Δευτέρα24/01/2011    08:00     5 °C
Δευτέρα24/01/2011    20:00     8 °C  5 °C
Τρίτη25/01/2011    08:00         7 °C 4 °C
Τρίτη25/01/2011    20:00         6 °C 3 °C
Τετάρτη
26/01/2011    08:00         4 °C 1 °C
Τετάρτη
26/01/2011    20:00         5 °C
Πέμπτη
27/01/2011    08:00         5 °C  2 °C
Πέμπτη
27/01/2011    20:00         6 °C  3 °C
Παρασκευή
28/01/2011    08:00         4 °C  0 °C
Παρασκευή
28/01/2011    20:00         6 °C  2 °C

Αυτή είναι η πρόγνωση των επόμενων ημερών για το Λουτράκι , ερωτάται η πρώην δημοτική αρχή με τι κριτήρια λειτουργικότητας παρέδωσε το νέο κτίριο που στεγάζει το ΚΕΠ την Δημοτική Αστυνομία και το γραφείο πληροφόρησης τουρισμού για χρήση τη στιγμή που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους και τους πολίτες που το επισκέπτονται .  Το κτίριο πέρα του υπέρογκου κόστους που φημολογείται ότι κόστισε και το οποίο δεν μπορεί να μεταφραστεί ούτε στην κατασκευή ούτε στον εξοπλισμό , είναι ακατάλληλο για χρήση παρουσιάζοντας βασικές ελλείψεις .Ουσιαστικά είναι ακόμα γιαπί και μάλιστα με πολλές κατασκευαστικές ατέλειες και κακοτεχνίες  . Με μια απλή επίσκεψη αντιλαμβάνεται ο καθένας  τα παραπάνω που ανέφερα . Το κτίριο, «παγωμένη γυάλα με χρυσόψαρα» , έτσι μοιάζει από μακριά ειδικά με τα φώτα αναμμένα και με τις μεγάλες γυάλινες ψυχρές επιφάνειες , οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί ούτε καν με στόρια .Αυτή είναι η εικόνα που τραβάει την προσοχή του περαστικού με την απορία τι μπορεί να είναι, αφού δεν αναγράφεται πουθενά το όνομα των υπηρεσιών που στεγάζονται  .
Συνεχίζοντας και μπαίνοντας στο κτίριο παγώνεις όχι από την εικόνα αλλά από το ΚΡΥΟ !!! ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ, ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΝΩΣΗ,  ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ . ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ?
Το επόμενο που αντιλαμβάνεσαι μπαίνοντας στην είσοδο είναι η μυρωδιά της αποχέτευσης που δεν δικαιολογείται  για νεόκτιστο κτίσμα .Με δεδομένο ότι τα δημόσια ουρητήρια που συστεγάζονται !!! δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, εύλογο είναι να αναρωτιέσαι τι θα γίνει αν δοθούν για χρήση και τι πληροφορίες “μυρωδάτες” θα δέχονται οι τουρίστες της πόλης το καλοκαίρι από το γραφείο πληροφόρησης . Συνεχίζοντας στον χώρο διαπιστώνεις σωρεία ελλείψεων και κακοτεχνιών , ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ενδιάμεσες πόρτες και υπάρχουν επικίνδυνες κακοτεχνίες και προχειρότητες στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  με πολύ πιθανή την πρόκληση ατυχήματος . Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέσαι αν είναι αλήθεια ή φήμη για το πόσο κόστισε αλλά και που πήγαν τα χρήματα για το εξοπλισμό , ποιόν εξοπλισμό ? Όπως επίσης αναρωτιέσαι γιατί δόθηκε τόσο βιαστικά για λειτουργία ένα ημιτελές κτίριο ? Τα ερωτήματα είναι πολλά κύριοι της πρώην δημοτικής αρχής όπως και οι ευθύνες που απορρέουν από τις  πράξεις σας .
Επειδή όμως δεν θέλω να σταθώ μόνο στα πεπραγμένα των πρώην , κάνω ανοιχτή δημόσια έκλυση στην νέα δημοτική αρχή, στον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, να επιληφθούν  άμεσα του θέματος  προχωρώντας στην αποκατάσταση των ελλείψεων που άφησαν οι προηγούμενοι . Είναι ντροπή για την πόλη με τόσους  ξένους επισκέπτες να παρουσιάζει τέτοιες εικόνες στις υπηρεσίες της .
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής ενημερωθήκατε και με μια αυτοψία στο κτίριο που πιθανολογώ ότι την έχετε ήδη κάνει , έχετε διαπιστώσει τα γραφόμενα μου . Αναγνωρίζω ότι ο χρόνος που έχετε αναλάβει είναι μικρός , τα προβλήματα όμως είναι μεγάλα . Ιεραρχήστε τα και δράστε άμεσα, οι παραλήψεις δεν είναι δικές σας αλλά η ευθύνη μέρα με τη μέρα περνάει σε σας .

Υ.Γ.
Χωρίς να είμαι μηδενιστής σε οποιοδήποτε έργο , τονίζω προς  τους πιθανούς σχολιαστές που θα δουν επικριτικά την παραπάνω “άποψη” μου , ότι καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν κρύβει , απλά αποτυπώνει την πραγματικότητα και αποδίδει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Ευελπιστώντας , ότι η τεκμηριωμένη δημοσίευση των κακώς κειμένων συμβάλει θετικά στην διόρθωση τους , καθώς και αποτρεπτικά στην πιθανή επανάληψη τους στο μέλλον .

ΠΑΝΘΗΡΑΣ

http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg