Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καβάλα: Με τσάρτερ θα έφευγαν λαθρομετανάστες

- Advertisement -

Δεκάδες συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής (7/1) στο αεροδρόμιο της Καβάλας όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως Αφγανοί λαθρομετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν με προορισμό τη Γένοβα της Ιταλίας.

 Οι Αφγανοί λαθρομετανάστες θα έφευγαν με τη βοήθεια μιας Μαροκινής και Ελλήνων διακινητών.

Οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη μιας 19χρονης από το Μαρόκο με ιταλική άδεια διαμονής που δρούσε ως διακινητής και τεσσάρων ταξιτζήδων που μετέφεραν από την Αθήνα στην Καβάλα του 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες.

Οι τελευταίοι που κατείχαν πλαστές ταυτότητες συνελήφθησαν από άνδρες του ΑΤ Αερολιμένα Καβάλας.

Οι αστυνομία αναζητεί και άλλα άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέλη τους κυκλώματος.

Η 19χρονη από το Μαρόκο είχε δώσει στους 15 Αφγανούς κάρτα ταξιδιού ώστε να μπουν σε ναυλωμένα τσάρτερ με προορισμό τη Γένοβα.

Η έρευνα που ακολούθησε τις συλλήψεις έδειξε πως οι Αφγανοί είχαν πάει από την Αθήνα στην Καβάλα με ταξί οι οδηγοί των οποίων πληρώθηκαν με 700 ευρώ ο καθένας.  Οι ταξιτζήδες εντοπίστηκαν από τις αρχές στην εθνική οδό στο ύψος της Λάρισας και του Βόλου.

Πάνω τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κάρτες τηλεφωνίας όπως και τα ταξί.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο (8/1) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν κατά περίπτωση, τη χρήση πλαστών εγγράφων, απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, διακίνηση – προώθηση παράνομων μεταναστών και εγκληματική οργάνωση.
*cosmo.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog