«Μας φοβούνται, δεν τους φοβόμαστε». Με αυτό το σύνθημα, το Πανελλαδικό κίνημα ενάντια στα διόδια και καλεί πολίτες και οδηγούς με μετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής και από τις 15:00 έως τις 17:00 να… σηκώσουν τις μπάρες στις περιοχές όπου υπάρχουν νέοι σταθμοί διοδίων.
Και ενώ αρχικά η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την επιστράτευση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για να εντοπίζει τους οδηγούς που… σηκώνουν τη μπάρα για να περάσουν χωρίς να καταβάλλουν το «τσουχτερό» αντίτιμο, τώρα δηλώνει έτοιμη να παζαρέψει τη μείωση των τιμών με τις κοινοπραξίες.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των διοδίων αλλά και οι έμμεσοι φόροι που ανεβάζουν το αντίτιμο. Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να κάνουν υπομονή έως ότου να βρεθεί λύση στο θέμα.

Την ίδια ώρα και ενώ το κίνημα κατά των διοδίων γιγαντώνεται, οι εταιρίες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων δεν αποκλείεται να δώσουν τη δική τους «απάντηση» και να κινήσουν νομικές διαδικασίες κατά των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, συστηματικά.
*newsit.gr