Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Εντοπίστηκε πακέτο – βόμβα στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης

- Advertisement -

Πακέτο-βόμβα εντοπίστηκε έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη. Η πρεσβεία εκκενώθηκε, έσπευσαν πυροσβέστες και καραμπινιέροι και πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το πακέτο ήταν παρόμοιο με αυτά που εξερράγησαν προ ημερών στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής.
Παγιδευμένο δέμα εντοπίστηκε χθες έξω από την πρεσβεία, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη πακέτων-βόμβα στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής με τη «σφραγίδα» ιταλικής αναρχικής οργάνωσης. Η πρεσβεία εκκενώθηκε, έσπευσαν πυροσβέστες και καραμπινιέροι και πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σχέδιο

Το πακέτο που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία ήταν παρόμοιο με τα δέματα που εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα στα κτίρια της ελβετικής και χιλιανής διπλωματικής αποστολής, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Συναγερμός για τρομο-πακέτα σήμανε χθες το μεσημέρι και στις πρεσβείες Βενεζουέλας, Δανίας, Μονακό και Μαρόκου, αλλά κατά τους ελέγχους τα δέματα αποδείχθηκαν ακίνδυνα.

Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία κλήθηκε να ελέγξει ύποπτα δέματα στην πρεσβεία της Φινλανδίας στο Βατικανό και την πρεσβεία της Αλβανίας στη Ρώμη. Αποδείχθηκαν και αυτά ακίνδυνα.

Το παγιδευμένο δέμα στην ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι από τον υπάλληλο που ανοίγει την αλληλογραφία και ειδοποιήθηκε αμέσως η ιταλική αστυνομία.
Το κτίριο της πρεσβείας εκκενώθηκε και το προσωπικό απομακρύνθηκε. Έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, πυροσβέστες και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου.
Το παγιδευμένο πακέτο «έφτασε την Παρασκευή, αλλά δεν το άνοιξε κανείς λόγω των εορτών των Χριστουγέννων», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ελλάδας Μιχάλης Καμπάνης.

Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής αστυνομίας στο φάκελο του πακέτου είχε αναγραφεί η διεύθυνση «πολιτιστικός σύνδεσμος Ελλάδα-Ιταλία» στη θέση του αποστολέα, ενώ μέσα σε μαύρη θήκη cd υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.
Οι ιταλικές ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι η έκρηξη δεν πραγματοποιήθηκε πιθανόν γιατί η μπαταρία του όλου μηχανισμού μπορεί να είχε αποφορτιστεί.
Επίσης, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας της Ρώμης το εκρηκτικό πακέτο φέρεται να περιείχε και ανάληψη ευθύνης μέσα σε μια μικρή θήκη, η οποία εξετάζεται τώρα από τις ανακριτικές αρχές.
Ο στρατηγός των καραμπινιέρων, Μαουρίτσιο Μετζαβίλα, επισήμανε πως θεωρείται ότι πρόκειται για ένα ενιαίο σχέδιο με τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog