Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέα διάψευση για αναδιάρθωση του χρέους

- Advertisement -

Απέφυγε να απαντήσει για νέα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Έχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε και φυσικά διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

«Είναι συζητήσεις και δεν υπάρχουν αποφάσεις», είπε ο κ. Πεταλωτής και τόνισε ότι «η δική μας θέση όπως και της Ε.Ε. είναι συγκεκριμένη», προσθέτοντας ότι «δεν τίθεται θέμα εφαρμογής τέτοιων σεναρίων».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε για άλλη μία φορά ότι η «κυβέρνηση τηρεί τους στόχους της» και σχετικά με το εάν η κυβέρνηση μπαίνει ή θα έμπαινε σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Όχι, είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μόνο».

Ερωτηθείς εάν τελικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος εξέφραζε προσωπικές απόψεις με τις σχετικές αναφορές του για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους συνολικά, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι επί 15 μήνες διακινούνται σενάρια περί πτώχευσης της χώρας που φυσικά έχουν διαψευσθεί και ότι συνεπώς «τα σενάρια είναι σενάρια».

Κληθείς να σχολιάσει «φόβο» που εξέφρασε σε χτεσινή συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος περί ενδεχόμενης υιοθέτησης νέων οριζόντιων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι δεδομένο πως αν τηρούνται οι στόχοι, «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

newsbeast.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog