Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα μέτρα που φέρνει το 2011 – Νέοι φόροι και περικοπές

- Advertisement -

-Μειώσεις σε μισθούς και κοινωνικά επιδόματα
-Ελάχιστα προϊόντα με χαμηλό Φ.Π.Α. 13%
-Νέες περικοπές σε ΔΕΚΟ και υγεία

Η Τρόικα είναι σαφής. Σε κάθε έλεγχο των στοιχείων για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας προκειμένου να δοθεί η επόμενη δόση του δανείου ίσως θα επιβάλλονται νέα μέτρα (θα αναθεωρείται το μνημόνιο). Έτσι όλα δείχνουν, αυτό άλλωστε προβλέπεται και στον προϋπολογισμό ότι ως το Μάρτη θα υπάρξει νέα σειρά μέτρων, που ίσως βαφτιστεί αναθεώρηση του προϋπολογισμού ή των διατάξεων.
Για να εξασφαλιστούν τα έσοδα που υποσχέθηκε στην Τρόικα η κυβέρνηση για την τριετία 2012-2014 θεωρείται βέβαιο ότι θα περιοριστεί στο ελάχιστο η λίστα των προϊόντων που φορολογούνται με το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%). Αυτό σημαίνει ότι βασικά είδη διατροφής εισιτήρια λογαριασμοί ΔΕΚΟ μη αλκοολούχα ποτά, λιπάσματα θα υποστούν νέα αύξηση
Βέβαιη θεωρείται η νέα αύξηση του ΦΠΑ η οποία θα αποφασιστεί μέσα στο 2011.
Στους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί και η αναθεώρηση των κοινωνικών επιδομάτων με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά τους. Στόχος σύμφωνα με την έκθεση είναι η μείωση των επιδομάτων προς τα νοικοκυριά που έχουν εισόδημα πάνω από το όριο της φτώχειας.
Ως τα τέλη Απριλίου θα εξεταστεί το αποτέλεσμα των αλλαγών του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τις ΔΕΚΟ και τότε θα υπάρξουν και νέες περικοπές μισθών προσωπικού και συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων.
Στο δημόσιο θεσμοθετείται η αύξηση των ωρών εργασίας από 7 σήμερα σε 8 που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα. Επιβάλλεται η μείωση των επιδομάτων ως σταθερό ποσοστό του βασικού μισθού και σύνδεση του μισθού με την εργασία που εκτελείται. Επίσης αναφέρει την επιβολή ορίου στις αυξήσεις μισθών και στον αριθμό των προαγωγών.

Newsit

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog