Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕλληνοΙσραηλινή ……: Κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδας – Ισραήλ

- Advertisement -


Η εξειδίκευση της ιδέας των πρωθυπουργών κ. Γ. Παπανδρέου και Μπέντζαμίν Νετανιάχου να συσταθεί ένα κοινό Υπουργικό Συμβούλιο Ελλάδος και Ισραήλ που θα έχει στόχο
την εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του υπουργών των Εξωτερικών κ. Δημ. Δρούτσα και του Ισραηλινού ομολόγου του Αβιγκορ Λίμπερμαν, που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας. Η σχετική ιδέα που επισφραγίστηκε την Τρίτη το βράδυ σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, όπως είπε χθες ο κ. Δρούτσας, όχι μόνον επιβεβαιώνει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις Αθήνας και Τελ Αβίβ, αλλά θα έχει «πολλαπλά οφέλη για τους λαούς των δύο χωρών». Χθες επίσης διευκρινίστηκε ότι το πρωτότυπο αυτό διακρατικό όργανο, αναλόγως τη θεματολογία του, θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα με τη συμμετοχή των καθ’ ύλην αρμοδίων υπουργών, ενώ η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Ισραήλ τον Απρίλιο. Θέλοντας ενδεικτικά να αναφέρει ορισμένους τομείς συνεργασίας, ο κ. Δρούτσας επικαλέστηκε τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή και τον τομέα υψηλής τεχνολογίας, ενώ ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λίμπερμαν δεν αρνήθηκε την πρόθεση της Αθήνας και του Τελ Αβίβ να υπάρξουν κοινά βήματα στον τομέα των επενδύσεων που σχετίζονται με το φυσικό αέριο. «Απαιτείται όμως να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα», είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και χαρακτήρισε την προσβλεπόμενη ελληνοϊσραηλινή οικονομική συνεργασία ως «την πρόκληση των ερχόμενων ετών και γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν».
Κατά τα λοιπά, ο κ. Δρούτσας θέλησε να απαντήσει σε όσους επικρίνουν την Αθήνα για τις άκρως φιλικές σχέσεις που δημιουργεί με τη σημερινή κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, διευκρινίζοντας ότι οι απόψεις της Ελλάδας δεν συμπίπτουν σε όλα τα θέματα με αυτές του Ισραήλ, αλλά ακριβώς λόγω της ειλικρίνειας που τις διέπει, η Αθήνα έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη τόσο του Ισραήλ, όσο και του αραβικού κόσμου.

πηγή: Καθημερινή 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog