Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γίνεται να μάθετε ποιοι βλέπουν το προφίλ σας στο Facebook;

- Advertisement -

Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφορες «μέθοδοι» στο Facebook που υπόσχονται να σας αποκαλύψουν καλά κρυμένα μυστικά…, όπως για παράδειγμα ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας.
Εκτός από τα διάφορα groups που δίνουν οδηγίες του τύπο «προσκαλέστε όλους τους φίλους σας», τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν και υποτιθέμενα applications, τα οποία επιχειρούν να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.
Oι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts από φίλους οι οποίοι έχουν κάνει το λάθος να τα εγκαταστήσουν. Μάλιστα, μερικές από αυτές τις εφαρμογές στέλνουν μηνύματα όπου απεικονίζονται κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση της εγκυρότητας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Rik Ferguson της Trend Micro που ερεύνησε το θέμα, οι εφαρμογές αυτές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους. Μάλιστα πολλές από αυτές απαιτούν για να «λειτουργήσουν» να αποστείλετε προσκλήσεις σε όλους τους φίλους.

Ο Ferguson υπογραμμίζει ότι το Facebook δε δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Συνεπώς, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι «ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!» ή «REALLY WORKS!!!», η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog