Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ιστορία της Κικής Τσακίρη

- Advertisement -

Σε ζόρικους καιρούς, όταν η ψευτιά και η απληστία ξεγυμνώνονται αποκαλύπτοντας περίτρανα την απάτη τους, οι άνθρωποι στρεφόμαστε στους άλλους ανθρώπους (πιστεύω), είτε για να βρούμε παρηγοριά, είτε για να τους ανακαλύψουμε.  Να τους ακούσουμε, να τους παρατηρήσουμε, να συμπαρασταθούμε.

Για την Κική Τσακίρη, θύμα της Νόσου ALS ή του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση) έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Ρόδο συγκέντρωση  χρημάτων για την αγορά μηχανήματος Eyewriter, της εφεύρεσης που  επιτρέπει σε άτομα με ολική παράλυση να επικοινωνούν γράφοντας ή ζωγραφίζοντας. Η Νόσος του ALS είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστκή ασθένεια που επιτίθεται στους κινητικούς νευρώνες στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό.
Η Κική είναι μητέρα τριών παιδιών, της 11χrονης Αναστασίας, της 14χρονης Σεβαστιανής και του 17χρόνου Σταύρου και ζει στην Αρχίπολη της Ρόδου. Ο θάνατος των κινητικών νευρώνων που έχει υποστεί, καθιστά αδύνατο για τον εγκέφαλο της να ελέγξει τους μύες ή να στείλει μηνύματα. Πριν από λίγα χρόνια, φοβούμενη τη νόσο των χοίρων, πείστηκε από τους γιατρούς της να κάνει τραχειοτομή, χωρίς παραλλήλως να  ενημερωθεί  για το πόσο δυσλειτουργικό είναι το ελληνικό κράτος στους ασθενείς με τραχειοτομή. Η Κική κινείται με αναπηρικό καροτσάκι που διαθέτει και αναπνευστική συσκευή το οποίο αγόρασε – εδώ να δείτε απάτη- από ένα κατάστημα προς 15.000 €, ενώ, από την έρευνα που έγινε στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη αναπνευστική συσκευή πωλείται στη Γερμανία 7.460 €!…
Η Κική Τσακίρη είναι οικονομολόγος, με σπουδές στην Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Είναι η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τί είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ. Βλέπετε η ειρωνεία της τύχης; Προσωποποιημένη στην Κική. Κάνει καθημερινά περίπου 30 αναρροφήσεις, διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη. Όταν κάποια στιγμή έγραψε κουτσά-στραβά ότι θέλει να πεθάνει, η Αναστασία τής είπε: «Δε θέλω να μεγαλώσω ορφανή».
Η Κική, λοιπόν, ζει… εν μαρτυρίω, αλλά χαμογελά.  Εκτός από τις στιγμές της αναρρόφησης… Το μόνο που μπορεί, όχι να την σώσει αλλά να διευκολύνει τη ζωή της και της οικογένειάς της είναι εκείνη η συσκευή Eyewriter, που καταγράφει μέσω κάμερας την κίνηση των ματιών του και ερμηνεύει τι θέλει να πει. Η παρουσίαση της συσκευής έγινε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Emotion Pictures που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μπενάκη. Για να διευκολυνθούν εκείνοι που επιθυμούν να δώσουν χρήματα για την αγορά της συσκευής, αλλά δε στήνονται στις ουρές της τράπεζας, ομάδα εθελοντών του Δωδεκανησιακού λαού βγήκε βόλτα στα καφέ της πόλης με τα laptopαγκαλιά για να δεχτούν τις δωρεές και να καταγράφουν απευθείας τις χρηματικές καταθέσεις.  Και μάζεψαν περισσότερα από: 9.500 ευρώ… Οι καταθέσεις και οι προσπάθειες  συνεχίζονται και αυτή τη στιγμή…
Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε την περήφανη Κική σας παραθέτουμε το λογαριασμό της ALPHA BANK …Δικαιούχος: Σύλλογος Εργαζομένων στη ΜΟΔ Α.Ε με την θερμή παράκληση στην αιτιολογία κατάθεσης να βάλετε το όνομα της Κικής Τσακίρη …αρ.λογ/μού: GR1201401200120002002011432.
Επίσης, μιας και είστε χρήστες διαδικτύου, η σελίδα στο facebook «Ζητείται Ηρακλής… για τους Stephen Hawkings της Ελλάδας» θα σας ενημερώνει σε ό,τι αφορά στην Κική Τσακίρη. Το διευκρινίζω, για να μπουν στη θέση τους και όσοι επιδιώξουν στο όνομα της Κικής να συγκεντρώσουν χρήματα παράνομα και όσοι πολιτικοί καρπωθούν την κατάσταση της Κικής Τσακίρη για να προτάξουν την υποκριτική ανθρωπιά τους.
* πηγή : protagon.gr

A.V.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το post δεν έγινε με καμία διάθεση ελεημοσύνης και οίκτου…το χαμόγελο είναι που ήθελα να μοιραστώ με όλους σας…ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας αναλογιστούμε τί μας λείπει για να είμαστε καλά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog