Με διαμαρτυρίες συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων και συνθήματα οπαδών της Χρυσής Αυγής έγινε η πολιτική ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη αλλά και των 148 Δημοτικών Συμβούλων και Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων, στο Δημαρχείο της Αθήνας.Πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία έγιναν δηλώσεις από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην αυτής του απερχόμενου Δημάρχου Αθηναίων, Νικ. Κακλαμάνη.
Ειδικότερα, ο Ν. Σοφιανός της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσε πως «οι κομμουνιστές δηλώνουν πως θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού», αναφορά στους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους, ενώ η κυρία Ελ. Πορτάλιου δήλωσε πως «δεν θα υπακούσουμε στους αντισυνταγματικούς νόμους του Μνημονίου» και ζήτησε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και κράτους.

Δήλωση έκανε και ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανταρσία, Πέτρος Κωνσταντίνου υπερασπιζόμενος τους συμβασιούχους του Δήμου, ενώ τόνισε πως η παράταξή του θα αγωνιστεί «για την κατάργηση του μνημονίου και του Καλλικράτη».

Στη συνέχεια ακολούθησε η ορκωμοσία, από ιερωμένο, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του συνδυασμού του Νικ. Κακλαμάνη και του Νίκου Μιχαλολιάκου επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή και αμέσως μετά ο νέος Δήμαρχος Γ. Καμίνης απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησε την συσπείρωση των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών για να ξεπεράσει η Αθήνα τη δεινή κρίση που περνάει.

Έχω πλήρη αίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε σήμερα και των προσδοκιών που έχει τροφοδοτήσει η προσπάθειά μας. Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το εγχείρημα. Η δημοτική αρχή που σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά της είναι η πρώτη δημοτική αρχή που καλείται να διοικήσει την Αθήνα στις συνθήκες μιας δεινής κρίσης που αλλάζει την οικονομική, κοινωνική και διανοητική ζωή της κοινωνίας μας. Μιας κρίσης βιωσιμότητας, σε τελευταία ανάλυση“.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό και στα στελέχη του Δήμου, δήλωσε πως η ποιότητα ζωής της πόλης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της δικής τους εργασίας. Τέλος απευθυνόμενος προς τους δημιουργικούς πολίτες, επεσήμανε πως τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς τη δική τους συμμετοχή, χωρίς τη συμμετοχή και κινητοποίηση των δυνάμεων της τέχνης και του πολιτισμού, τη στράτευση του επιστημονικού δυναμικού της πόλης, αλλά και τη συμβολή των νεανικών και καινοτόμων δημιουργικών της δυνάμεων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση ο απερχόμενος Δήμαρχος Νικ. Κακλαμάνης αναφερόμενος την πρωτοβουλία των επικεφαλής των παρατάξεων να προβούν σε δηλώσεις με ανακοίνωσή του τονίζει: «Τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στη σημερινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για πρώτη φορά μετά από 176 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Αθηναίων, αποτελούν ντροπή για την ιστορία της πόλεως των Αθηνών με ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής».

*tovimaonline