Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολύ… Κακο(ς) για το τίποτα!

- Advertisement -

Με το 1-1 της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία για νίκη παραμονής, ο Παναθηναϊκός έχασε… το πρωτάθλημα και η ελληνική διαιτησία ακόμη μια φορά την σοβαρότητα της!

 Με… συνταγή επιτυχίας

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει αναφέρει μία από τις κλισέ εκφράσεις του ποδοσφαίρου και ο Τάκης Λεμονής δεν θα μπορούσε παρά να διατηρήσει την πετυχημένη συνταγή που του έδωσε το «διπλό μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Μοναδική αλλαγή ο Γουνδουλάκης αντί του τιμωρημένου Μπάλαμπαν.
Ο Μάχο ήταν κάτω από την εστία, δεξιά ο Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Κοντοέ αριστερά. Τσότσαλιτς και Όμο τα δύο αμυντικά χαφ, αριστερό εξτρέμ ο Ριέρα, δεξί ο Γουνδουλάκης και σε ρόλο επιτελικού ο Κουμορτζί. Στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Μήτρογλου.

Η επιστροφή του Λαζάρου

Μετά το απαραίτητο ροτέισον στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με όλα τα διαθέσιμα «όπλα». Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή στην ενδεκάδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ως «8άρι» στην μεσαία γραμμή δίπλα στον Κατσουράνη.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζιλμπέρτο σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Λάζαρο και «Κάτσο». Αριστερό «φτερό» ο Λέτομ δεξί ο Γκοβού και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

«Κυανέρυθρη» υπεροχή, «πράσινες» φάσεις

Το ματς και για τους δύο ήταν κομβικής σημασίας. Ο Πανιώνιος για να πάρει ανάσα παραμονής και ο Παναθηναϊκός για να μειώσει ξανά στο -5 μετά το «πέτσινο» πέρασμα του Ολυμπιακού από την Τρίπολη.

Οι «κυανέρυθροι» του Λεμονή, πήραν τον χώρο του κέντρου με τους εξαιρετικούς Τσότσαλιτς και Όμο, εκμεταλλεύθηκαν την δυσλειτουργία στα αριστερά των «πρασίνων»( ο Λέτο εκτός από τα συνεχή πουλήματα της μπάλας, δεν βοηθούσε τον Σπυρόπουλο) αλλά στη μία και μοναδική φάση που δημιούργησαν ο Τζόρβας πρόλαβε τον Μήτρογλου(18′). Οι γηπεδούχοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, με στηρίγματα στην ανάπτυξη και έδειξαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Πολλά λάθη στο passing game, οι εσωτερικοί του μέσοι δεν ανέλαβαν πρωτοβουλίες(εκτός ματς Κατσουράνης και Λάζαρος) την ώρα που από τα άκρα Λέτο(αναλώθηκε σε ατομικές προσπάθειες) και Γκοβού(εξαφανισμένος την περισσότερη ώρα) δεν έδωσαν βοήθειες. Ο Φερέιρα μάλιστα έφερε τον Αργεντινό στον άξονα και τον «Λάζο» στην πτέρυγα.
Και, όμως. Η δεδομένη ποιότητα των νταμπλούχων ήταν αρκετή για να βγουν δύο φάσεις… μισό γκολ. Γκοβού(9′) και Σισέ(30′) τις… σπατάλησαν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-0.

Ροντέο με «Μητρογκόλ», Κάκο και Σισέ!

Όσες συγκινήσεις δεν προσέφερε το πρώτο ημίχρονο, τις έδωσε απλόχερα το ξεκίνημα της επανάληψης. Τα συστατικά; Ένα «δώρο» του Καντέ, ένα… χτύπημα του Μήτρογλου, μια λάθος υπόδειξη του Κάκου και ο «δυναμίτης» του Σισέ.
Μέσα σε ένα πεντάλεπτο το παιχνίδι πήρε… φωτιά! Ο Καντέ με κεφαλιά γύρισμα… μισό γκολ στο 51′ κάνει ήρωα τον Μήτρογλου που άνοιξε το σκορ με υποδειγματική κεφαλιά. Στα… καπάκια ο Παναθηναϊκός ξυπνάει από τον λήθαργο και ο Κάκος του δίνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Λέτο πέφτει μέσα στην περιοχή από το μαρκάρισμα του Κουμορτζί που παίρνει μπάλα και ο Σισέ από τα 11 βήματα… καρφώνει την μπάλα στο πλεκτό του Μάχο!

Μοιραίος ο Τζιμπρίλ!
Με τον χρόνο να περνά και τους χώρους να προσφέρονται για επιθετικό παιχνίδι ο Λεμονής έριξε στην μάχη τον Σβέρκος αντί του Γουνδουλάκη. Η απάντηση του Φερέιρα ήταν άμεση. Καραγκούνης αντί Γκοβού. Ο Λέτο γύρισε αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο «Κάρα» στον άξονα. Αργότερα ο Πορτογάλος έβαλε και τον Μαυρία αντί του Χριστοδουλόπουλου.
Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει δύο φορές μια… ανάσα από το γκολ. Ο Σισέ δεν τελείωσε τις φάσεις όπως έπρεπε. Στο τετ-α-τετ με τον Μάχο στέλνει την μπάλα στο δοκάρι(77′) και στην συνέχεια(83′) από εξαιρετική σέντρα του Σπυρόπουλου και όντας ολομόναχος έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

MAN OF THE MATCH:  Σουλεϊμάν Όμο. Ο Νιγηριανός αμυντικός χαφ κέρδισε τις περισσότερες μάχες στην μεσαία γραμμή, είχε αρκετά κοψίματα ενώ βοήθησε σε σημαντικό βαθμό, ώστε ο Πανιώνιος να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν στην πόρτα της εξόδου αλλά με εμφανίσεις σαν την σημερινή πολύ δύσκολα θα αποχαιρετίσει την πλατεία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό πέρασε από… χίλια κύματα αλλά φαίνεται πως η αναμονή δικαιώνει τους ανθρώπους του Πανιωνίου. Ο Κώστας Μήτρογλου μετά τα δύο γκολ στο «Βικελίδης» σκόραρε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εκτός από το τέρμα, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ταλαιπώρησε τους αμυντικούς των «πρασίνων».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Είναι αυτός που με τα γκολ του έχει κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό. Όπως και πέρυσι ήταν αυτός που οδήγησε το «τριφύλλι» στο νταμπλ. Ο Σισέ είναι καθοριστικός για το παιχνίδι και όποτε… μπλοκάρει τα μαντάτα δεν είναι καλά. Απόψε μπορεί να έβαλε το πέναλτι αλλά έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες που αν είχαν βρει στόχο το «τρίποντο» θα πήγαινε προς Παιανία μεριά.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την… πατάτα την έκανε ο Γιόσου Σαριέγκι. Απόψε στην Νέα Σμύρνη ένας άλλος κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού διέπραξε ποδοσφαιρικό «έγκλημα». Ο Σεντρίκ Καντέ χωρίς να βλέπει πίσω του, πήγε να απομακρύνει, στην ουσία την έστρωσε στην Μήτρογλου και κάπως έτσι ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Η… κακή μέρα των διαιτητών από την αρχή φάνηκε. Ο επόπτης Γεωργαράκος στο πρώτο μέρος «κόβει» τρεις φορές τον Παναθηναϊκό με οφ-σάιντ που δεν υπάρχουν.
Στην επανάληψη πήρε σειρά ο Κάκος με σαφώς πιο σοβαρό λάθος! Ο Κερκυραίος ρέφερι δίνει πέναλτι πάνω στον Λέτο που δεν υπάρχει, μιας και ο Κουμορτζί παίρνει μπάλα. Ο Γκανέζος στη φάση δέχεται κίτρινη κάρτα και με το γράμμα του νόμου θα έπρεπε να αποβληθεί στο 60′ για από πίσω τράβηγμα στο Λέτο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:Ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό που στην προσπάθεια της ομάδας να σωθεί είναι υπερπολύτιμος αλλά φαίνεται πως βάζει τέλος στη σεμνή τελετή του πρωταθλήματος, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο -7 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Και μάλιστα με γκολ, ενός «ερυθρόλευκου», του Κώστα Μήτρογλου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το πάθος, τον τσαμπουκά και τα… άντερα που απαιτούσαν το σημερινό παιχνίδι και παρά το πέναλτι… φάντασμα του Κάκου, ο Σισέ δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει το 2-1.
Αυτή η ομάδα θέλει μεταγραφές, αλλά ποιος να τις κάνει; Με τι λεφτά; Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως είναι δεν μπορεί να προχωρήσει…
*gazzetta

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog