Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τι είχε δηλώσει ο Π. Μπεγλίτης μετά από επίκαιρη ερώτηση για τη σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό;

- Advertisement -

Το loutrakiblog, θυμάται:
Ο κύριος Μπεγλίτης, καταθέτοντας την ερώτηση στην Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό τον Αύγουστο του 2009 στον Τύπο.

“Η πρόσφατη κινητοποίηση και δημοκρατική διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων του Λουτρακίου για την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, επαναφέρει επιτακτικά στην επικαιρότητα ένα κρίσιμο ζήτημα για το αναπτυξιακό μέλλον του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Το επαναφέρω τώρα, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και των πολιτών. Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό στην πράξη, ότι ο σχεδιασμός που επιλέχθηκε τελικά για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην σύνδεση με το Λουτράκι, λειτουργώντας ουσιαστικά ως αποτρεπτικός παράγοντας για την ομαλή μεταφορική εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων. Το Λουτράκι έχει ανάγκη την άμεση σύνδεση με τον Προαστιακό και είναι θετικό το γεγονός ότι στην διαβούλευση της 5ης Ιουλίου 2009, φάνηκε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την χωροθέτηση του τερματικού σταθμού. Το Υπ. Μεταφορών, και ο ΟΣΕ έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν άμεσα στον επανασχεδιασμό στην υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό αφού η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ. Τελικά αποδείχτηκε σύντομα ότι η απόφαση για τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση της πόλης του Λουτρακίου ήταν μια βιαστική και πρόχειρη απόφαση που δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Από την πλευρά μου ως βουλευτής του νομού μας, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη του δίκαιου ετήματος της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου. Το έργο, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.”


Σχόλιο loutrakiblog: Αυτή, ήταν η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, τον Αύγουστο του 2009. Το θέμα που προκύπτει είναι ότι δύο βουλευτές και μάλιστα του ίδιου Κόμματος (η κυρία Φαρμάκη και ο κύριος Μανωλάκης) έρχονται σε αντίθεση με την δήλωση του Υπουργού της Κυβερνήσεως. Αλήθεια, δεν υπάρχει μία κοινή πολιτική γραμμή για το θέμα του Προαστιακού ή άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος; Πώς οι δύο βουλευτές του Νομού Κορινθίας, δεν ταυτίζονται με την άποψη του Υπουργού; Απλά, αναρωτιόμαστε…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog