 δισ που ψήφισε η Βουλή, μειώνουμε τις δαπάνες στον χώρο της υγείας χωρίς, όμως, να στερούμε υπηρεσίες από τους πολίτες, αλλά με εξορθολογισμό του συστήματος, με την καταπολέμηση της σπατάλης και τη λήψη μέτρων που αυξάνουν τους ίδιους πόρους του συστήματος”.

Ο κ Λοβέρδος μίλησε για δομικές διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

– Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα προσληφθούν 2800 νοσηλευτές και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2011 θα μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Υγείας ο καθορισμός της τιμής των φαρμάκων.

– Ως το τέλος Μαρτίου η ψηφιοποίηση του διπλογραφικού συστήματος, καθώς και η μηχανοργάνωση τουλάχιστον των αποθηκών, των φαρμακείων και των λογιστηρίων των νοσοκομείων.

– Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχει λειτουργήσει στην πράξη το νέο σύστημα πληρωμών των προμηθευτών και μέχρι το Φεβρουάριο η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ με την απένταξη μη ώριμων έργων και ένταξη ωρίμων.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog