Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

- Advertisement -

Η Παρέμβαση Πολιτών ανακοινώνει την ένταξη του έργου
 «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007-13 (απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πελοποννήσου 28/12/10).

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του ποσού των 500.000€, η οποία θα εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Δικαιούχος είναι η ΛΖ΄ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου θα είναι 16 μήνες.

Συνοπτικά προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
Διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών, 1.500 τ.μ, με δύο πλατώματα θέασης 220 τ.μ. και ενημερωτικές πινακίδες.
Διαμόρφωση δύο εισόδων με περιφράξεις του Αρχαιολογικού Χώρου.
Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης.
Κατασκευή κτηρίου εξυπηρέτησης επισκεπτών.
Επεμβάσεις στα Μνημεία και στο άμεσο περιβάλλον τους.

H μελέτη εκπονήθηκε επί Δημαρχίας του κ. Παύλου, εγκρίθηκε από το Κ.Α.Σ. στις 6-9-2004 και στην συνέχεια από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.

Επικαιροποιήθηκε το 2008 επί της δικής μας Δημοτικής Αρχής μετά από επαφές που έγιναν με την γενική Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πιστεύουμε ότι η υλοποίηση της ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου του Ηραίου όχι μόνο προστατεύει ένα τόσο σημαντικό Μνημείο της Πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα το Ηραίον θα γίνει προσιτό και προσπελάσιμο για το κοινό, συντελώντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Επίσης επί των ημερών μας ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα ενώ παράλληλα ενεκρίθη η μελέτη Ανάδειξης του Αγίου Αθανασίου Πισσίων από το Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η Παρέμβαση Πολιτών δείχνοντας διαρκώς την ανησυχία και την ευαισθησία της στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά ολοκλήρωσε όχι μόνο βασικά έργα υποδομών, αλλά πρωτίστως ενδιαφέρθηκε για την προστασία και ανάδειξη των σημαντικότατων Μνημείων του Δήμου μας.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έγινε ρε παιδιά. Από πότε τα έργα που γίνονται από τον Δήμο και τον Δήμαρχο για τους Δημότες, γίνονται από την παρέμβαση ή τον κάθε συνδυασμό? Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ?

  2. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΒΒΑΣΗ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΣΤΩ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΥ!!!

    ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ, ΣΧΕΔΙΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑ!!!

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΕΠΙ ΠΑΥΛΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΛΟΗ ΤΟ 2000 Η ΟΧΙ;

    ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ!!

  3. re oust pou o P.s PWERAXORAS EINAI ERGO PAYLOY AKOY EPIDI TON PROTINE O LOIS EPI PAULOY KAI AFOY TON EGRAPSE O PAULOY , TON SXEDIAse TAKTOPIISE TO IDIOKTISIAKO KAI KATASKEBASE SE XRONO REKOR H APERXOMENI D. ARXI BGALTE RE SIS TIS PAROPIDES GIATI GINOSASTE GELIOI ME AYTA POY GRAFETE.

  4. ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ 7.50 μ.μ.
    ΓΙΑ ΜΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟ ΕΤΟΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ

    ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜ.ΑΡΧΗΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ!!!!

  5. ενώ από το γεμάτο μυαλό του ΠΠ που το δούλευε 12 χρόνια πέρασε σαν σφαίρα η ιδέα αλλά τι κρίμα, δεν πρόλαβε να υλοποιήσει τίποτα!!! δεν του δίναμε και μεις οι αχάριστοι άλλα 12 χρονάκια, ίσως κάτι να βλέπαμε στον ορίζοντα!

  6. Ελεος πια με το ποιος ειπε και ποιος εκανε…Το θεμα δεν ειναι ποιος τα κανει αλλα να γινονται πραγματα….Προεκλογικα πιστευεται σε ανθρωπους και μετα βγαινεται και τους βριζεται ολοι…Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου….Για να ψηφισατε 12 χρονια τον κ.Παυλου σημαινει οτι τον πιστεψατε…12 ολοκληρα χρονια…Τωρα?Τωρα τον βριζετε…Μετα τον κ.Γκιωνη…Κανατε ολοι σαν τρελοι…Και τωρα τον κ.Λογοθετη…Ο οποιος ειναι ενας <> δημαρχος αλλα τρεξατε ολοι σας μεσα σε 20 μερες να τον αμφισβητησετε…Αν δεν σας κανει κανενας γιατι δεν κατεβαινει καποιος απο σας στις επομενες εκλογες να δουμε τι θα κανετε?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog