Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβλέποντας το Ίντερνετ του 2020

- Advertisement -

Πόσο θα έχει αλλάξει η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε 10 χρόνια;

Το Pew Research Center’s Internet & American Life Project μετά από εκτενέστατη έρευνα 800 ειδικών παρέθεσε τα παρακάτω στοιχεία, σε μια προσπάθεια να αναλύσει τον τρόπο εξέλιξης του διαδικτύου.

– Το 76% των επιστημόνων θεωρεί πως θα έχουμε γίνει εξυπνότεροι με τη χρήση των μηχανών αναζήτησης, χάρη στην εύκολη πρόσβαση σε απεριόριστο αριθμό πληροφοριών.

(Όπως δηλώνει ο Nicholas Carr: “Πρέπει…
να τονίσουμε ότι η νοημοοσύνη δεν μετριέται μόνο με το IQ. Το Ίντερνετ θα βοηθήσει να αναπτυχθεί η χρηστική νοημοσύνη, η δυνατότητα να μην βυθιζόμαστε σε άπειρο αριθμό πληροφοριών και να κρατάμε όσες είναι απαραίτητες” )

– Το 65% θεωρεί πως μέχρι το 2020 θα έχει βελτιωθεί η γραφή και η ανάγνωση χάρη στο Διαδίκτυο, με το 32% να διαφωνεί.

(Όπως δηλώνει ο Gene Spafford: “Η γραφή στο Ίντερνετ είναι κυρίως SMS και tweets, γρήγορες και απλοποιημένες σημειώσεις που δεν αποτελούν μακρυπρόθεσμη μορφή επικοινωνίας”)

– Το 55% θεωρεί πως θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα ανωνυμίας στο σερφάρισμα, την ίδια ώρα που το 41% πιστεύει στην σταδιακή εξαφάνισή της.

(Σύμφωνα με τον Clay Shirky: “Θα υπάρχει ένα αρχιπέλαγος κατονομασμένων χρηστών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην κοινότητα, αλλά θα παραμένουν μέρος του ωκεανού της ανωνυμίας”)
*http://korkos.blogspot.com/2010/02/2020.html

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog