Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες στην Εισαγγελία για αξιόποινες πράξεις του Κ.Σημίτη και υπουργών της κυβέρνησής του 2000-2001

- Advertisement -
Σύμφωνα με την Realnews στον πρωην πρωθυπουργό σταμάτησε η εισαγγελική έρευνα για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε με την Goldman Sachs για την απόκρυψη του δημοσίου χρέους με την χρήση παραγώγων, επονομαζόμενων swaps, αμέσως μετά τη συμφωνία για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.
Κατά την εφημερίδα όλα ξεκίνησαν από καταγγελία που έκανε ο Αυστριακός δικαστής Φαγιάντ Μουλά Καλί στις 30Απριλίου του 2010 και στην οποία μιλούσε για συνδρομή και παρακίνηση σε παραποίηση ισολογισμού, εξαπάτηση της Ευρωπαικής ένωσης και έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης από την τράπεζα Goldman Sachs.Η καταγγελία αυτή ”πυροδότησε” προκαταρκτική έρευνα και η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ε.Ράικου έκλεισε τη δικογραφία που τη διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε και μετά ανατέθηκε σε αντεισαγγελέα για να διερευνήσει την διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή για το εαν θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 
Νωρίς σήμερα το πρωί ο Κώστας Σημίτης με αυστηρή ανακοίνωση του μιλάει για υποκρισίες και παραπληροφόρηση.Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του πρωην πρωθυπουργού λέει : Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση. Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.
 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog