Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατί παραδόθηκε για χρήση ένα ημιτελές δημοτικό κτίριο;

- Advertisement -

Δευτέρα24/01/2011    08:00     5 °C
Δευτέρα24/01/2011    20:00     8 °C  5 °C
Τρίτη25/01/2011    08:00         7 °C 4 °C
Τρίτη25/01/2011    20:00         6 °C 3 °C
Τετάρτη
26/01/2011    08:00         4 °C 1 °C
Τετάρτη
26/01/2011    20:00         5 °C
Πέμπτη
27/01/2011    08:00         5 °C  2 °C
Πέμπτη
27/01/2011    20:00         6 °C  3 °C
Παρασκευή
28/01/2011    08:00         4 °C  0 °C
Παρασκευή
28/01/2011    20:00         6 °C  2 °C

Αυτή είναι η πρόγνωση των επόμενων ημερών για το Λουτράκι , ερωτάται η πρώην δημοτική αρχή με τι κριτήρια λειτουργικότητας παρέδωσε το νέο κτίριο που στεγάζει το ΚΕΠ την Δημοτική Αστυνομία και το γραφείο πληροφόρησης τουρισμού για χρήση τη στιγμή που δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους και τους πολίτες που το επισκέπτονται .  Το κτίριο πέρα του υπέρογκου κόστους που φημολογείται ότι κόστισε και το οποίο δεν μπορεί να μεταφραστεί ούτε στην κατασκευή ούτε στον εξοπλισμό , είναι ακατάλληλο για χρήση παρουσιάζοντας βασικές ελλείψεις .Ουσιαστικά είναι ακόμα γιαπί και μάλιστα με πολλές κατασκευαστικές ατέλειες και κακοτεχνίες  . Με μια απλή επίσκεψη αντιλαμβάνεται ο καθένας  τα παραπάνω που ανέφερα . Το κτίριο, «παγωμένη γυάλα με χρυσόψαρα» , έτσι μοιάζει από μακριά ειδικά με τα φώτα αναμμένα και με τις μεγάλες γυάλινες ψυχρές επιφάνειες , οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί ούτε καν με στόρια .Αυτή είναι η εικόνα που τραβάει την προσοχή του περαστικού με την απορία τι μπορεί να είναι, αφού δεν αναγράφεται πουθενά το όνομα των υπηρεσιών που στεγάζονται  .
Συνεχίζοντας και μπαίνοντας στο κτίριο παγώνεις όχι από την εικόνα αλλά από το ΚΡΥΟ !!! ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ, ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ!!!  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΟΝΩΣΗ,  ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ . ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ?
Το επόμενο που αντιλαμβάνεσαι μπαίνοντας στην είσοδο είναι η μυρωδιά της αποχέτευσης που δεν δικαιολογείται  για νεόκτιστο κτίσμα .Με δεδομένο ότι τα δημόσια ουρητήρια που συστεγάζονται !!! δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα, εύλογο είναι να αναρωτιέσαι τι θα γίνει αν δοθούν για χρήση και τι πληροφορίες “μυρωδάτες” θα δέχονται οι τουρίστες της πόλης το καλοκαίρι από το γραφείο πληροφόρησης . Συνεχίζοντας στον χώρο διαπιστώνεις σωρεία ελλείψεων και κακοτεχνιών , ενδεικτικά αναφέρω ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ενδιάμεσες πόρτες και υπάρχουν επικίνδυνες κακοτεχνίες και προχειρότητες στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  με πολύ πιθανή την πρόκληση ατυχήματος . Βλέποντας όλα αυτά αναρωτιέσαι αν είναι αλήθεια ή φήμη για το πόσο κόστισε αλλά και που πήγαν τα χρήματα για το εξοπλισμό , ποιόν εξοπλισμό ? Όπως επίσης αναρωτιέσαι γιατί δόθηκε τόσο βιαστικά για λειτουργία ένα ημιτελές κτίριο ? Τα ερωτήματα είναι πολλά κύριοι της πρώην δημοτικής αρχής όπως και οι ευθύνες που απορρέουν από τις  πράξεις σας .
Επειδή όμως δεν θέλω να σταθώ μόνο στα πεπραγμένα των πρώην , κάνω ανοιχτή δημόσια έκλυση στην νέα δημοτική αρχή, στον Δήμαρχο και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο, να επιληφθούν  άμεσα του θέματος  προχωρώντας στην αποκατάσταση των ελλείψεων που άφησαν οι προηγούμενοι . Είναι ντροπή για την πόλη με τόσους  ξένους επισκέπτες να παρουσιάζει τέτοιες εικόνες στις υπηρεσίες της .
Κύριοι της νέας δημοτικής αρχής ενημερωθήκατε και με μια αυτοψία στο κτίριο που πιθανολογώ ότι την έχετε ήδη κάνει , έχετε διαπιστώσει τα γραφόμενα μου . Αναγνωρίζω ότι ο χρόνος που έχετε αναλάβει είναι μικρός , τα προβλήματα όμως είναι μεγάλα . Ιεραρχήστε τα και δράστε άμεσα, οι παραλήψεις δεν είναι δικές σας αλλά η ευθύνη μέρα με τη μέρα περνάει σε σας .

Υ.Γ.
Χωρίς να είμαι μηδενιστής σε οποιοδήποτε έργο , τονίζω προς  τους πιθανούς σχολιαστές που θα δουν επικριτικά την παραπάνω “άποψη” μου , ότι καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν κρύβει , απλά αποτυπώνει την πραγματικότητα και αποδίδει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν. Ευελπιστώντας , ότι η τεκμηριωμένη δημοσίευση των κακώς κειμένων συμβάλει θετικά στην διόρθωση τους , καθώς και αποτρεπτικά στην πιθανή επανάληψη τους στο μέλλον .

ΠΑΝΘΗΡΑΣ

http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν δεν το έδιναν για χρήση πώς θα έκανε τα εγκαίνια ο Γκιώνης;….μου αρέσει που αυτός ο Νικηφόρος καυτηρίαζε την απουσία του Λογοθέτη από τα εγκαίνια…αφού θα τα ξανακάνουν όταν θα έχει τελειώσει το κτήριο ρε μεγάλε…

  2. επειδή μόνο με χιούμορ μπορώ να αντιμετωπίσω μερικές καταστάσεις…(καλά κάνεις φίλε Πάνθηρα και καταγγέλεις)…μήπως είναι πιλοτικό πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ.;;;…να φαίνονται οι υπάλληλοι,ώστε να είναι αποδοτικοί …και λόγω κρύου,θα ανέβει και η παραγωγικότητα !!!

  3. Το κτίριο κόστισε περίπου 1,300,000 € (ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες ευρώ ) δηλαδή για τους νοσταλγούς της δραχμής κόστισε 442,975,000 (τετρακόσια σαράντα δυο εκατομμύρια εννιακόσιες χιλιάδες δραχμές ), μισό δις δραχμές περίπου , στην ελευθερία της κρίση σας η μετάφραση της κατασκευής…

    Τώρα όσο αφορά τα λειτουργικά προβλήματα, τις ατέλειες, τις προχειρότητες ,τις επικίνδυνες κακοτεχνίες και τις ελλείψεις τις αφήνω στις πέντε αισθήσεις των αναγνωστών, επισκεφτείτε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα .

    Περιμένω η έκκληση που έκανα στη νέα δημοτική αρχή να εισακουστεί άμεσα .

    Υ.Γ.
    “a.v.” σε συμβουλεύω να μην πας εκεί με το μαγιό που σε είδα στη φωτογραφία κάνει πολύ κρύο και μάλλον θα μας ξεχρεώσεις μόνος σου από το Δ.Ν.Τ., αν όμως έχεις το ίδιο σε μάλλινο τότε αλλάζει το πράγμα μπορείς να πας οκ και να παραμείνουμε χρεωμένοι… :)(δεν φταίω εγώ αυτά τα παλιόπαιδα οι φίλοι σου φταίνε 🙂 )

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  4. kala kaneis panthira kai ta grafis aloste giayto kai o kosmos exelexe ton logotheti dimarxo giati tha edine se ola ta provlimata lisi kai poli grigora opos elege o idios kai i simvouli tou.erxome lipon ego kai se rotao na mou peis to megethos tis anikanotitas tis neas dimotikis arxis pou den mporese se 25 meres na vali ta storia pou les,tis,3 esoterikes potres,6 mprizes,ena kapaki pinaka,kai vevea na dosi trifasiko revma sto ktirio.giati aytes einai i elipsis
    tora an to sxolio sou exei i den exei politiko ifos kai diathesi ase na to krinoun aytoi pou se xeroun kalitera,kai oso afora to kostos o isaggeleas einai oli tin imera stin korintho lalistate aerologe file mou afou exeis tetoia plousia enimerosi na ton episkeptis me ta stoixia sou giati etsi mou thimizis kati apo kouvadakia.

    pomlapi

  5. Να είσαι σίγουρος "pomlapi" ότι ποτέ δεν θα κάνω διακρίσεις αλλά και ποτέ δεν θα μασήσω τα λόγια μου αν είναι να αποδώσω ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν.Αν πρόσεξες καλύτερα το κείμενο μου, μεταβιβάζω προοδευτικά τις ευθύνες στην νέα αρχή αναγνωρίζοντας τους όμως κάποια ελαφρυντικά σαν πίστωση χρόνου θεωρώντας ότι το δικαιούνται .

    Το κόστος αναλύεται έτσι :

    636.352,50 € (σύμβαση Παύλου) + 673.907 € (σύμβαση Γκιώνη)=1.310.259,50 €συνολικό κόστος έργου .

    Τώρα σχετικά με τον εισαγγελέα που αναφέρεις προτιμώ να εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών και να αρκούμαι στις ποινές που δίνουν οι ίδιοι , είναι και αυτό μια μορφή δικαιοσύνης δεν συμφωνείς ? Το δίκιο του λαού που λένε .

    Αν έχω πολιτικό κίνητρο όπως λες ή αν ενεργώ για τους λόγους που επικαλέστηκα ας το κρίνει ο καθένας, αυτό θέλω, για αυτό γράφω σε blogs, ας κριθώ όπως κρίνω , αν κριθώ αναξιόπιστος ίσως να χουν δίκιο , δύναμη μου είναι ο λόγος μου και η τεκμηρίωση του, αν δεν μπορώ να πείσω τότε είμαι ακίνδυνος δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς .

    Εξάλλου το κτίριο εκεί είναι τι πιο απλό από μια απλή επίσκεψη ?

    Ξέχασες την αποχέτευση που μυρίζει…

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ

    http://blogs.warwick.ac.uk/images/rosalindhook/2005/06/04/panther.jpg

  6. ο πρωην αντιδημαρχος ο κ. αρμοδιος [παντα για τις ρευματοδοτησεις ομως] θα ξερει γιατι δεν εχει το κανονικο ρευμα……..το πιασατεεεεεεεεεεεε

  7. φιλε 2.08 πανθηρα ρωτα τον προηγουμενο δημαρχο που το εγκαινιασε για λειτουργικο και καθ'ολα ετοιμο…….τρομαααααααααρα του ……

  8. Δεν καταλαβαινω γιατι οποιος καταγγελει πρεπει να δινει λογαριασμο για τα κινητρα του? Ας εχει οποια κινητρα θελει, εμας τους υπολοιπους το περιεχομενο της καταγγελιας πρεπει να μας ενδιαφερει. Τωρα οσο για εσπευσμενα ανολοκληρωτα δημοσια εργα, ενα που ξερω εγω ειναι η οδος Παπανικολαου που παραδωθηκε κατα το ημισυ μονο της διαδρομης στο προβλεπομενο απο το σχεδιο πλατος, γεγονος που εκτος του κυκλοφοριακου χαους που θα προκαλεσει το καλοκαιρι, ειναι κι εξαιρετικα επικινδυνο για τους διαβατες αφου σε μεγαλο μερος της στερειται πεζοδρομιου. Ολα αυτα τα ανευθυνα με τις ευλογιες των υπευθυνων υπαλληλων της πολεοδομιας που δεν ειναι αιρετοι αλλα προστατευονται απο τη μονιμοτητα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ υπαλληλου…
    ΖΖΖΝΤΦ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog