Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τattoo φρυδιών! Τι είναι, πόσο κοστίζει, γιατί να το κάνεις!

- Advertisement -
Τα τελευταία χρόνια το σύνδρομο της Brooke Shields έχει επιστρέψει δυναμικά! Περί τίνος πρόκειται; Τα παχιά, πυκνά, σχεδόν ανδρικά αλλά καλοσχηματισμένα φρύδια που κάνουν το βλέμμα μας πιο έντονο και προσθέτουν ένα touch aggressive χαρακτήρα στο πρόσωπό μας. Όμως, το συγκεκριμένο σχήμα φρυδιών δεν ταιριάζει σε όλες! Από την άλλη, την τελευταία φορά που επιχείρησα να βγάλω τα φρύδια μου έμεινα με μια λεπτή, σχεδόν αόρατη γραμμή που δεν λέει να μεγαλώσει!

Αν όπως εγώ, έτσι κι εσύ έχεις κουραστεί να θεωρείς το μολύβι φρυδιών προέκταση του χεριού σου, υπάρχει λύση: tattoo φρυδιών. Πόσα ξέρεις γι’ αυτό; Η αισθητικός Δήμητρα Σκούρα μας λύνει κάθε beauty απορία: πόσο διαρκεί, πόσο κοστίζει, διαρκεί για πάντα; Κι αν το βαρεθώ; ΄Εχουμε και λέμε, λοιπόν:

Τατουάζ στα φρύδια! Τι είναι στα αλήθεια;

“Είναι ένα είδος ελαφρύ τατουάζ. Δεν είναι το κλασικό, παραδοσιακό τατουάζ. Δεν μπαίνει, δηλαδή, η χρωστική στο ίδιο βάθος γι’ αυτό και δεν είναι μόνιμο. Έχουμε επαφή μόνο με τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, δηλαδή με την επιφάνεια. Αλλά μπορεί να διαμορφώσει απόλυτα την φυσιογνωμία μιας γυναίκας!”
Δηλαδή, πόσο κρατάει;
“Κρατάει 3 χρόνια μόνο. Η δικιά μας μέθοδος είναι σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση η εγγραφή είναι πολύ απαλή και επιφανειακή για να δει η κυρία που θα το κάνει αν της ταιριάζει ή όχι για έναν μήνα περίπου. Στην δεύτερη φάση, η εγγραφή γίνεται σε μεγαλύτερο βάθος ώστε να διατηρηθεί για 3 χρόνια.”
Δηλαδή μπορώ να κάνω το φρύδι μου όπως θέλω; Μακρύ, πυκνό, λεπτό και ότι άλλο θέλω; Να έρθω και να πω “θέλω αυτό το σχήμα”;
“Ναι, φυσικά! Μπορούμε να δώσουμε μάκρος, μπορούμε να το κάνουμε πιο πυκνό, να του αλλάξουμε τελείως σχήμα, να το σηκώσουμε, να δώσουμε την αίσθηση του μίνι λιφτ… Βέβαια ότι ακριβώς θέλεις με την μόνη διαφορά ότι εμείς επεμβαίνουμε λίγο βάσει των κανόνων της φυσιογνωμικής και της ανατομίας ώστε αυτό που ζητάς να σου πηγαίνει και εσένα. Σεβόμαστε και τις επιθυμίες σου. Για να κάνουμε ένα φρύδι πρέπει να προσέξουμε πολλά πράγματα : πως είναι η φορά της φυσικής τρίχας, τι θέλουμε να καλύψουμε κ.α. Το φρύδι έχει άμεση σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.”
Και τι προηγείται του τατουάζ; Πρέπει όλο το φρύδι να βγει με τσιμπιδάκι;
“Δεν βγάζουμε ποτέ όλο το φρύδι για να το κάνουμε. Προσπαθούμε να κρατήσουμε και το χνούδι όταν είναι φυσικό και δικό μας. Βγάζουμε μόνο τις τρίχες οι οποίες μας δυσκολεύουν να δώσουμε ένα αρμονικό σχήμα.”
Πόσο διαρκεί;
” Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές. Υπάρχουν τεχνικές με μία τρίχα, με διπλή τρίχα, με διπλό χρωματισμό, με διπλό πάχος της τρίχας για να δείχνει πιο τρισδιάστατο το αποτέλεσμα και πιο φυσικό. Εξαρτάται ποια τεχνική διαλέγεις. Μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι και δύο ώρες. Μισή ώρα μπορεί να είναι ένα γέμισμα μία σκίαση πάνω στο φρύδι. Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικό πάχος στις τρίχες, διαφορετικό χρωματισμό και άλλου είδους τεχνική, θα μας πάρει παραπάνω ώρα.”
Να υποθέσω ότι είναι επώδυνη διαδικασία;
“Δεν είναι καθόλου επώδυνο! Δεν νιώθεις απολύτως τίποτα, αλλά όπου υπάρχει ευαισθησία χρησιμοποιούμε ένα πολύ ελαφρύ αναισθητικό. Δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός και μπορείς να κυκλοφορήσεις άμεσα, να πας ακόμα και σε δεξίωση.”
Και το επόμενο βήμα ποιο είναι;
“Μετά συνήθως βάζουμε μια κρεμούλα η οποία βοηθά στην καλύτερη σταθεροποίηση του χρώματος και στο να μαλακώνει λίγο την περιοχή. Αυτό γίνεται για 2-3 μέρες όπου η κρέμα μπορεί να είναι τύπου bepanthol, ούτε καν αντιβιοτικό. Καλό θα ήταν όμως να μην το βρέξεις μετά για 2-3 μέρες, αλλά και να βραχεί δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα.
Η μόνη διαφορά είναι ότι την πρώτη βδομάδα κρατάει λίγο πιο έντονο το χρώμα από αυτό που θα μείνει μια βδομάδα μετά.”
Πόσο κοστίζει;
“Το θέμα των τιμών είναι ανάλογο του τι πρόκειται να κάνεις. Αν θα κάνεις μία απλή σκίαση μπορεί να ξεκινήσει από 200 με 250 ευρώ. Εάν θα κάνεις την πιο πολύπλοκη και πιο δύσκολη τεχνική που σου εξασφαλίζει ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα η τιμή φτάνει γύρω στα 550 ευρώ.”
Το χρώμα της τρίχας παίζει κάποιο ρόλο; Αν είμαι ξανθιά ή μελαχρινή επηρρεάζει το αποτέλεσμα;
“Αν ο πελάτης θέλει ένα πάρα πολύ ανοιχτό χρώμα κρατάει 3 χρόνια αλλά στο ενδιάμεσο θα χρειαστεί μία συντήρηση. Στα πιο σκούρα χρώματα σαφώς και κρατάει περισσότερο.”
Και πώς θα επιλέξω το τέλειο χρώμα;
“Το χρώμα επιλέγεται από το χρώμα των ματιών, το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα της φυσικής τρίχας του φρυδιού και του φυσικού χρώματος των μαλλιών και όχι των βαμμένων μαλλιών.”
Μετά το tattoo θα “ξεφορτωθώ” το μολύβι φρυδιών ή θα χρειάζεται να τα περνάω από πάνω;
“Όχι δεν χρειάζεται. Επειδή όμως έχουμε και κάποιες πελάτες επώνυμους που βγαίνουν στην τηλεόραση υπάρχουν στιγμές που στο φακό χρειάζεται μια μεγαλύτερη ένταση. Το ίδιο ισχύει και για την φωτογράφηση.”

Και αν μετά το βαρεθώ; Μπορώ να το βγάλω ή θα αναγκαστώ να περιμένω 3 χρόνια;
“Τα χρώματα είναι ορυκτής προέλευσης δηλαδή ποιότητες τέτοιες που αναγνωρίζονται από το σώμα ως φιλικές και να αποβάλλονται ήπια χωρίς να αφήνουν ίχνη. Αν, δηλαδή, κάποια στιγμή δεν θέλεις άλλο να το έχεις μπορείς να απαλλαγείς από αυτό το αποτέλεσμα είναι ανατρέψιμο.”

Της Αγγελικής Χριστοπούλου
*tlife.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog