Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μάλλον δεν το κατέχει το άθλημα……

- Advertisement -

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ έθεσε μια σειρά από μέτρα όπως η αυτόματη διακοπή ενός αγώνα σε περίπτωση εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και η αυστηροποίηση του κανονισμού της ΕΠΟ, όσον αφορά στις κροτίδες που περνούν κάποιοι σε γήπεδα, ώστε να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα.

Ο κ. Μπιτσαξής μεταξύ άλλων επισήμανε ότι και τα δύο αυτά ζητήματα είναι σημαντικά στην προσπάθεια για τη δραστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού επισήμανε ότι η Πολιτεία είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της Γ’ και Δ’ Εθνικής κατηγορίας, σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ενώ υπογράμμισε πως θα είναι σύμμαχος της ΕΠΟ, η οποία είναι και η αρμόδια να λάβει την σχετική απόφαση, όπως τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνάντηση. «Είναι αδύνατον να επιβιώσουν πρωταθλήματα με την παρουσία 180 κρατικοδίαιτων ομάδων», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και το θέμα της επιχορήγησης των ερασιτεχνικών ομάδων.
Και η θέση των σωματείων της Δ΄Εθνικής :
«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Αυτό το γνωμικό θυμήθηκαν όλοι οι παράγοντες, προπονητές,  ποδοσφαιριστές και βέβαια οι φίλαθλοι, όταν άκουσαν ή διάβασαν τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, ότι η Δ Εθνική και όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σ΄ αυτήν, είναι κρατικοδίαιτες!!! Κρατικοδίαιτες οι ομάδες που έχουν να δουν επιχορήγηση από την Πολιτεία τα τελευταία τέσσερα τουλάχιστον χρόνια. Μέσα σ’ αυτές συμπεριέλαβε και τις ομάδες της Γ Εθνικής, αλλά και γενικότερα όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αφορμή για τις συγκεκριμένες δηλώσεις αυτές, ήταν η συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο της ΕΠΟ την Τετάρτη το μεσημέρι, όπου ως δια μαγείας οι παράγοντες της ΕΠΟ θυμήθηκαν ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί και βαδίζει στην πλήρη απαξίωσή του. Και βέβαια είναι τυχαίο ότι θυμήθηκαν το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής, όταν οι ομάδες ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους και μάλιστα γνωρίζοντας ότι αύριο το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Λάρισας συνεδριάζει η συντονιστική επιτροπή της κατηγορίας, όπου οι εκπρόσωποι των 10 ομίλων θα στοιχειοθετήσουν τα αιτήματά τους, τόσο προς την ΕΠΟ, όσο και προς την Πολιτεία.

Είναι κρατικοδίαιτες οι ομάδες της Δ Εθνικής, οι οποίες επιχορηγούνταν (γιατί σταμάτησε και αυτό όχι λόγω οικονομικής κρίσης) με το τεράστιο (!) ποσό των 9.200 ευρώ ετησίως;;; Είναι κρατικοδίαιτες οι ομάδες της Γ Εθνικής που έχουν έσοδα από τον ΟΠΑΠ του θηριώδους ποσού των 40.000 ευρώ το χρόνο από το οποίο αφαιρείται και ο ΦΠΑ;;;

Και δεν είναι κρατικοδίαιτες οι ομάδες της Β Εθνικής που παίρνουν από τον ΟΠΑΠ το ευτελές ποσό των 800.000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα βρίσκονται στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ για την γνωστή υπόθεση των στημένων αγώνων. Και δεν είναι κρατικοδίαιτες οι ομάδες της Α Εθνικής που διαφημίζουν στις φανέλες τους κρατικές εταιρίες (ΟΤΕ, ΚΟΣΜΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, ΕΚΟ  και όλα τα τυχερά παιχνίδια που διοργανώνει ο ΟΠΑΠ), αλλά και τα υπέρογκα ποσά που δίνει η ΕΡΤ για τηλεοπτικά δικαιώματα που επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες.

Αλλά όταν στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και του Αθλήματος, την εξουσία έχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν που βρίσκεται, το Σουφλί, οι Σάπες, το Εύμοιρο, το Μελλισοκομείο, η Πετρούσα, ο Γάζωρος, η Αρναία, το Χέρσο, ο Σοχός, ο Ν. Μυλότοπος, τα Λευκάδια, ο Σβορώνος, η Γαλατινή, το Μ. Σειρήνι, οι Λόφοι, η Πεντάβρυσος και άλλες τόσες πόλεις και κεφαλοχώρια, τι μπορεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να περιμένει απ’ αυτούς; Όταν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει για τις κοινωνίες αυτές, το να περιμένουν οι κάτοικοί τους την Κυριακή για να δουν την ομάδα τους να δίνει αγώνα σ΄ ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, μέσα από το οποίο γίνεται γνωστό το ίδιο το χωριό τους, το κεφαλοχώρι ή η μικρή πόλη τους;;; Όταν οι παράγοντες που συντηρούν αυτές τις ομάδες με το υστέρημά τους και πολλές φορές να γίνονται ζητιάνοι, για να μπορούν τα παιδιά τους και της γύρω περιοχής να αθληθούν και να αποφεύγουν τις όποιες παγίδες αντιμετωπίζουν;;; (Ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις)
Καθισμένος ο κ. Μπιτσαξής στο γραφείο του, το οποίο συντηρεί ο ελληνικός λαός και βέβαια οι παράγοντες και οι φίλαθλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που παίζουν στοίχημα, Τζόκερ, Λότο και όλα αυτά τα συναφή, βγάζει πόρισμα μετά από πολύ σκέψη και μελέτη (μας είπε ότι θα μελετήσει τα προβλήματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου), ότι οι ομάδες της Δ Εθνικής κατηγορίας είναι κρατικοδίαιτες. Ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, έχουν μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα ως κράτος, καθώς το ποσό των 9.200 ευρώ ετησίως, είναι αυτό που θα επιδεινώσει το έλλειμμα της χώρας. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους οι οποίοι τρώνε κουτόχορτο. Και η Πολιτεία και οι παράγοντες που διοικούν το άθλημα του ποδοσφαίρου γενικότερα. 

Έτσι γίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός ο ξεσηκωμός των ομάδων της Δ Εθνικής, με αυτές της Γ Εθνικής να έχουν προηγηθεί και ήδη να έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα αυτό η Αγία Παρασκευή και η Κερατέας, ενώ δεν θα είναι λίγες αυτές που θα ακολουθήσουν αναγκαστικά. Και βέβαια οι διοικούντες το ποδόσφαιρο θα τους επιβάλλουν και πρόστιμο γιατί αποχώρησαν, όπως έκαναν στον Ανταγόρα Κω,  ο οποίος ήταν ο πρώτος ο οποίος άνοιξε τον χορό των αποχωρήσεων στην Δ Εθνική. Μάλιστα στον Ανταγώρα επέβαλαν και πρόστιμο 2.100 ευρώ γιατί δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα έξοδα. (Ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Σκανδαλίδης, που αγωνίστηκε που αγωνίστηκε ως οπισθοφύλακας στην ομάδα της Κω, τι λέει έπ’ αυτού;)

Ο λόγος αύριο στην πρώτη ολομέλεια της συντονιστικής της Δ Εθνικής

«Μαύρα» πρόβατα, Νάουσα και Πυργετός

Όπως έχουμε αναφέρει την περασμένη Τρίτη, αύριο το μεσημέρι (12) σε ξενοδοχείο της Λάρισας (Πάρκ) συνεδριάζει η ολομέλεια της συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής με την συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων από τους δέκα (10) ομίλους της κατηγορίας, οι οποίοι ανάλαβαν το έργο να κωδικοποιήσουν όλα τα αιτήματα που ταλανίζουν τις ομάδες εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και τα οποία θα καταθέσουν στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία και αφού βέβαια εκλέξουν και το προεδρείο της επιτροπής αυτής.

Από τις ογδόντα (80) ομάδες που απαρτίζουν τους πέντε (5) ομίλους του Βορρά δύο είναι τα «μαύρα» πρόβατα που δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η ιστορική κατά τα άλλα ομάδα της Νάουσας και ο Πυργετός Λάρισας. Έτσι από το 1ο όμιλο συμμετέχουν και εξουσιοδότησαν τον εκπρόσωπο κ Καλαποτλή (Γάζωρος) και οι δεκαεπτά (17) ομάδες με τελευταίο να στέλνει την εξουσιοδότηση τον Έβρο Σουφλίου. Στον 2ο όμιλο, ο οποίος εξέλεξε τον Στέφανο Ηλιάδη ( Κουφάλια), συμμετέχουν και οι δεκαεπτά (17) ομάδες, με τις τελευταίες Αρναία, Κιλκισιακό και Απόλλωνα Καλαμαριάς να δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και μάλιστα με παράγοντες της τελευταίας να δηλώνουν ότι θα παραβρεθούν στην αυριανή συνάντηση.

Στον 3ο όμιλο, από τις δεκαοκτώ (18) που τον απαρτίζουν απέχει μόνο η ομάδα της Νάουσας με τον πρόεδρό της κ. Φανιάδη να προχωρά μάλιστα και σε απαξιωτικές δηλώνεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μάλιστα να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο του ομίλου και πρόεδρο της Νίκης Αγκαθιάς  κ. Ματσούκα, από τον οποίο αργότερα ζήτησε συγνώμη χωρίς όμως να αλλάξει την απόφαση της μη συμμετοχής. Σας παραθέτουμε την δήλωση του κ. Φανιάδη στην εφημερίδα «Φωνή της Νάουσας»: «- Σαφώς και ο ΦΑΣ δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία της Αλεξάνδρειας όχι σαν ιδέα αλλά διότι από την στιγμή που ξέρουμε πώς είναι τα πράγματα της οικονομίας δύσκολα θα δοθούν χρήματα και δεν βλέπω την προοπτική να διεκδικήσουμε χρήματα με αυτό τον τρόπο. Θα συμφωνούσαμε με άλλους τρόπους όπως να πετύχουμε χορηγίες από τον ΟΠΑΠ προς την Δ’ Εθνική από την αρχή όμως της σεζόν και να μην δίδονται επιχορηγήσεις μόνο σε ΠΑΕ και εταιρίες για την συμμετοχή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πνεύμονας του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα είμαστε σύμφωνοι για πρωτοβουλίες που θα γίνουν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με στόχους εφικτούς, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να συναινέσουμε».

Περίπου το ίδιο συνέβη και στον 4ο όμιλο όπου απέχει από την κοινή προσπάθεια ο Α. Σ. Πυργετός Λάρισας για λόγους τους οποίους ποτέ δε ανέφερε παρά τις οχλήσεις που έγιναν από πλευράς του εκλεγμένου από όλες τις υπόλοιπες ομάδες κ. Αγγελόπουλου (Ν. Αγχίαλος). Έτσι στην προσπάθεια συμμετέχουν τελικά οι δεκατρείς (13) ομάδες.

Το αντίθετο ισχύει για τον 5ο όμιλο, όπου παρά το ότι δεν έγινε συνάντηση όλων των ομάδων, εκλέχθηκε εκπρόσωπος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Κατωπόδης (Τηλυκράτης Λευκάδας) ο οποίος όμως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην σημερινή ολομέλεια της συντονιστική επιτροπής και τον όμιλο θα εκπροσωπήσει ο κ. Χρηστάκης (Πρέβεζας).

Το νερό, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, μπήκε πλέον στο αυλάκι και σίγουρα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις ομάδες σ΄ όλη την χώρα για τα αποτελέσματα που θα φέρει η κίνηση αυτή, με όλες να συμφωνούν ότι αν δεν εισακουστούν τουλάχιστον τα αιτήματά τους, όχι όλα αλλά έστω κάποια απ’ αυτά, το επόμενο βήμα είναι η αποχή από το πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο υπάρχει καθολική σχεδόν απαίτηση να είναι το έσχατο μέτρο πίεσης για να απαλλαχθούν οι ομάδες της κατηγορίας από τα δυσβάστακτα έξοδα που τους επιβάλλει η Ομοσπονδία και τα υπέρογκα πρόστιμα με τα οποία τιμωρούνται. 

«Μαύρα» πρόβατα, Νάουσα και Πυργετός

Όπως έχουμε αναφέρει την περασμένη Τρίτη, αύριο το μεσημέρι (12) σε ξενοδοχείο της Λάρισας (Πάρκ) συνεδριάζει η ολομέλεια της συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής με την συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων από τους δέκα (10) ομίλους της κατηγορίας, οι οποίοι ανάλαβαν το έργο να κωδικοποιήσουν όλα τα αιτήματα που ταλανίζουν τις ομάδες εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και τα οποία θα καταθέσουν στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία και αφού βέβαια εκλέξουν και το προεδρείο της επιτροπής αυτής.

Από τις ογδόντα (80) ομάδες που απαρτίζουν τους πέντε (5) ομίλους του Βορρά δύο είναι τα «μαύρα» πρόβατα που δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία η ιστορική κατά τα άλλα ομάδα της Νάουσας και ο Πυργετός Λάρισας. Έτσι από το 1ο όμιλο συμμετέχουν και εξουσιοδότησαν τον εκπρόσωπο κ Καλαποτλή (Γάζωρος) και οι δεκαεπτά (17) ομάδες με τελευταίο να στέλνει την εξουσιοδότηση τον Έβρο Σουφλίου. Στον 2ο όμιλο, ο οποίος εξέλεξε τον Στέφανο Ηλιάδη ( Κουφάλια), συμμετέχουν και οι δεκαεπτά (17) ομάδες, με τις τελευταίες Αρναία, Κιλκισιακό και Απόλλωνα Καλαμαριάς να δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους και μάλιστα με παράγοντες της τελευταίας να δηλώνουν ότι θα παραβρεθούν στην αυριανή συνάντηση.

Στον 3ο όμιλο, από τις δεκαοκτώ (18) που τον απαρτίζουν απέχει μόνο η ομάδα της Νάουσας με τον πρόεδρό της κ. Φανιάδη να προχωρά μάλιστα και σε απαξιωτικές δηλώνεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μάλιστα να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο του ομίλου και πρόεδρο της Νίκης Αγκαθιάς  κ. Ματσούκα, από τον οποίο αργότερα ζήτησε συγνώμη χωρίς όμως να αλλάξει την απόφαση της μη συμμετοχής. Σας παραθέτουμε την δήλωση του κ. Φανιάδη στην εφημερίδα «Φωνή της Νάουσας»: «- Σαφώς και ο ΦΑΣ δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία της Αλεξάνδρειας όχι σαν ιδέα αλλά διότι από την στιγμή που ξέρουμε πώς είναι τα πράγματα της οικονομίας δύσκολα θα δοθούν χρήματα και δεν βλέπω την προοπτική να διεκδικήσουμε χρήματα με αυτό τον τρόπο. Θα συμφωνούσαμε με άλλους τρόπους όπως να πετύχουμε χορηγίες από τον ΟΠΑΠ προς την Δ’ Εθνική από την αρχή όμως της σεζόν και να μην δίδονται επιχορηγήσεις μόνο σε ΠΑΕ και εταιρίες για την συμμετοχή τους στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πνεύμονας του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και θα είμαστε σύμφωνοι για πρωτοβουλίες που θα γίνουν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με στόχους εφικτούς, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να συναινέσουμε».

Περίπου το ίδιο συνέβη και στον 4ο όμιλο όπου απέχει από την κοινή προσπάθεια ο Α. Σ. Πυργετός Λάρισας για λόγους τους οποίους ποτέ δε ανέφερε παρά τις οχλήσεις που έγιναν από πλευράς του εκλεγμένου από όλες τις υπόλοιπες ομάδες κ. Αγγελόπουλου (Ν. Αγχίαλος). Έτσι στην προσπάθεια συμμετέχουν τελικά οι δεκατρείς (13) ομάδες.

Το αντίθετο ισχύει για τον 5ο όμιλο, όπου παρά το ότι δεν έγινε συνάντηση όλων των ομάδων, εκλέχθηκε εκπρόσωπος μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Κατωπόδης (Τηλυκράτης Λευκάδας) ο οποίος όμως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στην σημερινή ολομέλεια της συντονιστική επιτροπής και τον όμιλο θα εκπροσωπήσει ο κ. Χρηστάκης (Πρέβεζας).

Το νερό, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, μπήκε πλέον στο αυλάκι και σίγουρα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις ομάδες σ΄ όλη την χώρα για τα αποτελέσματα που θα φέρει η κίνηση αυτή, με όλες να συμφωνούν ότι αν δεν εισακουστούν τουλάχιστον τα αιτήματά τους, όχι όλα αλλά έστω κάποια απ’ αυτά, το επόμενο βήμα είναι η αποχή από το πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο υπάρχει καθολική σχεδόν απαίτηση να είναι το έσχατο μέτρο πίεσης για να απαλλαχθούν οι ομάδες της κατηγορίας από τα δυσβάστακτα έξοδα που τους επιβάλλει η Ομοσπονδία και τα υπέρογκα πρόστιμα με τα οποία τιμωρούνται. 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελικά για τον κ. Γ.Γ. Αθλητισμού οι ομάδες της Δ΄Εθνικής είναι κρατικοδίαιτες!!!! Ας μην υπήρχαν άνθρωποι, που στο τέλος θα εξαφανιστούν και αυτοί, άνθρωποι με μεράκι, που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ να μαζέψουν χορηγίες, που τρώνε την πόρτα κατάμουτρα ΄΄ελέω κρίσης΄΄, άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν, αγνοί φίλαθλοι, που συντηρούν ομάδες με μπάτζετ 100 και 150 χιλιάδων, άνθρωποι που μαζεύουν τα παιδάκια και τα φέρνουν στον αθλητισμό (για να μην πέσουν σε κακές συνήθειες)Ε ναί λοιπόν κύριε Μπιτσαξή ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ αυτές οι ομάδες.
    Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ…
    Αι σιχτήρ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog