Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακολουθήστε τον Άγιο Βασίλη στο ταξίδι του ανά τον κόσμο

- Advertisement -

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο περιμένουν να ακούσουν τα καμπανάκια από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη για να τους φέρει το πρωτοχρονιάτικο δώρο τους.

Επειδή η αγωνία τους είναι μεγάλη, φτιάχτηκε μια ιντερνετική εφαρμογή που παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη ανά τον κόσμο και εντοπίζει κάθε φορά την ακριβή θέση του.
Το Norad Father Christmas Tracker υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Αναπτύχθηκε από τη Βόρειο Αμερικανική Αεροδιαστημική Στρατιωτική Βάση (NORAD) πριν από δύο χρόνια και από τότε έχει συγκεντρώσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια «χτυπήματα». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το Twitter. Με τη βοήθεια της Google επίσης το ταξίδι θα έχει «κάλυψη» τριών διαστάσεων χάρη στις ειδικές κάμερες που παρακολουθούν τον Άγιο Βασίλη σε συνδυασμό με την υπηρεσία “Google maps”.
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο σήμερα στις 09:00 GMT και επισκέπτεται πρώτα τα νησιά του Ειρηνικού, αφού σε πολλές χώρες η ημέρα των δώρων είναι τα Χριστούγεννα και όχι η Πρωτοχρονιά. Συνεχίζει το ταξίδι του κινούμενος προς τα δυτικά.
Ο εκπρόσωπος του NORAD προειδοποιεί βέβαια: «Το ταξίδι του Άγιου Βασίλη μπορεί να γίνει απρόβλεπτο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών». «Επικοινωνήσαμε με τα ξωτικά του για να επιβεβαιώσουμε την ώρα αναχώρησής του από τον Βόρειο Πόλο, αλλά από τότε και μετά όλα εξαρτώνται από τους ταράνδους του και τον ίδιο. Εμείς απλά τον εντοπίζουμε».
Η ώρα που φτάνει σε κάθε σπίτι δεν γίνεται να υπολογιστεί, γιατί πρέπει τα παιδιά να κοιμούνται. Αν τα παιδιά περιμένουν ξύπνια, ο Άγιος προχωρά σε άλλο σπίτι και επιστρέφει μόνο όταν κοιμηθούν…

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog